TALKING ABOUT HEART




tak siapa boleh mengagak apa bicara dalam hati seseorang tu kan.
berserabut kah?
tenangkah?
atau biasa-biasa kah?
kenapa ye?
sebab hati yang berduka, gembira , atau biasa-biasa ni,
dapat ditutup oleh riak wajah yang ceria !!
walaupun keceriaan itu palsu.
atau senang cakap untuk 'cover-line'..
ada kala bibir juga dapat menguasai 'cover-line' untuk bicara hati yang tak keruan tu .
tahukah korang?
orang yang rapat dengan kita saja yang boleh membaca bicara hati kita.
mereka tu seperti...
ibu , isteri, suami, ayah..kita!
atau mungkin kekasih barangkali!??!!
hehehe..


so..
jangan sesekali korang cuba nak 'cover-cover' hati korang yang serabut tu dengan mereka ni.
pastinya korang akan kantoi..haha
aku berkata atas pengalaman saja .
tiada kaitan yang hidup mau pun yang telah meninggal dunia okey...
cukop!!
ahha,
hati aku dah beri signal suroh stop typing this entry ..
so..aku stop la ok..
senyuman pun sebenarnya adalah satu cara cover-line untuk  hati yang serabut hehehe
so..jum kita senyum walaupun ianya 'fake smile' huhu
fake smile is like senyum-senyum kambing eheheh..
sayonara...

LAYAN MOOD WITH MAMA

Hey..
what are you doing?
sleeping?
eating?
watching movie?
or like me...blogwalking?
but today i want to blog jogging hehehe
sorry ..my english so bad (i'm not good in english)
oh my english!!!

ok la... malay speaking it's easy kan...
cakap bahasa rojak ni kadang-kadang seronok jugak,
tapi dalam masa yang sama ianya menunjukan kita adalah 'kureng'
tapi ada ku kesah hahahha..
apa yang penting semua akan faham maksud yg nak disampaikan tu.
orite?
aku bersyukur sebab hari ni aku amat tenang
walaupun dari awal pagi hingga lah saat ni macam-macam aktibiti dah pun berlangsung..
ceh..macam le ada majlis besar hahaha
seawal pagi selepas solat subuh mama dan aku  dengan anggunnya pergi kepasar haha
mencari bahan-bahan untuk masakan hari minggu ni..
melayan mama dipasar sama macam melayan adik di pusat membeli belah.
lepas satu kedai ke satu kedai..
cukup aku kata kan hari minggu ni ,
aku tak perlu berjogging ditepi tasik lagi sebab..
peluh aku berjalan dipasar tu
sama je dengan peluh aku  yang keluar semasa berjogging.
hehehe
bila semua dah selesai..
aku pulang bersama mama dgn keletihan yang amat sangat.
mama menyediakan juadah sarapan pagi yang memang menjadi kegemaran ku.
mee sop ala-jawa..
jawa pun jawa lah,janji rock agagagag...
sambil aku pulak melayan kain baju  kotor yang sedia minta dicuci..
mengemas rumah sambl layan X-fm...hehehe..enjoy tu..
pukul 9.00 am everything 'settle'
bila adik-adik bangun kami layan menu mama dengan selera sekali.
mendengar bebelan mama  sambil makan buat kami  tersenyum ..
ada satu ayat mama yang mengusik hati kami ketika tu..
'biar muka tak cantik, tapi perangai cantik..~~> OK kami setuju
'biar kulit tak putih tapi hati bersih dan ikhlas..~~> OK setuju  jugak
'biar hati patah seribu tapi bibir tetap tersenyum ceria...~~> aik?? ape ni???hee
eheh ayat mama ni macam something wrong je..
adakah ditujukan untuk aku..
alamak adakah aku yang perasan?
dengan selamba...aku senyum ..senyum then aku gelak sambil peluk mama..
hahahaha..
heee ada pulak orang perasaan....gelak mama besar...
dibiarkan aku memeluknya...
adik-adik pun turut gelak..
aku tetiba jadi sayu..
perasaan jadi keliru ..
mungkin korang tak tahu...
arh...
dalam gelak aku ni  ada luka yang belum terubat,
ada kesakitan yang belum lagi di rawat.
ku biar saje luka tu semboh sendiri
ku biar saje kesakitan itu hilang sendiri.
kerana aku berserah semuanya pada takdir..
dan aku berserah semuanya pada keutuhan cinta kami...
mama,
mohon mama mengerti...





