LIRIK SESAL MENDUA


Lirik Lagu Sesal Mendua - Klangit

Dulu
Aku pandang diriku
Kekasih yang setia
Tak pernah berdusta
Kini...
Aku mulai merasa
Sedap hati mendua
Perlahanku tinggalkan kamu

Tapi...semakin jauh
Aku...semakin aku rindu
Rindukan kamu...

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan sisa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Mungkin...
Mungkinkah kita bisa
Perbaiki semua...
Kembali bersama...

Kerna semakin jauh aku
Semakin aku rindu...
Rindukan kamu...

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan sisa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku

Menyesal aku tinggalkan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan sisa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan sisa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku









Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2012/01/lirik-lagu-sesal-mendua-klangit.html#ixzz1zFSdmsqF

WHERE THE SEXY IS?



bila cakap pasal seksi,mesti target pempuan le tu, tapi jangan ingat orang perempuan tak nampak tang mana lelaki tu sangat seksi..nak jelas panjang lebar pun payah jugak ,sebab pendapat kita lain-lain.tapi atas nama seorang perempuan yang tulin..izinkan aku kongsi,dimana lelaki itu nampak seksi dimata perempuan hehehe...come on...



haiyark...amoi...lu nampak ni ..ada seksi ka??
hahaha...seksi maksod wa bkn camni lak apek sayang~
macam gambar-gambar kat bawah ni...
lu orang bukan seksi maaa...tapi seksa je wa tengok!!!
hahahah





paling seksi bila dia menangis,
rasa nak pelok dia bagi diam,
sebab air mata lelaki ni mahal dan tak akan gugur dengan mudah
hurm.... seksi ke siksa ni hehehe
tak mau lah nangis-nangis lagi ok boy??




yg ni..tang mata dia tu,kalau ada yg bermata layu camni..hurmmm
tiap malam rindu huhu
lagi body dia yg ketul-ketul tu
sapa tahan hehehe






lelaki yg ni pulak...,
dia tak banyak bercakap,cukup dengan isyarat jari atau mata
hallamak!! kalau jumpa lelaki camni,confirm  tak lepaskan dah
hehehehe







lelaki  seksi ..part dagu dia yg ada sikit-sikit berjanggut tu
hehehe..i cant tell u why i say it sexy... ,maybe only several girls know it ...
huhu




haaa...yg ni tang mana pulak??
gayanya kah?
raut wajahnya kah?
misainya kah?
girls..u answer by yourself la ok...
this is my secret admire huhu
perasan suda....








tu dia!!!! ayah yg mithali,
sanggup menggendong anaknya  dengan gaya yg agak seksi
i like that!!! this is the real papa
untung lah kalau dapat asben macamni kan girls??






BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU



 







 




Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx

YANG DULU,DIDAHULUKAN

selamat pagi si manis hati ( sweet - heart )hee!!!
harini nak kongsi sikit pengalaman aku ni. 
sekarang kan musim orang kawin
so,kita story pasal orang kawin la ye

semalam 
aku diundang kemajlis khatam Al-Quran dirumah kawan aku.
kawan aku masa sekolah menengah dulu,
beliau akan melangsung kan perkahwinan harini
macam tak percaya kalau aku kata umur dia baru masuk 20tahun!
alamak tentu korang terbayang comelnya pengantin tu kan
hehehe

jodoh
semua yang hadir berbisik sesama sendiri
-alahai comelnya,
-masih budak lagi ni
-pengantin nya muda lagi
-macam orang dulu-dulu je kawin cepat
aku dengar sambil tersenyum
ala biasa lah kan kalau dah kata orang perempuan ni
duduk sekejap je dah mula bergosip
aku tak la join sama sebab aku belum daftar untuk kumpulan tu
hehehe
bytheway,pada aku ni semua jodoh masing-masing
siapa pun kita,berapa pun usia kita
kalau dah itu jodoh kita
memang kita tak dapat lari darinya

