APA KATA KAKAK?

KAKAK AKU TENGAH SENGAL!
AKUTAK MAU MASUK CAMPUR!
TU MASAALAH DIA.!!
TAPI APA YANG AKU TAU,
KAKAK KENA TIPU DENGAN KEKASIH HATI DIA!!
SELAMA BEBERAPA TAHUN MEMADU ASMARA,
AKHIRNYA TERBONGKAR RAHSIA..


AKU TAK TAHU NAK TOLONG CAMANE,
AKU TAK PANDAI NAK TOLONG GAYA APA,
AKU TAK TAHAN TENGOK DIA DERITA...
APA YANG AKU MAMPU BUAT CUMA DENGAR JE APA YANG KAKAK KATAKAN..


HARI-HARI DIA KATA AYAT YANG SAMA,
SAMPAI AKU NAIK MUAK...
AYATNYA IALAH..











I         HATE     GAY!!!!   


                                       
I         HATE     GAY!!!!






I         HATE     GAY!!!!


dia selalu menyendiri....aku tak mampu nak layan lagi...

AKU ADA .. KAU ???

morning!!!
aku ada..kau ada?
kompem kau tak ada...eheheh

sebenarnya aku ada seseorang yang ku gelar MR JAY (J)
kannn..korang tak ada...ahha..tu la pasal,aku kata tadi..
korang takda punya...

aku & mr J
hurm.....mushkil lak nak cerite!
tapi untuk satu pengakuan jujur..
ok laaa aku cerite la kt korang...

bila aku lepak dengan mr J,
aku tak kering gusi gelak..sebab apa?
kita orang memang suka berangan,
macam-macam angan kami..
nak beli lamborgini la,
nak jadi tokey pasaraya lah,
nak pergi jalan ke New Zealand lah,
hahaha

lagi gelak kalau masa-masa sengal,
macam-macam mahu nya,
mau duduk istana lah,
beli banglow atas bukit lah,
mau lari-lari dilereng bukit lah,
mau jadi super power lah,
hehehe

apa yang korang perlu tahu.
kenapa aku panggil dia mr J?
J is for JENIN (MAT JENIN)
sebab apa jadi camtu? sebab...
last-last,semua yang kami katakan itu abis di inbox ..
(inbox facebook..)
hehehehe...


apapon,aku senang kalau bersembang dengan mr J..
kadang-kadang rindu gila kalau tak berangan dengan mr J aku tu.
so,...apa?? kompem korang memang tak ada..kannn...



hahaha...tapi aku ada...lalala....
peace....^^v

bila kamu disisi

alahai...
nak cakap segan,
tak cakap nanti simpan lelama jadi keras lak dalam hati ni .
bila kamu disisi,pergh..indahnya dunia!!

lagi-lagi masa kamu kata kamu sayang kat aku!
kamu rindu kat aku!
kamu perlukan aku!!
dunia bagai milik berdua...
owh men!!

masa tu, langit jadi pink!
plastik jadi zink!!
bulan jadi unggu!
air jadi madu!
matahari jadi salji!!
nasi jadi roti!!


hahaha...ye...
gilanya saat bila kamu disisi
selalu marah kat jam,asik cepat je  masa berlalu.
padahal memang jam tu normal,
orang yang angau tu yang tak normal
hahaha

bila kamu disisiku
gelak tawa jadi penyeri,
senyuman jadi igauan.
usik mengusik jadi mainan!!
kadang-kadang jadi gaduh!!
pergh..
hebat bangat ya saat  kamu disisi...

ala...nak share banyak-banyak ke apa kes bila kamu disisi ni...
tak payah kot..cukup lah setakat ni.
nanti bila masa sengalku datang lagi
akan ku share memori kita,bila kamu disisi ..ok?





sayang...
bila kamu disisi,jangan lupa ye,
Allah selalu bersama kita...
love u!

for you girls!!




hai girls..
ni lah yang i nak cakap kat korang,
tapi tak boleh nak luahkan laaa...
tetibe,jumpa pulak pic ni, so rembat jew ..huhu...