mee sop mama yang menyelerakan.
layan mood sambil layan mee
tetibe air mata jatuh atas mee,so tambah lah masin mee mama
hehehehhe

CUTI DAH MULA TAPI AKU.....

cuti sekolah dah pun bermula, aku dah lama stanby stuasi ni .
ada mood happy, ada mood boring..hehehe
bukan tak suka bila rumah ada adik-adik meriuhkan suasana,
tapi nanti....
aku jadi pemarah memanjang .....
huhu (naseb boleh mengaku kelemahan sendiri )
ada saja benda yang boleh buat aku naik hangen, 
kadang -kadang tu aku cube jugak untuk bersabar melayan karenah diaorang but,
maklumlah aku pun manusia biasa ...
mana bisa  tahan dong!! hahaha
start on saturday





 
pepagi aku dah mula mengemas rumah,
sebelum mereka bangun tidur lagi...
bukan apa aku ni kalau dah bangun pastu tidur semua...
confirm pukol 1 tengahari nanti baru aku sedar..hehehe
so, lebih baik tak usah tidur...layan mood rajin dulu..





 
bangun dari tidur je dia dah cari permainan,
tak kira lah apa jugak jenis permainan,
janji namanya permainan
dia dah mula dah ...hehehe











tukang kemas yang diundang khas hehehe
SEKADAR GAMBAR HIASAN



kalau rumah dah bersepah macam ni hari-hari,
rasa macam aku nak pindah rumah je
ye pindah kan rumah macam gambar kat bawah ni
nasib aku tak kuat eheheheh











 
 gambar mama yang setia mengemas rumah
dan papa yang rajin membantu didapur.
ape??....ahha...agak dah..tu lah papa..
ehehehe
jangan fikir negetif okey,
dia papa untuk anak dia lah,
bukan papa untuk anak aku nanti heheheh
rajin nya bro Tomok didapur kan...
so sweet ~
untunglah sape dapat asben yang rajin macam tu  kan




Kalau korang nak tau,selepas pukul 8.00 malam,
ginilah keadaan aku ,letih campur mengantuk.
selepas seharian melayan karenah adik-adik aku yang dalam mood bercuti ni.
kalau ada orang urutkan badan kan best ...
eheheheh...mood mengatal pulak sampai
ok...sebelum tidur ni aku nak ucapkan..
selamat bercuti untuk adik-adik tu.
jangan la nakal-nakal masa cuti ni okey,
nanti kakak marah
: p

HOW TO EXPLAIN THAT- U'LL THE LAST FOR ME?

aku mulakan luahan ini dengan linangan air mata.
dan aku haraf kamu dapat memahaminya...



dengan mood sayu,
aku cuba untuk menaip patah-patah ayat buat kamu.
biar terlerai seluruh jiwa ku yang selama ini membeku,
biar terungkap segala kekalutan dibenak fikiran mu ..

maafkan aku,
segalanya bukan dirancang,namun inilah namanya ketentuan.
bila berbicara soal hati dan perasaan,
siapa tahu bila dia akan jatuh cinta?
siapa pulak tahu bila dia akan kecewa?
siapa pulak akan tahu,
sampai bilakan pejalanan cinta itu akan berakhir?.


maaf untuk kedua kali,
tiada niat dihati aku untuk menyakiti hatimu,
menguris disetiap kasih sayang mu,
tak terlintas disanubari ni membiarkan dirimu tersiksa..
aku benar -benar tak sanggup!
melihat kamu lesu merindu sudah membuat hatiku hancur berkecai,
melihat kamu menangis saje dah  remuk luluh hatiku,
inikan pula nak melihat kamu kecewa..!!
ooh... aku memang tak sanggup...
tak mampu ku bendung lagi air mata ini...