terkedu
masa aku sedang mendengar bacaan Al-Quran dibaca si pengantin
tiba-tiba satu suara menegur aku
kau bila pulak nak kawin ni??
aku pandang wajah yang bersuara tu
er?..ummm heeee....
makcik pengantin menegur aku
hee tak de calon lagi la makcik,jawap aku bersahaja
nak ke makcik carik kan calon?
hah?? eh...takpe lah heee...aku terkedu dengan ayat-ayat dia.
belum puas enjoy la,
saya nak belaja dulu,abis belaja baru lah fikir pasal kawin ni
ooh ...elok jugak tu,makcik tu mengiyakan kenyataan aku
padahal aku jawap tu pun dengan kata-kata yang tah ape-ape je...
hehehe orang tengah terkedu,tentu jawapan entah ape-ape je kan..
macam diterima dik akal,makcik tu pun akur dengan jawapan aku tu 
hehehe

jika ditanya pasal diri aku...
aku...?
ye aku??
tak payah tanya lah ok,masih terus setia menanti 'angry bird' aku tu.
kalau punggok boleh rindukan bulan
biarlah aku rindu kat ' angry bird'pulak
hehehehe...
sabar itu imankan,
apa yang penting sekarang ni kehidupan mesti diteruskan
aku sedang berusaha untuk majukan diri aku dan kualiti hidup ni.
berusaha untuk jadi yang terbaik dikalangan yang baik-baik
insyaALLAH....
psst...psst....
awak.....
rindu laaa....hehehehe





MACAM BEST..

hello geng..pe habaq? mak oi cakap sleng orang kedah lew
mentang-mentang dah selalu masok page kedah lanie tu hahahah
harini macam selalu...bila mood appy mcm nak buat post..
lagi pun dari sesaja melayan mood kat FACEBOOK tu ,
baik aku lepaskan satu post kat blog terukir dibintang ni ...
ceh! macam  lagu yuna lew pulak...







'terukir dibintang ,tak mungkin hilang,cintaku padamu....'
aaa....kan dah....hahaha..sempat karaoke lagi...



mood : gumbira..

syukur...harini memang mood gembira tak taw kenapa..
nikmat dari tuhan tu...so,aku kena hargai la kan...alhamdulillah...
apa yang aku paham ini semua anugerah Allah untuk aku..
syukur lah...thankQ Allah untuk semua nikmat ini.
bahgie sangat-sangat...


pagi tadi sebelum adik-adik keluar ke sekolah pun tadi, kami dah happy semacam,
gelak sambil sarapan with mama, tunggu van sekolah sambil usik-usik adik yang kecil tu,
sampai ditempat kerja pun aku masih still tersenyum sesorang.
kenapa aku jadi camni? entah...aku pun tak tahu
what????korang  nak tau jugak..??
hurmmm.....ok laaa...aku share lah kat sini oke...
cuba korang tekan SKODENG PARK tu,
ni link 18sx...jgn bagi adik-adik korang tengok lak

SKODENG PARK

maafkan saya kalau ianya aksi yang  melampau...
hahahahah



toing3x... hahahha..kan dah kena pelangkong....




hahahaha..kongsi happy hour dengan aku la wei....
maap,maaap,maap....hehehehe lebiu....
arghhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MENGAPAKAH

kalau sebut manusia
mesti kata
'dia manusia bukannya malaikat'
'manusia tak pernah sempurna 100% '
manusia itu
manusia ini

tapi ..
pernah kah kita ingat,
manusia ni dianugerahkan sebagai mahluk yang paling sempurna oleh ALLAH?
pernah tak kita terfikir manusia saja yang tuhan beri akal fikiran ?
namun begitu kenapa manusia kini lebih kejam dari haiwan?
kenapa aku cakap camtu kan..
mari lihat sekeliling kita dulu..
kes jenayah seperti ragut, bunuh,buang bayi,dera. sapa yang buat?
kucing kah? ayam kah?
ofcoz 'manusia'..kan?