bytheway..if the boy love u sepenuh hati..
tak ada kata-kata lain yang boleh dia katakan tentang korang,
semua adalah terbaik saja pasal korang !
dimata dia korang lah puteri di istananya..
korang lah cahaya penerang hidupnya,
korang lah pewangi ditamannya..
cecehhh...


what?? tak caya lagi cakap i?
adeh...ni yang malas i nak cakap kat korang ni ...hehehe
jatuh  cinta lah dulu,pastu baru korang tau
eheheh... lets fall in love together !!
Lol...mmmuachxx...

wa rindu lu saat ni, bro

tetibe jew mood wa berubah..
rindu menusuk lubuk jantong wa!
ergh hebat gila!
tetibe tu,bukan dirancang atau ngada-ngada nak ingat..hahaha
rindu siot..
nak cakap cinta ada lagi tak jugak,
nak kata sayang maseh kuat,tak jugak,
tup-tup...rindu datang...walawei..
nak mengaku jujur macam pecah kan tembelang sendiri !!
adoiyai...
tapi, wa tau tahap rindu wa kat bro ni!
wa pun layan perasaan ni ala kadar jew.
sebab somebody dah sound wa,
rindu sikit-sikit 'can'...lebih..cannot!!!
bhahaha..
ok ok wa janji,pasni wa tak timbolkan rindu wa ni kat bro tu,
wa rindu that'somebody' tu sorang jew hahahaishh...
dalam hati wa ada gak berkata...
'biarkan aku menjadi penanggung sepi'
hehehe...opss....sorry,sorry...takde-takde
huarghh!!!
mau out...
mood : miss that' somebody' tu jugak,never ends..




http://ghucymalaysia.blogspot.com/2010/06/ain-penanggung-sepi.html

miss yen diduga lagi !!

assalamualaikum

terima kasih utk semua yang sudi jengok-jengok blog saya ni,

sorry lama tak dapat berblog sebab saya tidak berapa sihat.

saya telah diduga dengan berbagai cobaan.

berbagai dugaan yang suka duka saya alami dlm beberapa hari ni,

tapi saya masih yakin,ALLAH hanya menduga pada insan yang disayang.

maka saya tetap sabar,dan redha saja...

namun,kata orang,mana sakit yang tak ade ubat.

dengan izinNYA,akhirnya saya sembuh jugak! alhamdulillah..

tapi,tekak ni dah nak muak tengok ubat-ubatan,

semua yang ditelan terasa ubat, pahit ,dan  perit...

namun untuk mengelakan tekak yang terus-terusan pahit dan perit,

saya mengambil satu petua yang kawan saya syorkan satu masa dulu..ais kerim perasa vanila!

yew,hanya perasa vanila,bukan perasa yang lain-lain,

dan..menakjubkan! ianya mendatangkan hasil...tekak saya kembali normal,

tak ada lagi perit,sakit,

dan tiada lagi  rasa pahit yang kurang menyenangkan apabila saya menelan makanan yang lain.

tak sampai pun satu mangkok aiskerim tu saya makan..memang mujarab!

so,kalau anda semua terkena sakit tekak seperti saya

 (biasanya ketika mula nak kena demam) jangan malu-malu,

makan lah aiskerim perasa vanila,tak kira lah jenama apa,

cap ayam pon kalau ada..boleh!! hahaha...

amacam?? tak percaya? try la nanti...kalau tak baik,jumpa saya..

ceceh...macam lah saya ni doktor pakar  tekak je  kan~

gadis semasa

dialah gadis semasa,
untuk popular ,
dia tak perlukan publisiti murahan,
tak perlu berpakaian seksi,
tak perlu bukak selendang yang menutup kepalanya.

dialah gadis masa kini,
trendy, elegan, bijak dan bermaruah.
kemunculan dia membuka mata gadis-gadis semalaya ni.
bertudung tapi masih mampu popular
dan kini  menjadi model untuk iklan barangan berjenama!





