perihal MISS GUPPY....



Berubah nickname ???Owh..tu gelaran baru utk owner blog ni laa…u know guppy sayang??? Ikan kecil yg cantik tu,ada berkale2…cantik sgt2 tuu…kalau kt kampong dak2 panggil ikan laga..sbb ikan ni suka bergadoh (berlaga)tetapi kerana suka berlaga ,walaupon dia cantik,menarik…malangnya hidupnya tak bermasyarakat…ditempatkan dlm balang yg berasingan antara satu dgn lain…nak mengorat pon tak dapat…ishh sedih2…. 

so...Macamtu lah owner blog ni ,wajahnya bukanlah menarik sgt pon,manis adalah! uhhhu …tp kalau bab terkurung sorang2…memang sama mcm si guppy….langsong tak dpt kenal dunia luar…sepanjang hidupnya hanya didampingi oleh ahli keluarganya saja…tak pernah menikmati kebebasan hidup spt remaja yg lain. maybe owner blog ni suka berlaga kot..hahaha…entah lah…mcm tak masok akal  je kan…

Kalau korang nak tahu…apa yg dapat owner blog ni lakukan hanyalah ..Meluahkan isihatinya  di blog kesayangannya ini…korang simpati??? tapi dia tak perlukan simpati korang kot..,ape yg dia mahu…setialah menjadi temannya yg setia,menegurnya,menceriakannya,membaca post2nya…agar cahaya kebahagiaan itu akan kekal jd milik nya ,agar wajahnya berseri semula…..walau bahagia tu hadir dgn  hanya sejalur sinar cuma…berikan lah dia secebis sahaja...


 thanks sbb korang sudi ambil tahu wahai korangs ….. 


SIAPA HERO MISS GUPPY ???

Hehehe..kalau kata hero, haruskah hensome?     
Miss guppy ada beberape org hero yg menjadi pujaan hati…
nak share dgn korang la hari ni….heehee..
meh kita tengok sape yg kena….
Hero pertamanya….
from Hollywood…THE ROCK...
Bukan batu tp  tu korang tengok tu…
batu pon pecah tengok dia……
hensome you!!!! Hahaha
Selalu bermain dimata miss guppy..
susuk tubuh yg berketul2…
raut wajah yg cool….
gile bayang wa beb…
Kalau nak tarik hati miss guppy..ahha…
abg2 tu kena lah salu tgok kt cermin,
ada ke susuk tubuh cam dia??
Kalau takde jgn harap  permohonan anda akan  diterima..walalalaa…

Hero keduanya…
from Bollywood…MR SALMAN KHAN….
Aduh…tak tahan wa beb….
miss guppy ni memang senang caer tgok mamat berbadan taff cam
ni, asik nak meroyan jek..hahaha…
hidungnya,matanya yg cool…erghhh…..
patut la RANI MUKERJI  selalu  je nak
berlakun dgn dia..selalu dpt dukung…wahahaha..
kalau lah  miss guppy dapat dukung sama ini SALMAN KHAN….
aahhhhhaaaaiii…
seminggu rasanya  tak dpt tidor lena….
hikhikhik…
gelak tutop mulot,
takot org dengar….



Hero  ketiganya
from malaywood…ABANG AWIE ….

Pergh…abg AWIE ,
dah lah suara abg buat wa tangkap lentok…
badan abg lak berketul2 mcm
Kentang Holland…hahaha…
rock tetap rock bro….wa caya sama lu..
Bro memang hot dipentas double trouble,
selalu bikin mata miss guppy tak berkelip bila memandang  taw….
Hari- hari  layan lagu bro…
kalau org nak kata miss guppy ni gila,miss tak kesah…
jgn org kata abg AWIE gila…
makan kasut org tu taw…hahaha..
tp abg memang nampak gila masa berlakon  zombie kampug  pisang tu…,…
hahaha…gila la lu bro….
pakai kain je lu belakon…
wahahaha….
seram wa tengok…..