lagi-lagi zaman sekarang ni,
zaman politik - molitik ni..
hahaha...
manusia yang langsong tak hormat manusia.
mana didikan mak -ayah dia gaknya.
yang peliknya  dia tu bukan lah kanak-kanak,
tapi bapak org dah ...
awat ang ni???
hehehe...manusia yang menakjubkan!
aku paham niat dia yang sebenar ialah untuk mencari keadilan
mencari kesilapan-kesilapan para pemimpin yang tidak bertanggong jawap,
tapi sebagai manusia kita hendaklah kena ambil kira  cara yang terbaik untuk kita luahkan isi hati kita.
jaga semua tutur kata,
kerana itu menunjukan peribadi kita
dan jangan kita lupa...peribadi kita adalah maruah kita!
tentu korang nak tau SIAPA yang aku maksodkn tu kan?
sila lah klik SIAPA tu hehehe
sebelum tu aku nak beritahu....
aku tak sokong mana-mana parti politik k!
i hate politik,lagi-lagi politik  kotor ni..
benci sangat-sangat!!


nanti kat page sahabat kita tu,
kalau korang nak like pon bagus gak,
nanti boleh pemes sikit page tu
huhu...saya sudah,anda bila lagi??
aik!?...macam iklan pulak dah!!
hahaha

sorry bhai...
apa yang aku nak terapkan disini,
walau apa yang berlaku,
aku tetap sayang bangsa aku...melayu!!
cuma aku takut,satu hari nanti
bangsa yang menjatuhkan bangsa melayu ..ialah melayu itu sendiri
risau sangat-sangat!!

WHEN MY MOOD COME DOWN

HEY YOU!!
tiap masa asik nak jiwang je macam tak best pulak..
sesekali nak try brutal lak ..orite..?



KATANYA
nak hilangkan stress kenalah  luahkan mood
tak nak pendam-pendam
nanti makan dalam hahaha
ape yang kena makan tu ek?
jiwa lah kot..entah aku pun tak tau..



DENGARNYA
nak bebaskan minda yang kusut kena banyak beristifar
mengadu je pada Allah.
tu je jalan yang terbaik
mengadu pada kawan kadang-kadang pun bukan boleh settle
ngadu kat family lagilah
silap-silap kena bebel lagi huhu




TAPI HARI NI
macam sengal kalau mood down
semua buat tak menjadi
ergh!! bosan ..bosan.. bosan!!!!
tengok tv..macam tak tengok
dengar lagu...langsung tak feel
owhh..... what going on?????
aku hilang punca ni!!
boring soit!!
argh!!!!!!!!!!!!!





PENYELESAIANNYA
mana bantal?
mana bantal??
hurmm...tido lagi best
eheheheh...
tu lah penyelesaian
tido..tido...and tido bila mood down
untung-untung lepas tido nanti mood aku boleh up semula..
and dalam tido nanti boleh mimpi kawen dgn anak raja
hahahahah




I LIKE THAT
this part memang 'i like'
ok lah...jam kat dinding tu pukul 11oclock  in the morning
but..i want to  sleep hehehe
papai!!!!






hahahaha
oowh mennn!!!
ada orang skodeng upenya...
ooohhoo..
you are so good to me..baby!!!!!!!!!!!!
mmuuaachxx

ONCE UPON A TIME WITH MY KING



the most beautiful moment

when  he is beside... lost all restless...lost all upset

here all day,singing a love song  together

seemed to forget the passing distence

sayang.....if i be your king..

what will you do?

i'll be your queen all your life  with our prince and princess

I will always be with you in  your difficult or easy  life

never let you alone

never make you cry

that my promise...that my words

and the finally.. i  stil miss him forever

what remains...

only my words..my promised and my sincere love for him....

aku masih sayang kamu~

BUKAN AKU TAK SAYANG

semalam adalah hari yg paling perit dalam hidup aku
selama beberapa tahun bersama akhirnya semalam aku terpisah dengannya.
ingin aku kongsi disini bagaimana peritnya sebuah perpisahan tu..
bila sedar diri ini sudah tak dihargai ,
jiwa jadi hampa..kecewa..
dunia bagaikan kosong
bak  lagu terbaru najwa latif...~ kosong ~
ye..benar-benar kosong...
saat tu macam aku bermimpi dalam mimpi..
paling menyedihkan setiap saat terdengar-dengar  suaranya.
setiap detik teringat kata- katanya.
terngiang-ngiang gelak tawanya ditelinga ini.
selama ni dia saja yang aku ada..
yang aku tunggu..
yang aku rindu..
lantas secara tak langsung airmata  turun laju..
aku cuba nak cover dari family stuasi aku ni..
aku ponteng kerja..
duduk dalam bilik sendirian..
aku benar-benar kosong..
seharian aku dibilik..setiap kali tu jugak aku teringat detik-detik ketika bersamanya
aduh...sakit sangat-sangat..
yang paling dasyat dalam solat pun aku boleh menitiskan airmata
lagu ini ditujukan buat aku..PENAWAR
entahlah bagilah aku masa untuk merawat luka ini
adakah  lagu itu penawar untuk duka ini...?
aku tak pasti..