tapi kali ini please maafkan aku..
jika kamu tahu,
saat jari-jemari ini membelai tiap huruf dikey-pad ini,
tiap kali itu lah air mata ku mengalir deras turun kepipi.
kerana aku tak sanggup untuk melihat kamu kecewa lagi.


uuh....maafkan lah aku!!!
ini rayuan aku ..
jika kamu mengerti betapa sukar untuk aku meluahkan semua ini?
betapa pedihnya satu kejujuran ini?
tolonglah ...please tolong lah maafkan aku.
kerana terlalu sayang kan kamu,
kerana terlalu cintakan kamu,
aku merayu...
tolong lah kamu maafkan aku.






ye maafkan aku untuk kata-kata aku ni..
bahawa sesungguhnya..
percintaan kita ini tidak direstui....
keluarga aku menghalang perhubungan ini
sayang,....
maafkan aku..
aku lemah lagi untuk kali ini....
aku kian lemah untuk semua ini.
jiwa aku kini hilang entah dimana,
aku sendiri tak terasa akan kehadirannya lagi..
sayangku, cintaku, manjaku....
moga terjawap semua persoalan kamu selama ini ...
dan jutaan harapan aku...
agar kau dapat memaafkan aku untuk kali ini.
sayang....
mengertilah bahawa sesungguhnya...
aku masih sayang kamu..

BECOZ U AR MY FRENS

morning !!!
waw my text in red colour yea? hahaha
that's mean my heart is more happy after yesterday..
what happened yesterday?
forget it okey..

do you know?

yesterday is for today..
and today is for? blogwalking laa....hahha
and today i want to share with you ..
 my friends blog..
this person always blogwalking to my blog site.
i want to say...
thanks so much to all of you and please come again !!
heheheh

whos blog that i want to show ?
yea...
very interesting blog
want to know??
lets see!!


CLICK HERE

and

CLICK HERE

and


CLICK HERE

and

CLICK HERE



think that is enough  to share with you .
and please give your big support to all my friends up there okey!!
to all of you, 
if you want to introduce your bisnes..
let's me know it ..
alright??


aku sayang korang oke!!
eh...malay speaking pulak hehehe
sorry my english very teruk lah..
oh my english!!!!





APA KATA YOU??



kalau kita dah sayang wajib ke ada rasa cemburu?


sebab kata orang cemburu tandanya sayang...hehe..


tapi kata ustaz haritu...


cemburu lah  kamu pada 2 pekara~


-cemburu lah kamu pada orang yang suka bersedekah.


-cemburu lah pada orang yang banyak ilmunya.




ustaz tak pulak cakap kena cemburu sebab sayang..


hehehe


tapi tu lah kan..


kadang-kadang kita lupa !!


bahawa semua  yang kita buat sebab sayang tu,


bukan permintaan agama pun...


malahan ada kalanya menyalahi tuntutan agama lagi..


maafkan saya~









KU KEHILANGAN MU

sorry
i'm not in mood..

ye itu lah perkataan yang selalu aku guna bila aku hendak menyendiri.
naluri..
jiwa..
perasaan...
rupanya bukan datang dengan sendiri,
mesti ada sesuatu yang dapat meransang.
sesuatu yang dapat membangkitkan mood seseorang,termasuk aku.

ada ketika  aku coba kawal perasaan ,
untuk buangkan mood sedih kepada mood happy..
tapi..tak menjadi...
aku cuba gelak macam orang happy semalaya,
pon tak boleh nak sembunyikan jugak perasaan sunyi
perasaan sedih..
entah lah....
mood...MANA KAU???

