SEPI TANPA BERITA



Maaf..
sunyinya blog aku ni,
macam lah aku sorang yg pergi beraya kan...
hahaha
sibok bebeno, maklumlah jumpa ahli keluarga dan kawan-kawan...
kadang-kadang tu macam baru je nak mula sembang ,
tapi rupanya dah hampir 5 jam dah bercakap
hahaha, gila tol!
makan jangan cakaplah..
dah makin tembam pipi aku ni melantak.
hehehe
paling seronok pergi rumah makcik-makcik aku!
dapat duit raya!!!
yea yeah!!!
makcik aku tu mungkin lupa yg aku ni dah kerja
hahaha
seorang makcik bagi 10 hengget..tu yg paling sikit doe
dan kira-kira makcik aku ada dalam 25 orang
so korang fikir la sendiri beb!!
heheheh
lepas jugak duit minyak kereta aku ni
bhahahaha
tapi aku belum dapat pergi kerja lagi la..
demam datang kali ni
paling teruk dari demam yg pernah aku hadapi seumur hidup aku..
sampai aku kena tahan di ward selama 3hari..
sedih..
memang sedih...
tapi apa sebab aku demam??
doktor cakap aku letih dan badan aku sangat lemah
maybe aku letih sebab kutip duit raya le tu..kot!!
hehehe
doktor tak tau,sebenarnya..
aku demam sebab aku tak dapat pergi raya rumah buahati aku
tahun ni masuk raya yg ke 4 kami raya jauh-jauhan
hurm...
sedih doe...
korang untunglah kekasih depan mata..aku.....
tersangat sedih....
tuhan je yg tahu bagaimana kesedihan yg aku rasa tu...



RINDU DIPAGI RAYA


Sehening suboh nan indah dikampungku..
mata pun  tak mampu nak pejam
suasana pagi dikampung sungguh indah..
dingin bayu yg menghembus...
suara burung  bernyanyi riang..
suara kokok ayam jantan..
ceria dan syahdu..
tahukah kau..
bagaimana stuasi aku dipagi ini,
dipagi hari raya yg shahdu ini?
ya..rindunya aku kat kamu..
sang kekasihku nun jauh disana...
hurm....

APALAH NASIB KAMI


HELLO...
nak kongsi cerita pasal malam semalam !
peristiwa yg tak dapat aku lupakan sampai bila-bila..
malam tu aku keluar dengan miss Yellow dan miss Black
kawan sebilik masa belajar di kolej
dia orang tu kawan rapat aku
walaupon kami berbangsa yg berbeza
tapi kami memang rapat!!
pada asalnya tujuan kami hanyalah untuk berjalan-jalan sahaja
maklomlah dah lama tak keluar sama..
miss Yellow orang Sabah
manakala miss black orang penang..
dan aku penduduk tetap johor..
lepas dinner di rengit cofeehouse
aku bertiga bersepakat membeli belah untuk persiapan raya.
habis satu mall kami terjah!
dari satu kedai, ke satu kedai
sampaikan kedai tengah ubahsuai pon kami masuk hehehe
tak ke sengal namanya tu!!
abis shopping kami kehausan.
miss black ajak aku pergi minum di sebuah restoran thailan
aku ikot je..miss yellow pon setuju!
kami order jus orange, strawberry and apple jus!
miss black ajak makan!
aku cakap aku da kenyang
tapi dia sungguh-sungguh nak ajak aku makan..
lastly..makan jugak lah...
siap makan makanan yg ala-ala thai tu
kami suruh waiter kira semua bil kami
kira punya kira!! rm 350.00 sahaja!!
APE????????
duit aku??
jap aku kira ...1.2....3.....4....cuma ada 60rm
miss black..1....2......3...3.50......ada 55 rm
miss yellow pulak...1.....2......3...4.....5.....6.....90rm
belum cukop!!
mahalnya kedai ni..aduiyai mati kami!
tetibe tokeh kedai datang
dengan muka bengis dia bertanya..mau bayar ke tak???
kami kata duit tak cukup ni boss...
ada ke cara kami nak settle semua ni!
ada! jawap tokeh tu serius!
dengan nada yg gementar kami bertanya..
apa kah dia?
mari ikut saya ke belakang...
aku dan kawan-kawan aku pun ikut je tokeh kedai tu kebelakang kedai
masuk ke dapur tu...
kami ikut je arahan dia..
duduk atas meja!
hah??
duduk sekarang!ok..ok...
kami duduk  diatas meja
masuk dalam pinggan!!! tengking tokeh kedai tu!
eh ape ni...miss black dah mulai risau
buat sekarang! hendik tokeh lagi..
aku pun diam membatu
bukak baju!!
APA???
tadi suroh naik atas meja
pastu duduk dalam pinggan
ni suruh bukak baju pulak! gila tol orang ni..
aku bersunggut dalam hati...
korang...