bytheway~
miss guppy ni memang suka kat laki2 yg berbadan’ besar’ ni…
lebih2 yg taff  mcm yg kat atas tu…minat gila !!..
badan sihat,otak pon cergas…hehehe…
hai girls…u alls  minat jugak ke??cececehhhh….

mood:  si guppy maseh berenang- renang utk cari teman,
            tp…takde jalan keluar…

TIADA YG SEMPURNA

Pagi yg hening…..
Tapi awal pagi lagi kanda dah berang..
Rasa cemburu kanda meluap2..Dinda lah  mangsanya..
‘’U BOLEH TAK KALAU TAK BKK FB U TU???’’pekik kanda..

marah sangat rasanya..direnung wajah dinda   tanpa belas kasihan,
Dinda diam,tanda akur arahan kanda…
Hati dinda rasa sebak..tak pernah ada org marah  sebegini kat dinda..ape lagi meninggikan suara..
Pilu…sayu….
Sekali lagi air mata suci dinda turun…semakin lama,semakin laju….
Kelu…lidah dinda terus kelu…sedikit rase bersalah timbul dlm hati dinda…

Dibiarkan laptop,broadband sepi….
dinda pergi meninggalkan kanda dan menghempaskan tubuhnya disofa …
Dinda terus2an menangis….
Menangis….
Dan menangis…

namun sebenarnya kanda tak tahu dalam hati dinda ada berdetik ayat2 ini,‘’aku tak pernah mau semua ni,segalanya adalah salah kamu!!, jgn sampai aku terusan membenci kamu..!!!!

sayang!!!!!!Siksanya hidop I sekarang….!!!’’
Dinda capai X 3 kepunyaan dinda…utk mencari insan yg dipanggil sayang tu….
Dail dan terus mendail….tapi…
Sory,I’m busy….!! massage yg keluar.....arghhh!!!
Sekali lagi dinda menangis…kali ini bukan kerana dimarahi…tp kerana terlalu kecewa…
Dilemparnya X 3…sepi…..

Kini dinda faham….semua  milik dinda tidak  kekal setia..….

SERABOT BETOL !

panggilan maut ni!!


setengah hari teman dia pergi shopping...
gila aku dibuatnya...


jgn jadi mangsa buli ketika shopping ok..hee


nasib baik shopping dlm mall ade aircond..
kalu tak maybe dah berpeloh2 seluroh badanku ni..
bau perfume  pon dah naik hilang ..


dunia ni i yg punya...haha
haishhh   perempuan ni..
kalau dia la yg shopping...
semua org tak nak layan..
ape taknya pilih satu barang jek..
tp masok kedai hampir 8 kedai ..
korang bayangkan kalu dia nak beli 7 barang???
haru biru jadinya ....hahaha...


ni tak campo yg dijinjing kt tangan lagi tu..

.
kalau boleh mmg malas nk teman kan dia tp...
syg punya pasal...berkorban je lah...
lagi pon aku dah boring terperap dlm rumah ni...
heehee..pape pon..
tengs for''mee racun'' tu...enak bangat sih!!!!

mood ;  letih....
            lepas layan sis pergi shopping ptg td...

MALAS NAK LAYAN

selalu je cam ni..aahh...malas nak layan..
silap sikit nak merajok,
salah sikit nak marah...
susah betol layan orang yg jiwa sensitif ni...
gadis dan airmata....
macam nak pegi jauh dp dia,tp....sayang lak....
sikit2 nak nangis,
lagi2 nak nangis....eee.....geram tol...
taulah dia tu anak bungsu mama,
tp..aku pon anak mama....
mama syg kt aku gak...tp..
aku tak nangis pon  ..hahaha...
(dia tak tau,kadang2 aku nangis gak...dlm bilik je...dia bkn tau pon  hehe...)
tp,bila tgok dia nangis....
mcm nak pelok dia jek....
cute,manje....hurmm....



mood; rindu...but....
          u alls tau lakan....
         sape tak sayang kat adik dia ....
        and,sape tak rindu kt bf dia....adehhh.....

bila emak marah!!!

mak marah lagi...sebab ape??

mesti sebab anak dia nakal la...hehe

mak mmg selalu marahkan  ...  tapi sebab ape??

anak dia laaa....tak de sebab ape2 lagi....haishhhh....

tapi harini mak tak marah sebab anak dia...but, sebab ayah...haha

owhh....tp kenapa???

ntah...td mak ckp..'b,u tak syg i lg kan,u tak cinta i lg kan..tol kan b???

ayah just diam....''ckp b...ckp....''mak dah hangen...air mata mak turun laju...''

ayah tgok wajah mak..''dah la yang,i lom gaji lg ni..mane nak cekau duit utk tuu..''.balas ayah lembut...