MEREPEK- REPEK...

saat semua orang layan mata dan mimpi indah.
aku masih setia melayan internet..




jam dah pukul 1.30am
tetibe tekak berkata..
aku perlukan sesuatu..please la tolong aku....
ahahaha..  tekak aku pun pandai buat permintaan..
untuk tidak menghampakan aku pun turutkan je...
ok laaa....jom-jom lepak kt dapor..



melangkah kedapor ,
mata melilau mencari target!
yes tu dia...










hehehe
ni lah minuman harian aku
tak kira petang,pagi atau malam
ada kawan -kawan yang bertanya apakah kesannya selepas aku minum air ni?
aku kata okey...yew..okey je...hahahaha
layannn....


tapi malam ni aku layan air ni bukan dengan biskut
ataupun roti kaya .
macam yang selalu aku buat tu...
tapi kali ni...
aku layan air ni dengan....
jap eah!!

hehehehe


jap...








korang nampak tak apa yang aku nampak?
hehehe buah jambu bertabur asam..
mak aii...slurpppy doe..
lazat...
pertama kali aku layan menu ni.
diwaktu pagi-pagi buta pulak tu..
terdetik gak kalaulah aku sakit perut malam ni?
tak ke parah?




hahahaha
tu lah kalau selera yang merepek-repek  dah datang
bende macam ni pon boleh jadi.
ape ke pelik!!
sepatutnya ...
aku layan air kacip patimah tu dengan   ni baru ngam...
laa..dengan  apa pulak tu?
jap eah...






jap laaa...





tu diaaaa...





polka dot..dot ...dot..
my pebret...
malam tu kuih ni ada tapi disebabkan selera merepek aku nak yang lain.
maka aku layan je  air kacip fatimah bersama jambu batu bertabur asam...
memang piaw~





kalau korang nak tau,
ini entry pertama aku story pasal apa yang aku makan..
hehehe...
kecoh lak air liur tengok jambu berasam tu..
slurrrrp...  meleleh siut...heheheh
test la buat..memang piaw kaw-kaw huhu

1000 SESALAN


Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi
Kisah janji
Dimungkiri
Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Beribu sesalanku.....






IZA RINDU ABANG HARIS






aik?!
dia pulak dah!
huhu
artis popular!!!
minat ke?
yep..ofcoz minat laa.. haha
kalau tak minat muka dia takde dalam entry aku harini..









abang haris, iza rindu abang haris...
iza mana? izati la sape lagi  hmmm...
mood ombak rindu sedang menghempas pantai asmaraku!!!
but..aku tak rindu abang haris yang ini lah..
ni suami orang der...
so? haris yang mana?
TST sudah lah ...huhu...







Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung












Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku








Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku....

Segmen Bloglist by Bella Hamzah


TITLE : Segmen Bloglist by Bella Hamzah
DUEDATE : unknow

Syarat-syarat :

dan siap hehehe, 


Segmen Exchange Bloglist "Blogger Apakah?"


Hai guys,

lets join this segmen from blogger MK syahir !!

firstly, you must follow blog ' APAKAH???'

join group ' BLOGGER APAKAH '

copy banner/header blog 'APAKAH???' and  paste at entri'.


like fanpage blog 'APAKAH???'

LASTLY,


if u want join this segmen, klik banner okey :p

16mei...

pukul 3.30 petang..
letih lepas balik kerja.
cuaca petang ni redup, mendung macam nak hujan.
sesekali angin dingin bertiup ketubuhku yang keletihan.
suara anak-anak yang pulang dari sekolah memeriahkan suasana petang ni..
sesekali terdengar gelak tawa mereka .
aku menjeling sambil tersenyum.
aku kagum dengan semangat mereka,
walaupun dari pagi bersekolah,
namun diwaktu petang begini,
mereka masih lagi bertenaga untuk berbagai aktibiti.
hurmmmm....
mereka tak kenal erti letih,
tak kenal erti jemu,
dengan pelajaran di sekolah sesi pagi,
kemudian disambung sesi petang,
selepas tu sesi mengaji al-quran.
waw...adik-adik ku...
kuatkan semangatmu,
mencari ilmu dunia,menimba ilmu akhirat.
semoga kalian menjadi insan yang berjaya ,
dikehidupan dunia dan akhirat nanti.
hanya satu pesana kakak.
jika kamu nak berjaya dalam mencari ilmu..
hormati lah guru kamu.
berilah sepenuh perhatian pada ajaran gurumu.
dengar lah segala pesanan  mereka.
adik-adik ku..
bayangkan lah andainya tiada guru didunia ini...
apakah akan terjadi pada manusia semua?
apakan jadi pada kita ni?
lihatlah betapa hebat jasa seorang guru.
tak dapat dibandingkan dengan insan lain yang ada didunia ni.
namun sedar atau tidak,
guru kita yang pertama dalam hidup kita ialah...
ibu kita...
emak kamu...
mama saya...
umi dia...
mammy mereka...
owh...
alangkah besarnya pengorbanan guru-guru kita.
tak kira yang pertama,kedua,ketiga...atau yang terakhir....
semua nya mendidik tanpa jemu,
terima kasih cikgu..
terima kasih ibu...
selamat hari guru ...ibuku...
eheheheh...
anak cikgu ke ni???
huhuhuhu