korang dapat tak bayangkan bagaimana rupa kita orang  masa tu?
tapi masa kami kena denda dengan tokeh tu
ada wartawan dari majalah pencinta alam datang tau.
dia sempat curi gambar aku dan kawan-kawan aku tu rupanya.
korang nak tengok ke?
tapi nanti jangan lak korang fikir aku tayang tubuh aku kat korang ok..
ni sekadar nak sharing je dengan korang..
hehehehe
kena buli pon boleh gelak-gelak lagi kan...
satgi aku masukan gambar aku yg dia snap tu ok..








hahahahah
bang- bang  boom
heheheheh
seksi tak aku?????
mmmuach!!!


APA SALAH KU ?



Malam dengarkan lah
rintihan naluri seorang gadis..
menangis sendiri mencari sang kekasih..
namun dia terus saja dihimpit oleh kedinginan malam yang sepi..



duhai angin...
andai kau dapat baca seluruh isi hatiku
bagaimana kau bisa  menyaluti dinginmu dipelusuk tubuh ku ini..
jiwaku kian meronta!!
perasaanku makin derita
tanpa kekasihku disini malam ini..



wahai teman setiaku si air mata...
usahlah kau turun lagi
kerana aku tak mampu membiarkan kau jatuh lagi dipipi
aku tak mampu menahan pilu resah yg kian membara
kepadanya si jantung hati yg sepi...



rindu...
kau peluklah aku tanpa jemu
kehangatanmu menjadikan malamku kian sayu
menyelinap bersama kenangan yg hangus
kian pudar ditiup bayu luka



kini baru aku sedari
yang tinggal dikelopak cinta ini
hanya aku, malam,angin, rindu dan airmata....
hurmmm...apa salahku?

MAMA SAYANG ANAK AYAH

pernahkah korang coba bayangkan
bagaimana kehidupan seorang gadis seperti aku ni?
yang sentiasa hidup dibawah kawalan keluarga?
banyak yang dapat dikongsi disini.
pengalaman aku..
anak mama yg sangat disayangi..

dari kecil hinggalah sekarang
aku memang membesar didepan mata mama dan ayah
ayah yg seorang peniaga
dan mama pulak seorang pengusaha taman asuhan kanak-kanak.
pernah dulu aku tinggal diasrama,
tapi aku mampu berjauhan selama 6 bulan je.
tak tahan menanggung rindu kat keluarga.
tiap kali mama call,aku mesti nangis nak balik.
puas orang tua tu pujuk,tapi aku tak layan .
aku kata aku rindu adik-adik.
aku nak adik-adik aku disisi aku
huhuhu padahal aku nak tengok mama dan ayah depan mata aku!!
haish..payah ,payah... mama selalu bersungut!
kadangkadang mama jadi nangis bila dengar aku merengek di corong talipon.
aku bila dengar suara mama yg sayu tu,
tambah sedih lah..hehehe kememeh kan?
jawa kata 'gembeng'
hahaha... jawa ni you~
sambong semula cerita...
bila dah balik..dah besar sikit
dah nak carik kerja,
aku tak boleh kerja dengan orang lain,
mama pulak buat hal.
bimbang pasal keselamatan anak gadisnya ni.
sebab mungkin aku ni cute sangat kot...bhahahaha
agaknya larhhh....
tak,tak..bukan macam tu..
tapi korang tau lah kan
kat luar sana dah macam-macam masalah sosial berlaku.
ala tak payah la aku cerita kan kat korang.
korang pon selalu tengok dalam tv tu.
lagi lagi tv 3..informasi sangat fresh dan menarik!
aik?? sempat lagi promote siaran tv??
hahahaha suka aku lah!
sambung lagi ceritanya ni heheheh..
akhirnya aku berkerja di pusat jagaan kanak-kanak kepunyaan mama aku jugak!
tak kemana dah aku dapat lari.
cerita pulak pasal calon menantu mama dan ayah!
hallamak! aku makin risau!
takut itu pun nanti aku akan mengikut kata mama dan ayah jugak..
aduh risau sangat-sangat ni..
takut nanti mama dan ayah aku fikir ,
aku tak reti pilih pasangan hidup untuk masa depan aku..
argh!! buntu, buntu...