''b... i bukan nak ape pon...i cuma nak soh b belikan gigi palsu je...tu pon b tak nak bagi..kecewa taw...''

''susah taw nak makan daging korban yg i dah masak tu...letih i nak mngunyah..'' runggut mak lagi..


loving u until die b.....muachhh!!!


hehehe....laaa...permintaan ini aku pon rasanya payah  jelaskan kat sini...sebab...ayah pon perlukan gigi baru jugak...hehehe..maklom..pasangan yg diambang senja...memang selalu pagarnya roboh...(faham2 sudah laaa...)




mood; rindu kat datok dan nenek kt kampung....

terima kasih syg

ucapan utk org yg telah berusaha menampilkan wajah baru blog aku,

sape??

biarlah rahsia...hehehe

haraf korang suka dgn pembaharuan ini...

sayang..terima kasih taw...

u nak ape??? nanti i belanje u eh??..heheheh

tapi jgn la mahal2...i tak de duit banyak skrg ni...semua dah bajet...huhu

KFC? mcD?...PAKCIK KERANG??? atau SELAMBER CORNER???


waaahhh...tempat2 hot tu...tempat yg selalu kita pergi lepak2 kan...

hehehe...ape2 pon i suka pembaharuan ini...!!! suka sgt2...

ANDA  BAGAIMANA??

macam iklan plak dahh....hahaha


tengs alot okey...


muachhh utk u....



eh!! sape ni??  ahaks!!!








mood; happy dgn wajah blog yg baru....

gadis dan ayat kecewanya

kalau dinamakan gadis ni automatik kita fokus yg lembut,pemalu,suka senyum,manja,dan berbagai2 lah...but,kalini aku nak share ayat2 gadis kalau diaorg putus cinta..heheheh..jom...



(gadis skema;)
awak,
sekadar gambar hiasan
sampai hati awak kecewakan saya,selama ni awak lah yang selalu dihati saya,siang malam saya selalu ingat kan awak..kenapa hati saya awak hancurkan? apa salah saya pada awak??walau apa pun yang awak lakukan terhadap saya dan cinta kita...saya akan selalu sayang awak hingga keakhir ha yat saya,awak...saya doakan awak bahgia dgn kekasih baru awak dan jangan lagi ingat saya...hanya ALLAH je yg tau hati dan perasaan saya diketika ini....
hehehe..skemah gile tuuu....


(gadis rock:)
beb,
rock yg cute
wa da cinta lu dp wa kenal lu masa wa pg tgok konset double trouble lg...wa tngkap cintan sama lu...wa puje lu sampai mana2 tmpt kt bilik wa,wa tampal gmbar lu beb...sampai aty lu beb wat wa camni..hati wa da mcm cermin kete yg hancor  berderai kt atas jalanraya time eksiden tu taw...lu r balak wa yg paling wa sayang...skrg lu tinggalkan wa...alasan lu...wa tak sweet...lu bnyak langsi la beb,selama ni wa la yg lu angkot kehulu kehilir dgn moto cabok lu tu...ape2 pon wa ttp tabah...lu pegi la dgn awek sweet lu tu...wa ttp layan ati wa yg hanyut ni...lupekan lah wa, beb....1 je lu kne ingat...ati wa...rock sampai mati...ROCK STEADY!!!!
perghh...marah tol gadisni...seram lak aku tgokkan....hehehe

(gadis gediks:)

Add caption
sayangggg....urmm.....sampai hati u wat i camgini taw...caket aty i taw...u akap kt i,u cyg i..,i cinta maty u...tp...tgok...ape yg u da buat kt cinta kita???i xnak!!! xnak!!!i xnak jd camgini...u are my hubby...but u still play another love games with that girl...i hate u taw..hurmm.....
sayang.....eee....geram taw...geramm tgok u ....u saketkan ati i...saket sgt2 taw....hati i dah remuk,,hibe, sengsara, semua sbb u taw...sbb u!!! ummm....pasni jgn kontek i lg...i benci tgok no hset u..benci!!!..benci!!!...urmmm...
hahahah.gediks berbagai...berdiri bulu rome aku tgokkan...