LOVE YOU


mama
dengar lah suara hati anakmu ini..



terima kasih mama kerana memberi aku peluang untuk lahir didunia ini
mengandungkan aku selama sembilan bulan lebih
menahan sakit,,menahan letih tanpa sesiapa yang tahu
kesian mama keletihan sendirian...




tak tau nak balas macamana jasa-jasa mama.
malu aku  dengan mama kerana selamani aku telah banyak menyakiti
hati mama,sama ada sengaja atau tidak sengaja..
namun, mama tetap melayan aku sebagai
puteri di istana mama
tengs so much mama..




aku menangis ketika dilahirkan  kerana merasa kehadiranku ini bakal memberi
tambahan tugas untuk mama.. aku tahu aku ni anak yang nakal...
dalam masa yang sama aku gembira
kerana mama ada dihadapan mataku disaat itu...
aku perlukan belaian manja mama dan papa selalu!
jangan tinggalkan aku mama




papa..terima kasih kerana menerima kehadiran aku ini!
merelakan aku berkongsi kasih sayang dengan mama..
papa...terima kasih juga kerana
menyayangi aku seperti papa menyayangi mama juga....
teng Q papa..
love u so much!







tidak seperti baby ni yang dibuang oleh keluarganya setelah  dilahirkan kedunia
betapa kejamnya keluarga mereka ye mama
menitis air mata ku disaat ini
mama, aku sayang mama sangat-sangat!
ampunkan dosa aku mama!!








dikala tidur aku selalu mimpikan aku didalam
pelukan mama dan papa
aku juga selalu mimpikan akan berada didalam dakapan kekasih tercinta ku
siapa kah dia???









inilah kekasihku mama.... inilah cintaku papa
hee.. kami dah berjanji akan berkasih sayang seperti mama dan papa juga~
akan selalu setia bersama,
akan selalu sayang menyayangi..
i love you baby , sweet dreams ok...
mmmuaah....




                                                                               

                                                                           

MUSAFIR DIPETANG HARI

sedang asyik melayan keluarga
aku terdengar suara halus
seakan merengek-rengek minta bantuan.
adik aku berlari ke luar rumah kami untuk meninjau darimana kah datangnya suara itu
tetiba..

akak!!!
tengokni!!
suara adik seakan menjerit terkejut,aku pun turut terkejut
ada ibu buang anaknya!!!teriak adik kuat
apa?? aku bergegas keluar menuju ketempat adik berada.
sini lah kak...
ye-ye..akak datang ni..
sepantas mampu,aku berlari keluar
mana? soal aku
ni hah...jawap adik


hahahahaha









ini bukan kes buang anak dik,ni kes lari dari rumah ni
hahahahahha
anak kucing ni memang selalu lepak tiap petang kat situ,
ada ketika aku ingat dia dah mati,rupanya saje-saje bersantai,
kesiankan anak kucing ni,bila petang je dia jadi musafir sepi ....
hahahahhaa
entry yang tah pape dari aku kali ni.
tapi pesanan iklas dari penaja
sayangi anak anda kerana kasih sayang itu sangat berharga..