dia juga mampu menarik minat pendengar antarabangsa.
dengan membuat persembahan diluar negara seperti L.A.,
beliau kini menjadi salah seorang gadis yang makin popular .
dengan bakat bermain gitar, dan kebolehan menulis lirik kini beliau kian dipandang istemewa.
saya kagum dengan kebolehan beliau.
ye, saya benar-benar kagum.
moga satu hari,beliau akan setaraf dengan artis yang bertaraf antarabangsa.
gudluck YUNANIS  ZARAI[ YUNA]..
dimana ada usaha, disitu ada jaya!!

milik siapakah hati ini



milik siapakah hati ini,


bagai gurun lama yang ketandusan

terbiar sepi tanpa sesiapa menemani

akan teruskah terbiar lagi,

aku gelisah dalam membuat keputusan!

menyapa malam dengan air mata

membelai rindu dalam sendu

hentikan lah semua permainan!

hentikan lah semua lakonan..

aku masih sayang kamu

aaah air mataku,kenapa kau turun lagi?

cukup semua derita ini,

ini mahuku, ini lah pilihanku..

FreeShawls GIVEAWAY by missmyd


wahhh, teringin nak dapat hadiah swals,
guys, jom join GA ini. 
nak join klik banner di atas !

tag : farah , maqnie , aisyah

Lucky Draw Contest By Izzul

ingin mendapatkan hadiah LOMO AQUAPIC ?
jom sertai contest ini ! anda hanya perlu mengikut syarat-syarat yang telah ditetapkan !
senang jew tau ! like, like jew !
nak join, klik pic kat atas uh !
due date 20.4.2012


saya tag : farahin, yana L, inna, cute gurl, hafiz

atasi 'gangguan' itu!!

assalamualaikum,
hai..
bercakap pasal mahluk yang ada didunia ni,
manusia adalah mahluk yang paling sempurna,
banyak keistimewaan yang diperolehi oleh manusia,
cuma...manusia itu sendiri tidak mahu berterima kasih kepada segala nikmat yang dikecapi...
selain manusia,
ALLAH ciptakan juga jin ( mahluk halus)
jin dan manusia berbeza dari segi fizikal
tetapi dari segi kemahuan kadangkala sama je!!
sama-sama suka kuasa,
suka kekayaan dan darjat.
suka diagung-agungkan.
suka dipandang tinggi oleh mahluk yang lain...
kadang.kadang,
jin lebih berjaya menguasai manusia
dengan berbagai tujuan sehingga manusia lemah dan tidak berdaya!!
semua itu dipanggil'gangguan mahluk  halus'

PUNCA- PUNCA 'GANGGUAN'

SAKA KETURUNAN
-melibatkan pengagihan mahluk halus sebagai penjaganya

SAKA JELMAAN
-satu mahluk yang serupa dan mengawal seluruh ahli keluarga

SAKA ADAT
-mengamal adat-adat tertentu (keturunan)

TERMAKAN MINUM
-akibat dari santau dan pelaris dlm makanan

AMALAN DAN TUNTUTAN
-ilmu kebatinan (pedinding,penunduk,pemanis, dll)

MENGAMBIL ATAU MENUNTUT
-penggunaan tangkal,azimat yg mempunyai khadamnya.

KHADAM
-yang ada pada pasangan (suami / isteri )

DISAMPUK,TERSEPAK
-terlanggar,mainan sihir,akibat rasa dengki

KHADAM YANG DIPEROLEHI
-daripada bertapa dari
gunung,bukit,kubur atau hutan


Semua gangguan ini biasanya akan pulih jika  dirawat menggunakan kaedah rawatan islam.
Di Malaysia terdapat banyak rawatan sebegini sejak akhir-akhir ini.
antaranya rawatan yang popular kini
rawatan Darussifa .
rawatan Islam Ilahiah,
rawatan Al-Ruqyah Syari'iah,
dan ada beberapa lagi yang  tidak ketahui nama nya.

semua kaedah -kaedah tersebut kian popular dinegara ini.
dan dengan izin ALLAH,ianya memberi hasil yang memuaskan.
apa yang diharafkan,
mahluk yang menggangu itu bakal keluar dari manusia yg menjadi mangsa.
dan mangsa akan kembali sihat seperti sedia kala.
INSYAALLAH...