(gadis blogger:)

Add caption

u...
i hanya mampu mengalirkan air mata bila u suruh kita hentikan perhubungan ini,lidah i kelu ...jantung i terhenti berdetik,how dare u are??...tega nya hati u sanggop menduakan cinta i yg tulus ni....u hipokrit!!
selamani,hanya u jejaka yg i sayang ,yg selalu di ingatan i.only u !!..tp...rupanya,i hanya bertepok sebelah tangan...btw,apepon keputusan u ,i akur...nothing else...selain melepaskan cinta ini pergi....dan lepaskan u ,haraf sgt2 agar u akan selalu happy with your new love sampai ke akhir hayat u...

dont worry  about my heart, about my feeling,...akan i jagenya elok2 lepas ni...walau ianya adalah the bad work in my life....i'll do it....thanks for everything, thanks sbb pernah syg dan tercinta kat i....i akan halalkan semua cinta2 u dulu....
cececehhh...ayat..bombastik..heheheh



ape2 pon gadis tetap akan rase kecewa bila cinta tak sampai...walau caranya berbeza2..namun....maksodnya sama je...heheheh
mood;  selalu layan ayat pedih kat fb...join the heart broken group tuu....hehe

untung dan sebab

Zaman ni ramai gadis agak memilih ketika  cari kapel...
macam2 cita rase diaorg..nak yg ensem, yg kaya la ,nak yg berkerja best, sampai ada yg cari anak2 dato'.....hahaha
tp,sebenarnya sape pon jodoh korang,korang kena redha..tu kje Tuhan beb,bkn kje korang...
ada bnyak kelebihan yg korang tak nampak kalau korang dpt yg bukan citarase korang...
contahnya;

i love u baby~ hehehe


1- untung kalu dpt bf yg tak ensem,sebab grenty kalu korang pergi jejalan..mmg  sah2 tak de awek laen yg pandang...hahaha..tah2 nanges lagi ade lah tgok muka bf korang tu...bhahahah...kan selamat tu.....

tgok,g date pon naik basikal,save kan tu...untung2...hahaha
2- untung kalu dpt bf tak kaya,sebab korang tak payah nak pening kpala nak dressing cantik2,branded utk pergi date,sbb dia pon beli baju kt kdai bundle je..haha...kalu g makan,sah2 mkn yg simple je..lepak kt warong2 je...so..korang tak yah lah nak protokol sgt time makan...hehehe org laen  takkan pandang korang makan gaya mane pon...bebas tuu...best2....hahaha

ni lg untung,sembang2 je..cme modal air liur je sampai balik..hahaha..ok la tuu...
3- untung kalu dpt bf tak keje,sebab kalu kuar  dating or pergi mane2, mmg kompem korang yg support..makan,tgok wayang,minyak kereta, silap2 duit masok toilet pon korang yg support..hehe....tp,secara tak langsong korang kan dpt gak pahala (bersedekah  pd yg tak mampu )hahahaha..pahala beb pahala.....bukan senang nak dpt pahala skrg ni...
whahahah....gelak sampai kuar air mata ni.....

ape2 pon ajal maut,jodoh pertemuan ditangan Tuhan kan..
kita hanya mampu merancang..Tuhan yg tentukan...cuma kalu berkaseh tu,ingat lah hukum halal dan haramnya..jgn korang dok maen belasah je..nyesal kemudian dah tak guna beb...ingat tu!!!!kalau dia sayang korang dia akan terima korang seadanya,begitu gak dgn korang...jgn lah memilih sangat ok...hehe yg penting cintanya dan tangongjawapnya kat korang...tu yg lebih ''mahal'...