sekarang aku sedar,
disebabkan sikap aku yg terlalu bergantung hidup dengan mama dan ayah masa kecil-kecil dulu
kini..aku tak pandai meng'adjust' hidup aku sendiri.
tapi kawan-kawan pulak cakap,
untonglah kau keluarga engkau takecare...
tak macam kita orang ni, terbiar!
hurm..ye ke?
tapi kawan-kawan aku tu tak tahu,
apakah masalah dalam keluarga aku,
yg aku tak pernah ceritakan kat mereka ...
biarlah jadi rahsia keluarga ~

SUKAR - SULIT - SEMPIT




agar sukar dikatakan disini
pasal jiwa yang makin kacau ni..
pasal hati yang kian hanyut dilambung ombak asmara
pasal perasaan yang selalu tak keruan mm...





memang sulit untuk menyatakan
pasal cinta yang tidak kesampaian
pasal jiwa yang makin serabut
pasal kekasih yang semakin kalut!





jiwa aku kian sempit
resah aku jadi sakit
sempitnya hati
sempitnya akal
sempitnya perasaan...




antara sukar, sulit dan sempit....
aku tetap redha atas segalanya
menyerah bukan bererti aku lemah
kerana menyerah aku kali ini
adalah penyerahan jiwa dan perasaanku
untuk menyayangi semua orang  yang sudi  menyayangi aku...
terima kasih untuk semua kasih sayang itu...
aku sayang semua jugak!!

MANA KAH CINTA SAYA?

amboi bersaya-saya gitu...
macam skema sangat
hee.. try nak jadi budak yg bersopan santun laaa..
nak berkata-kata bagai manusia paling sopan didunia pulak!
huhuhu..
agak-agak korang aku boleh tak?
ok2 i'll try my best!!!

ahaks!

saya memang teringin jadi baik
padahal memang budak baik pon saya ni
hoooo..perasan sudah!!
siapa yg kata saya jahat?
tak moh kawan lah!!
hehehe
nanti saya block profile facebook awak lah!
hallamak!! gengster sudah!!
hehehe
sekarang ni kawan-kawan facebook saya dah pandai touching tau!
bila silap sikit je terus block!
tetiba je komen dia dah padam huhuhu
i'm sorry~
saya memang kuat bergurau..
tapi saya tak tahu  kalau gurauan saya bakal membakar jiwa kawan saya yg jiwe-jiwe tu
aduh duh duh...
maafkan saya sekali lagi!
semua adalah kawan saya
semua adalah peghibur saya kala saya sunyi
kenapa harus touching???
mengapa perlu blocking???
kalau saya silap sila bagitau saya diinbox!
so simple ok..
saya pun bukan lah sempurna sangat,
kadang-kadang otak pun serabut!
tu sebab  ada masa status or komen saya pon serabut sama!
haraf semua dapat memahami~
awak...
sekali lagi saya katakan
DISINI
semua adalah kawan-kawan saya
saya abadikannya semua disini..
kalian lah tempat saya bergurau, bermanja , bertukar-tukar idea..
tak lebih dari itu!
cuma kadang-kadang saya letih..
letih mencari...
mana kah cinta saya?
huarhh...sebak!!!