SENTUHAN BLOGGER YANG MEMBERI KESAN PADA AKU

malam ni baru lah aku ada peluang untuk  masok group 'kami rakan BLOGGER'.

boleh tahan jugak kepopularan masing-masing kan kat group tu,

bukan apa,

yang aku tengok masing-masing dok syok promote entry diaorang je...hehehe

tapi macam kureng mesra alam je group tu...

maaf,pandangan peribadi aku je ni...

namun secara kasarnya,

ramai jugak yang peramah-peramah tetapi sesama mereka je  lah ( yang  satu geng)

yang bukan  geng buat post,mampuih tak layan heheheheh...

apa kes lah kan...kata group kami rakan blogger...

NI DAH LARI TAJUK GROUP DAH NI hahaha...maafkan saya~

lagi-lagi  blogger yang baru nak bernafas macam aku ni...

langsong diaorang tak pandang ahha..

sambil membuka tiap entry kawan-kawan yang dipostkan kat group tu,

aku pun layan baca satu persatu entry mereka..

yang mana aku belum follow tu aku done follow lah...

TIBA-TIBA  aku termasuk satu entry yang pada mulanya aku ingat dia otai blog.

ayat dia memang berasap telinga masa baca entry dia tu.

adeh....aku ni sebenarnya tak berapa minat nak mengutuk orang,

apa lagi nak merendah-rendahkan kewibawaan seseorang..

selalu kat blog aku ni aku luahkan jiwa jiwang aku aje .

tapi kali ni,aku terdorong nak mengulas apa yang dia luahkan kat entry dia...ehehehe...

sory bukan biadap ok tapi terdorong..

memang betol lah kata dia,

blogger ni ada macam-macam ketogeri,

tapi jangan hipokrit time buat entry...

nanti kepala dia gatal time baca entry korang..hahahhaa

namun sambil mengaru kepala,

dia terus gak membaca beberapa entry owner blog tu .orite gak tu!

yang peliknya,

dia tidak tinggalkan komen pulak kat shoutbox owner jika entry owner tu kureng!

kenapa ye,?

sepatutnya dia perlu beritahu owner blog tu mana yang kureng  tu.

dengan menggunakan ayat yang paling kreatif dan terbaik.

yelah dia kan orang lama,

bukan seorang yang hipokrit dan tidak terdesak,

so  tak salah kalau dia menegurkan..

atau memberi cadangan,ye tak?

untuk kebaikan bersama jugak.

macam aku yang belum pun setahun menceburi arena blogging  ni,

agak sukar untuk aku nak komplen entry  orang lain,

maklom,

entry aku pun bukan best sangat,

buat entry pon sebab nak luahkan perasaan je.

bukan nak cari untung,

bukan nak cari publisiti murahan,

bukan jugak nak mengata orang,

bukan nak cari koleksi follower,

just untuk dairy je..

untuk luahan perasaan agar aku tak stress time tu huhu

semua entry aku  adalah atas dasar apa yang aku rasa saat tu,

yang berkisar sekeliling kehidupan aku,

kisah cinta aku,

kisah peribadi aku

or kawan-kawan aku yang aku share kt blog untuk pedoman sesama kita je.

aku tak reti nak promote menu apa yang aku  makan  haritu,

aku tak pandai nak tunjuk bahan apa yang aku masak  haritu,

sebab cukuplah apa yang aku rasa aku pamerkan disini ,

tak perlu aku pamerkan apa yang aku buat dikongsikan disini...

hehehe tu prinsip aku pulak...

namun aku bersyukur untuk entry sahabat blog tu tadi.

sebab dia telah membuka mata dan minda aku pada malam ni ,

supaya beringat-ingat jika kita buat entry,

jangan lah syok sendiri,

bagilah peluang orang lain syok time membaca entry kita.

dan aku pon tak tau nak bilang apa lagi untuk entry aku kali ni,

takkan nak bilang benci tapi cinta kot  hehehe

cukop la  tu ok, tetapi satu je pesanan aku,

ambil yang baik itu untuk kita jadikan amalan,

manakala yang burok itu kita kena ingat ,

dan berjanji pada diri tak akan mengulanginya lagi,

kerana tiada kesilapan,tiada juga pembetulan...

selamat maju jaya wahai sahabat blogger semua,

takkan melayu hilang diblogwalking ehehehe!!