siapa pon dia,ada syurga diwajahnya...taatlah pdnya
Nampaknya,tu je yg dpt aku share ''untung dan sebab'' kalu cari kapel ni..
ada banyak lagi, but...nanti2 lah..kang ade yg nanges lak baca...hahahaha...mcm la tgok cerita NUR KASEH plak kan   heheheheh....



mood ;  santai..lpas malaysia tak menang dlm game mlm td..
            tp..awal2 pon mmg da pasrah...hehehe

aduh...mane tahan....

tiap hari pandang wajah nya...
hati jadi tak keruan...
jeling-jeling dirinya
lain yang kelihatan
aduh duh mana tahan batinku !!

mata adik ni pon tak tahan seyh,,haha

dup daaaap..dup daaaap....sapa bisa tahan donggg....
kata wak suparjo mase tgok bola malam tu....
hahaha sabarrrr wak...sabarrrrr.....usah ribut ribut yaa...
aku cuba pujuk wak yang dah mula tak keruan...hehehe


sape nak bertanggongjawap ni???? hahahaha

tapi....bila di amati....memang laaa.......
mana bisa  tahannn....hahahah.
tak tahan tang mne tu wak ea????
shh...biarlah  jadi rahsia....bisik wak ditelinga ku...
hekhekhek...aku gelak lucu dengan telatah wak suparjo !



pi mai..pi mai...tang tu gak...hahaha
patot la wak pon tak tahan.....hehehehe....rilex la dulu......
mood  kesengalan aku pun melanda sebab tak tahan ~
bosan ni.....merayu pulak pada yg tak sudi....
memang la tak tahan..heheheheh...
sekali-sekali  bikin hot..best gak!!! hahahahah....

cinta gila...

Saat Indah Bermula...
Terasa Bahagia...

Cinta Yang Lama Terhenti,
Berputik Kembali...

Ada Yang Menghampiri,
Ku Tidak Peduli...

Cinta Ini Cinta Gila,
Untuk Kita Berdua...


Woo
Tiada Yang Dapat Menghalangnya
Kita Berdua Terus Bercinta,
Selamanya...
I Cant Live..
I Cant Living Without You Oh Baby
Just Only You That My Love..
With Love...

Hanya Kau Ku Miliki,
Yang Tiada Ganti...

Bukan Mimpi Sudah Pasti,
Jiwaku Berseri...


Ada Yang Menghampiri,
Ku Tidak Peduli...
Cinta Ini Cinta Gila,
Untuk Kita Berdua....




mood; happy je..
semalam dgar lagu ni...mcm best...pastu layan...
btw...cinta kami mmg cinta gila...hahaha

aku yg kau panggil 'sayang'

i love it when u call me 'sayang' hehehe
bangganya kalau ada org sayang kan...
sape tak sayang org yg di sayang?? dah terang2 dia panggil sayang...aaa...sayang lah tu....but,salu awek2 manje tanya kt bf dia : sayang, u sayang i tak?? hadoi!! kalau bf tak sayang,nape u diambil jd gf dia...
tp sebenarnya.... tu bkn ape...terang lagi bersuluh kot..dah tau org syg lagi mau tanya..hahaha..kang dah tak sayang..baru tau...heeheee...
kalau call panggil 'sayang'
mase maset type 'sayang'
duniani hanya milik kita sayang!
time chating dah ckp 'sayang'...mcm2 ayat pon masok 'sayang'..urm..maseh tak puas lagi ke??
tapi aku puji pd bf yg sanggop nak komen post gf dan masuk kan kata2 syg kt ctu...waw,berani laa...bangga siott....
so,gf jgn lak nak mengade2 nk tnye bf dia lagi..pasal sayang menyayang ni...dah sah2 org tu syg lu la beb!!!!
sayang,
u malu tak nak call i sayang depan kawan2 i???
atau depan kawan2 u???
baik jujur tau...sebelom i buang rase syg i kat u tu...hahahahah

sayang,sok anak kita nak berape eko??? ahaks!!!