DARI SAYA UNTUK AWAK



Assalamualaikum awak...

terbaca kata-kata kat atas tu,

teringat saya tentang cinta kita.

hehe,mungkin awak tertanya-tanya,

kenapa saya memilih untuk tidak bertemu awak?

padahal saya sangat  cintakan awak....kannn?

jika couple lain memilih untuk kerap bertemu,

saya memilih untuk tidak langsong bertemu,

jika cinta lain memilih untuk kerap berhubung,

saya memilih untuk jarang berhubung,

jika pasangan  yang lain memilih untuk  sentiasa mengingati,

saya mengaku,

memang setiap masa saya ingat kat awak,

tapi ...

ketika saya disisi ALLAH ,

saya terpaksa lupakan awak !

maafkan saya ,awak...

saya cinta awak atas nama ALLAH,

saya rindu awak kerana ALLAH,

SO,...

jangan awak tanya saya,

kenapa cinta kita berbeza dengan couple yg lain ok

dan,

awak jangan kecil hati,

jika ALLAH lebih sayang saya dari awak...

ALLAH SAYANG KITA AWAK....

DAN SAYA AKAN KEKAL CINTA KAT AWAK..

jika sampai waktunya

you...
bila sampai waktunya, 
kita kena redha ok!
semuanya akan hilang 
dibawa angin kenangan....

you...
nanti bila sampai waktunya,
 jangan nangis tau!
i'll be always with you...
selalu love you...
selalu miss you,
walaupun masa tu wajah i dah  tak cun lagi!!
hehehe...

you...
kalau dah sampai waktunya, 
jadilah insan yang tabah ok!
walaupun itulah detik  yang paling perit buat kita!


you...
i pun tak dapat nak bayangkan,
apa bakal terjadi pada diri i,
bila dah sampai waktunya ,
without you disisi..
but walaupun i jauh dari you...
i still loving you~  trust me k!
i promise you...
note kat sebelah tu cute kan you?
hehehe, love u!!

JuJuR yAnG SePi


jujur ...
mudah diucapkan,
namun sulit untuk ditunaikan.
sebagai insan yang selalu alpa,
kita sering menjadi insan yang tidak jujur.
menyembunyikan kesilapan yang kian menular!
kesetiaan dibalas fitnah!
cemburu bermaharaja lela!
segala yang benar jadi dusta!
semua ini angkara hati yang tidak jujur...






gadis sepi  ini mengakui
ia memang benar!! 
aku kian tidak jujur!
aku kian lupa pada nikmatnya jujur!
aku kian lemas dalam dusta sendiri..
meratapi penyesalan bukan penyelesaian
setiap yang mula, pasti akan berakhir!
dan..
adakah semua berakhir dengan duka?
dan perlukah menitiskan airmata??
biar... 
biar gadis saja yang mengetahui..
suka  dan duka erti sebuah kejujuran untuknya.

SKANDEL JACK SPARROW ASYIK MENGODAM

Sesi bermula masa tu semua orang sedang lena dibuai mimpi 
lokasi : tidak diketahui
tarikh : 1.4.2012
motif : tak dapat dikesan
mangsa : masih dalam siasatan
bukti : MARI KITA LIHAT!!!


ANDA KENAL DIA???

SENYUM SEAKAN BENCI

SIAPA KAH??

LEKA DGN MISINYA

RAMBUT YG WANGIEE..

ANDA PASTI DIA???

ASYIK!!!

JARI CUTE MENNYUSUN KEYPAD

BARU SEDAR  IMEJNYE DIRAKAM




SUSPEK??? ...HEHEHE
KANTOI SUDAH..
BUKAN DIA...
HAHAHAHAH