ampunkan aku ya Allah....
aku lemah ya Allah
aku hina..
aku tak mampu untuk meneruskan semua ni lagi...
untuk waktu yang terdekat ni
aku biarkan jiwa ini sendirian
aku yakin hanya Tuhanku saja yang mampu membantu aku
kerana DIA lah yang maha pengasih dan maha penyayang
sesungguhnya tiada tandingan diantara kekasih-kekasih didunia ini...

IF YOU KNOW ...

selama ni aku cukup bersabar
setiap alasan kamu aku terima seadanya
namun hari ni aku benar-benar tersiksa
segala apa yang aku inginkan jadi sia-sia
kehadiran ku disisinya bagai menumpang di pinggiran hati
semakin hari aku seakan jauh darimu
kelemahan aku kian terserlah
merasa diri terhina kini bermaharaja lela
seperti aku saja yang mengharafkan mu
sedangkan kau tidak...
kini
jalan terakhir
untuk mengelakan rasa benci menjelma disudut hatiku
sila lepaskan semua ikatan
aku rela menahan segala kepedihan
aku rela  menanggung semua penderitaan
demi selamatkan satu perasaan
aku enggan membenci kamu....
cukuplah sampai disini
cukuplah apa yang terjadi
aku kian lemah
aku tak mampu  terus-terusan menyintaimu..
if you know ..
loving you make me crazy...

STORY ABOUT PEN

hari ni aku letih sangat-sangat.
dengan cuaca yang agak panas
aku tibe dirumah pukul 6.00 pm.
balik dari kerja bukak je pintu...
rumah sangat-sangat lah  berselerak
ni tak keje orang lain ni mesti keje adik-adik aku.
dengan muka yang agak menjengkelkan aku cari  budak berdua tu.
kenapa rumah jadi camni?
tak kemas?
buku bersepah-sepah..
lantai tak sapu..
cawan-cawan kat sink tak cuci lagi?
asik tengok tv jew kan?
kan dah kena bebel hee..
dengan muka selamba adik-adik aku pun mula lah kemas rumah ,
tapi aku rasa macam tak iklas je diaorang tu mengemas.
tetibe adik aku yang kecil  tu bagi aku pantun ni...




kak!!!


PEN MERAH PEN BIRU
YOU MARAH I LOVE U

PEN MERAH ROSAK MATA
TAK TAU CAMANE NAK KATA

PEN BIRU HABIS  DAKWAT
I MISS YOU SANGAT-SANGAT

PEN HITAM BUAT GANTI
I TAU YOU PUN ADA HATI

PEN MERAH PEN KUNING
YOU MARAH I PENING

hehehehe
hilang mood aku yang semacam  tadi tu
aku masok bilik teros gelak..gelak dan gelak
adik aku ni bikin aku meroyan tol le eeee... grrr...
hahahaha
bila keluar dari bilik aku just senyum jew tengok adik aku yang sorang tu..
huhu dalam hati kau berbisik...
love u too  sayang akak...

MOOD : MERISIK KHABAR

Terkapar-kapar ku kelemasan
Sakit dilambung ombak kerinduan
Di dalam tidur di dalam jaga
Diburu oleh mimpi yang serupa
Mengapa aku jadi tak menentu
Keranamu...
Ku menyusuri jalan berliku
Membiarkan hari-hari berlalu
Tiada salam tiada pesan
Memaksa diri untuk melupakan
Namun wajahmu bermain di mata ku
Tiap waktu...
Malam ku suram, siang ku kelam
Ku kegelisahan, mencari-cari
Kemana pergi, harga diri ini
Bertanyakan berita, merisik khabar
Mendengar cerita, melaluinya
Kau kuhampiri, tiap hari
Bersama luka dihati
Mengapa aku jadi tak menentu
Kerana mu...