ingin ku laungkan pada alam...aku benar2 sayang kamu!!!!
awek sape ni...ganas seyhhh!!!!  hahahaha
tp,gadis kalau dah sayang kat seseorg boy,dia tetap akan syg boy tu sampai bila2....walau ape pon yg terjadi,sayang nya tak akan pernah pudar.....caye tak???tak caye sudah...hahahah...but i do it!!! (ngaku  lak tu...)




still loving you,B !!
mood: rindu~ jujur nk ckp ni...aku tetap sayang kamu!

mereka bertemu lagi

cehhh!!! peminat bola sepak negara....berita mengembirakan bukan...
penuh semangat yg padu demi negara...ALLAH selamatkan kamu~
Harimau muda masok final at sukan sea di jakarta....horeyy!!!
WHAT??jumpa tuan rumah semula.....YA ALLAH....
haraf kemenangan berpihak pada team negara juga kali ini...
waw!!! ni yg dikatakan jodoh...hahahaha...
terkilan, terluka....akhirnya bersama jua...hahahahha
ye tuhan penentu segala..YA ALLAH izinkan malaysia menang pd pemainan malam ni!!!

namun katanya beberapa org kuat harimau muda tak dpt beraksi pd mlm ni...kecederaan yg dialami menyebabkan peluang mereka terhalang.walau bagaimana pon team kita maseh mempunyai pemain2  yg berprestasi tinggi dlm team itu....ianya amat membanggakan...
penjaga gol yg sangat dibanggakan oleh seluruh rakyat MALAYSIA!!!
kalah menang no 2,yg penting dpt bwk "emas''ke MALAYSIA!!! hahahah camane plak tu,kita bkn pegi lombong emas..heehee...gurau je k......

sebagai rakyat yg mempunyai mykad...aku menaruh harapan tinggi utk kemenangan pd mlm ni,tp...
andainya kekalahan milik harimau muda...aku redha...dan aku masih lagi berbangga dgn team harimau muda itu...
kami bangga dgn keupayaan kamu mr!!!kamu penyelamat ...
bukan apa,tak ramai lagi ada anak muda dimalaysia ini yg mampu berlari mengejar bola selama 90minit dgn cabaran,kecederaan,keletihan,mahu pon cabaran psiko,  demi  negaranya yg tercinta....
bangganya aku.....hehehe
para penyokong pasukan harimau muda akan sentiasa memberi sokongan padu pada mlm ini...GO!! GO!! 
syabas!!! mr mmg pandai melatih harimau!! respek laa kt mr....hahaha...teroskan usaha ok!
..pweee wiittt!!!! go malaysia go!!!...we alls support u dpn tb mlm ni...pop corn,kacang goreng...with kopi o...hehehe aku juga bangga dgn seseorang yg hebat ni...yg kuat semangat dan yg amat perihatin...dia ialah ensem man yg kt atas tu la JURULATIH PASUKAN....syabas mr ONG KIM SWEE!!! dan jurulatih yg 2 lagi tu..hehehe sory...tak tau nama diaorg laa...





mood: tido bola ,makan  bola, masak bola...lalala~

warkah utk kekasih

asalamualaikum sayangku,
maafkan aku kerana menganggu mu dikeheningan malam ini...
saat ku tarikan jari jemariku ini,
ku ingin kau tahu bahawa aku kini telah pergi jauh dari daerah ku kini...dan makin jauh dari dirimu..
selamat tinggal sayang...


kekasihku sayang,
terima kasih kerana menjadi kekasihku selama ini,
bertahun lamanya kau sabar mengharung ranjau dan duri percintaan bersama dgnku...
bahtera yg berlayar dgn  aman...dan ianya bahgia ...bersama iringan irama lagu2 cinta kita ...kini telah karam dilautan sepi...