assalamualaikum...aku sayang kamu~

maaf jika ada terlanjur kata,terkasar bahasa,

bukan itu niat saya,maafkan saya~

DI KETIKA NI

Waktu aku perlukan dia diketika ni,
dia sedang sibuk dengan teman-temannya.
ketika aku  sedang menanggung kesedihan,
dia sedang bahagia bersama teman-temannya.
saat aku perlukan sedikit perhatian,
dia dan rakannya sedang sibuk dengan acara-acara mereka.


kini baru aku tahu,
antara aku dan teman-temannya,aku hanya penggangu.
maafkan aku,andai sikapku ini seolah-olah menggongkong dirimu,
tapi tahukah engkau,diketika ini,aku amat perlukanmu..


disini disaksikan airmata pilu,
aku berjanji  tak akan mengganggumu lagi.
akan aku biarkan persahabatan kalian kekal selamanya,
dan meninggalkanmu  adalah jalan terbaik untuk aku.
biar perit, biar sakit...
aku akan belajar untuk tidak lagi merinduimu,
aku akan belajar untuk tidak mengganggu mu lagi.


selamat tinggal cinta,
semuga kau bahagie walau tanpa ku disisi...
hanya satu pintaku,jadilah insan yang matang,
sematang usiamu itu~

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya aku bergelar kekasih dia,
semua ni buat aku menangis tanpa henti ,
air mata terusan turun tanpa dapat dikawal.
kekasih jenis apa kah aku ini.


seringkali membuat orang tersayang menderita? maafkan aku kasih,
percintaan jarak jauh memang memedihkan
dan kita cuma perlu banyak bersabar ok sayang?

ku pujuk hati agar tak nakal lagi.
ku belai bait-bait kenangan agar aku dan dia akan terus bersama.
dan itu doa kami selama ni pun.bahagia hingga kehujung nyawa.
namun ada ketika aku terpaksa pasrah untuk semua kisah aku dan kekasih ku ,
kami hanya perlu merancang,dan segala ketentuan tetap milik Tuhan !

doa untuk mu kasihku~

moga hari yang bakal mendatang dapat menjadikan kita lebih matang dan lebih dewasa.
percayalah semua cinta ini hanya untukmu.namun sedarilah sayang,
menyintai itu tidak bermakna kita pasti akan  memiliki,
redha dan pasrah la ye..aku sayang kamu MANjew....



JUJUR LAH PLEASE..

Salam semua blogger.
sebelum aku mulakan celoteh panjang lebar ni, jujur aku mengaku kat sini, aku benci politik!
walaupun sudah boleh mengundi, sudah boleh menjalankan tanggung jawap sebagai wargenegara,namun aku memang tidak minat berpolitik ni.pada aku pemerintah yang baik adalah pemerintah yang selalu membantu menyelesaikan permasalahan rakyat..!

tetapi memandangkan dari satu hari ke satu hari, negara kita sentiasa dibelenggu dengan macam-macam demam politik, tiba-tiba aku terpanggil untuk  luahkan  apa yang aku fikir,yang aku pandang,yang aku jangka. maaf jika celoteh aku kali ni agak keterlaluan!

minggu lepas negara dicemari dengan pergolakan yang bertema kan BERSIH 3.0 ah ! tak perlulah aku  huraikan lebih lanjut,kompem korang dah tau kan.apa yang aku perhati..pelaku, persalah,penunjuk perasaan,mangsa keadaan,kecederaan,...majoriti nya adalah bangsa melayu,anak bangsa aku..
warga negara Malaysia sendiri.
yang lebih memilukan lagi ramai siswa-siswi yang menyertainya.ada ibubapa yang membawa anak-anak kecil yang tak tahu apa-apa perihal politik,tetapi mereka terpaksa menjadi mangsa pemedih mata. aku terasa sebak melihat gelagat golongan ini. mana akal fikiran mereka diketika itu?orang tua jenis apakah mereka itu?


padahal siswa-siswi lah harapan  untuk kehidupan masa depan malaysia ni.mereka lah orang yang bijak pandai jika dibandingkan dengan anak-anak bangsa yang tinggal di cerok kampung..tapi...apa kesudahannya? pelajaran terganggu, keselamatan tak terjamin,masa depan mereka jadi gelap! sekelip mata mereka dimusnahkan oleh golongan yang bencikan Malaysia ini.
yang lagi sedih, setelah ditangkap, penganjur siap suruh polis buat siasatan dan berikan  saman  lagi padahal mereka lah yang anjurkan pogram tu...kesian anak bangsa ku...MELAYU!