WHEN THE KIDS IN '' EMO''

stuasi biasa bila  cinta dilukai... sengsara nya tuhan je yang tahu

melupakan dia bukan satu kerja yang mudah

hee




siapa saja pilihannya itu adalah kehendaknya

tiada yang dapat membantah


wajah yang paling cute adalah

wajah ketika kamu bangun dari tidur

morning boy... mmmuuuah


inilah akibat jika ada skandal...

situasi cemas sering berlaku bila-bila saja

dan di mana-mana jua

kepakaran amat penting hahaha


cinta ku hanya satu..

kejujuranku usah kau pertikaikan lagi

disini..

aku tetap setia menanti panggilanmu sayang ku

nape phone ni tak bunyi-bunyi ni... letih dah tunggu...

ahahah....

HOT- AVRIL LAVINGNE

You’re so good to me Baby Baby
I want to lock you up in my closet, when no one’s around
I want to put your hand in my pocket, because you’re allowed
I want to drive you into the corner, and kiss you without a sound
I want to stay this way forever, I’ll say it loud
Now you’re in and you can’t get out
You make me so hot
Make me wanna drop
You’re so ridiculous
I can barely stop
I can hardly breathe
You make me wanna scream
You’re so fabulous
You’re so good to me Baby Baby
You’re so good to me Baby Baby
I can make you feel all better, just take it in
And I can show you all the places, you’ve never been
And I can make you say everything, that you never said
And I will let you do anything, again and again
Now you’re in and you can’t get out
You make me so hot
Make me wanna drop
You’re so ridiculous
I can barely stop
I can hardly breathe
You make me wanna scream
You’re so fabulous
You’re so good to me Baby Baby
You’re so good to me Baby Baby
Kiss me gently
Always I know
Hold me love me
Don’t ever go
Ya
You make me so hot
Make me wanna drop
You’re so ridiculous
I can barely stop
I can hardly breathe
You make me wanna scream
You’re so fabulous
You’re so good to me
You make me so hot
Make me wanna drop
You’re so ridiculous
I can barely stop
I can hardly breathe
You make me wanna scream
You’re so fabulous
You’re so good to me Baby Baby
You’re so good to me Baby Baby
You’re so good

PICTURES OF MY LIVE ON 3RD OF JUNE 2012


hari ini adalah hari  dimana mood aku betol-betol down!!!

missing someone..

really made me crazy and tired...

i'm in fever....


masa berlalu namun aku masih lagi di stuasi yang lama.

merindu orang yang sama

menyintai orang yang sama

entah berapa lama harus aku tunggu,berapa lama harus aku merindu...


kamar ini  menjadi saksi

disini segalanya bermula , disini  menitisnya air mata

disini tempat ku luahkan segalanya

hanya untuk dia ..kekasihku


bila rindu...gitar teman setia..memetik gitar buat jiwaku tenang

namun naluriku tetap berkata

dalam lagu ku peluk rindu!

rindu ini hanya untuk mu


setelah berapa lama ikatan  terjalin..

aku cuma ada dia!

dan dia cuma ada aku

tapi...sampai bila???

hatiku ini sangat rapuh duhai kasihku..mengertilah...

1st JUNE 2012


happy on friday...
but this friday is too special for me!!
kenapa aku rasa camni?
sebab today is my love's birthday ..
sebelum  ni aku tak berkesempatan langsung 
nak ucapkan happy birthday kat dia.
entah kat mana silapnya.
tapi harini.. yea yeah.. akhirnya...hehehe
but on the early morning...he wont wake up la..
i cant hear his voice say... 'thank you cyg...' hurmmm..
tapi berjuta harapan aku..
see !!! BERJUTA tuuu...heehee
hopely
during his 22nd years old ni,
dia lagi tambah matang dalam menjalani liku-liku kehidupan ni.
dia akan tambah maju dan berkeyakinan dalam tiap yang dia usahakan.
best wishes..

happy on your birthday...