maafkan aku kerana tak memilihmu sebagai nakhoda ku...
kini..kau terus belayar sendirian merempuh badai kehidupan sendirian...maaf sekali lagi kasihku...
kasih,...
sifat sabarmu selama ini amat ku sanjung tinggi, !melayan karenahku yang selalu ego,selalu sensitif,selalu merajuk,tapi kau tetap menghadapinya dgn tenang..sehinggakan kadang2 aku yg menyebabkan  airmatamu mengalir....kejamnya aku terhadapmu kasihku....
kini..
setelah semuanya berakhir,dgn sabar juga,kau nasihatiku dgn kata2 yg dapat menjadi pedoman hidupku yang masih lagi kebingungan dlm kehidupan baru ku ini...terima kasih sayang....
tak pernah sekali kau membenci aku..malah kau telah berjanji..akan terus menyayangiku hingga keakhir hayatmu.....aaahh...mulianya hatimu kasih...



doaku kini, semoga ALLAH berikan kehidupan yang terbaik disepanjang hidupmu, dan
                            ALLAH berikan kamu insan yang terbaik utk selalu setia berada disisimu...
          moga  bahgia kekal sentiasa jadi milikmu...percayalah sayang,.....aku tetap sayang kamu~

sekian dariku,yang iklas menyintaimu...

kekasih setiamu yg kini berubah haluan hidupnya~

terima kasih kerana maseh menyayangiku!




mood: sayu, sebak...pilu.....teringat kat some1....

cinta terhalang

ade lagi ke kes mcm ni?? dunia kan dah moden,manusia dah bebas membuat pilihan mereka sendiri!!
tak mungkin2....aku tak percaya lah!!
sorry...
jgn lak kau pikir cerita mcm ni da takde dekat dunia ni..
selagi manusia digelar manusia,semua berkemungkinan berlaku..
antara korang nak caye atau tak je...
masa ni hatinya perit,jiwanya kosong kerana memikirkan cinta yg tak sampai
bercinta bagai nak rak~ tp penghujungnya kecewa..
bercinta bertahun2...tp last2 org kebas...
kesan2 sampingan;
ade dua hati yg kecewa,
ade dua hati yg merana..
menangis airmata darah pon dah tak bererti lagi
menangis,merayu...tp semuanya hampa.....
tak de sape yg amek peduli??
''mereka'' puas kalau keputusan mereka dituruti tanpa mengira perit dan derita si penanggung cinta terhalang tu...arghhh kejam nya dunia!!!!
mengharungi saat getir,kekasih yg cinta nye terhalang itu akan terus2an berhubung,memadu janji yg tak sampai..namun ade sape yg tahu????kecewa sepanjang perjalanan hidup mereka..hati luluh.jiwa kosong...kerja paling gila..meninggalkan org yg paling disayang!!!
bila ditanya...aku pasrah..tu je jawapnya...
pada masa yg sama,dia umpama lilin yg menerangi hidup org lain tp membakar dirinya sendiri!!!aaa......hh peritnya ....
sanggopkah korang lalui pengalaman pahit tu...???
yg empunya badan je yg bisa mengerti ape yg ditanggong...
mengharap satu keajaiban adalah terlalu sukar,semuanya umpama mimpi dalam mimpi....




macam tak naklepaskan kekasih hatinya utk selama2nya...namun....itu adalah mustahil....
mood: salu berdoa pada tuhan:

jangan pisahkan aku dan dia,tuhan tolonglah ku cinta dia.....:'(

tonite

Let's us candle light dinner ?
when??? tonight??
yes...will you??
tu lah perlawaan dia kt aku tadi....
firstime in my life..mesti mood romantikkan...hehehe
but erghhh celaru laaaa.....
adakah ianya happening???
atau makin bikin aku pening ???
aku just said : thanks...
but,dalam hati aku ni....
puting beliung, ribut,taufan...tsunami pon ada...hadoiii....
ready ke aku???
layak ke aku bertentang mata dgn dia kt meja tu......
layak ke aku berada dlm suasana yg suram yg hanya diterangi cahaya sang lilin???
bawak mama bole tak ek??
ataupon adik???
hahaha...ape ke bengapnya manusia..tu bkn candle light dinner...tu pergi menjamu selera namanya..hahaha
tolong...tolong...aku benar2 diuji kini....
where my superhero???
 would u help me????