YANG TERKINI PULAK!!

pembenci keamanan penduduk Malaysia sudah pula  beralih ke arah peneroka FELDA.memang jujur aku kata kan,aku tak pernah pergi kawasan felda,namun sebagai warga negara,aku tau asal usul sejarah felda.apa tujuan ditubuhkan,untuk siapa sasaran penubuhannya,keuntungan dikhaskan kepada siapa, siapa yang memberi idea untuk penubuhan ini..apa matlamat utama penubuhan...semua aku hampir tahu.!peneroka bukan tak boleh berpolitik,tetapi jangan lah sampai satu masa nanti,tanah korang tergadai,ketika tu baru korang nak menyesal,menanges air mata darah pun dah tak berguna lagi.nauzubillahiminzaliq!!

namun yang sedihnya sekali lagi mangsanya adalah bangsa aku sendiri,MELAYU!!
argh! anak bangsaku,cuba korang tengok negeri Selangor yang tanah penduduk nya sudah hampir tergadai...semua tu angkara siapa? jeling-jeling lah Pulau Pinang yang mana penduduknya menumpang ditanah sendiri tu!! aku tak tergamak melihat tanah ladang yang korang usahakan turun temurun tu akhirnya ditangan orang lain.!tak sanggup!!!! tu hak korang,hasil titik peluh korang! oooh tuhanku,minta dijauhkan semua ni.


please la jujur ok! jujur demi sebuah kehidupan akan datang .aku tak mampu nak bantu korang,aku cuma mampu memerhati,mendengar keluhan,memberi kata nasihat - nasihat aku yang low klas ni...'maafkan aku' namun demi negara ini...aku merayu,jangan lah mudah mengikut telunjuk orang yang mahu memusnahkan kita,jangan termakan hasutan.sejahat mana pun bangsa kita,MELAYU tetap bersaudara..


maaf sekali lagi... kejayaan hari ini adalah dari usaha semalam
kemusnahan esok berpunca dari kelalaian kita dihari ini.
aku sayang kamu MALAYSIA,!

PESANAN UTK ANAK MELAYU...

terpegun membaca artikel dilink  ini...

http://www.felda.net.my/feldav3/index.php?option=com_content&view=article&id=225%3Afahami-sejarah-felda-mb-&lan

DEMAM LAGI

assalamualaikum

selamat berblogwalking ye..semua okey ke?
sekarang ni musim demam la...badan sihat walafiat...
tapi orang tetap kata mereka tu demam.

nak tau kenapa?
lepas magrib badan dah tak tentu rasa..
makan pun dah tak lalu..
dah tu fikiran selalu melayang tah kemana-mana!

yang dah kawin tu, isteri selalu sejuk tidur malam.
yang masih bertunang,bila malam je tunang dah takde calling-calling lagi dah!
yang baru couple tu, rasa macam dah kena tinggalkan le pulak..

demam ni lain sikit..
kalau demam denggi kena pemantauan rapi oleh nurse dan doktor.
tapi demam ni..kedai mamak ,kekawan pun boleh jadi ubat.
layan mood sampai awal pagi...
selalu terponteng kerja  sebab bangun lewat..
kadang-kadang tempat kerja jadi tempat tidur pulak!
bahaya demam ni, sangat merbahaya.
korang kompem nak tau demam apa kan...
mari kita tengok ....
sebelum tu nak tanya..korang pun join the club ke?
heehee


















pada aku, menang kalah adat permainan.
pada pasukan yang kalah, jangan lah terus buang sokongan korang tu..
mana tau akan datang team korang boleh menangkan..
ni jew team-team yang aku sempat lapirkan...
yang lain-lain tak sempat download lah...
ok lah...jum blogwalking jum...layan....