APA KATA YOUR GIRLFRIENDS?

hello!
elok je perut ni lepas makan sahur
hehehe
haraf akan berkekalan sampai azan magrib nantilah hendak nya kan.
hari ni nak kongsi dengan semua
apa awek-awek cakap pasal boyfriend dia kat kawan-kawan mereka.
bukan nak mengutuk tapi apa salah kalau semua nak tau.
jom-jom lintas langsung ni!
eheheh


awek 1
aku paling sayang part bila dia ajak keluar lah
selalu bawak pegi shopping
beli baju, alat make up
kasut..pastu belanja makan
kalau boleh hari-hari aku nak keluar dgn dia
heheheh
kata pakar cinta- jgn buat mcm ni.. awak bukan syg bf awak tu, tapi awak sayang duit dia je. awak anggap bf awak tu mcm bank kan? tak baik tau.. apa salah sesekali awak pulak yang belanja bf awak pegi shopping? baru adil dan dapat pahala ehehehe... ni macam kata-kata pakar pembelit je hahahah


awek 2
saya memang jarang keluar dating
sebab bf saya jauh
kalau jumpa pun cuma jejalan amik angin
macam pegi jejalan tepi pantai
mandi kat air terjun
tengok binatang kat zoo
tengok wayang
shopping kompleks memang kami jarang pergi
sebab saya tak mau kantoi dengan ahli keluarga saya yang kaki shopping tu
hee...tapi kami enjoy je
kata pakar cinta - korang ni nak dating ke nak melawat tempat bersejarah?? hahaha..apa ke pandainya sampai pergi ke zoo tu ..tu bukan date, tu ambik ilham hahaha..apa-apa pun... elok jugak..melihat keindahan alam ciptaan tuhan ni dapat pahala tau.. tapi melihat keindahan bukan muhrim tu dapat dosa..kecuali korang dah dinikahkan... nasib korang tak pergi date hari-hari..mau tambah dosa hari-hari nampaknya nanti!!!


awek 3
aku tak kesah
date ke tak aku tetap sayang bf aku
yg penting dia take care kat aku
cari aku bila rindu
call aku bila free
massage aku bila bajet kredit
hehehehe
janji dia akan contac aku
dia tetap sayang aku
kata pakar cinta- alamak nak massage bila bajet pulak dah..hahahaha macam kedekut je bf awak tu? tapi jangan ingat dia kedekut ok,mungkin dia ada simpan duit untuk hari tua dia nanti,mungkin dia ada plan untuk meminang awak ke nanti...so terima je lah dia seadanya..kedekut pon kedekut lah janji bahagia hahahaha..

adoi..ada ramai lagi nak komen kat sini
tapi nanti tukang baca bosan pulak!!
ok lah...aku berenti sampai awek no 3 dulu ok..
bila senang kita sambong ..
orite??
kay...callooo...
heee

TERUJE LEW TU

hai semua..
seronok je nak rayakan
kemas rumah..buat kueh..tempah baju
yang macho-macho tu pulak cat dinding, cat bumbung hehehe
ade ke?
ade la tu haha

korang tengok la..
blog aku pun..
kemain lagi..
dengan cahaya pelita
berketupat gantong-gantongan   tu..
begitu teruja nak sambut raya.. hahahah
widget ni jumpa time blog walking and blog running tadi hehehe
kata owner blog tu..
nak amek..amek la..
kerja senang...
ada beberapa lagi gambar yg menarik ..
korang kalau nak buat jugak...
meh lew jangan segan-segan
beraya bukan selalu..
bergaya yang kena hari-hari
kan...hiasilah blog anda sekarang!!!

nak cari?ni link dia!
nama je blog budak nakal..
tapi dia pemurah tau...
kasi info yg memang menarik...
pergilah tengok...
jangan lupa say thank you taw
haaaa
apa daaa
macam budak-budak je kena ajar...
selamat  berpuasa...
dan selamat mencuba ok..
tata..

JANJI KEPADA MY BOY


dear my boy...


dikesepian ini inginku katakan
semua yang kita milik ini
belum tentu kekal menjadi milik kita..


boy...
antara kau dan aku telah terpatri satu janji..
kamu ingat boy?
berjanji..walau apa yang terjadi,
kita tetap saling menyayangi
dan
yang paling kita pasti
menyinta tak bermakna memiliki


boy..
aku cinta,sayang kamu
dulu, kini dan selamanya!

LAMUNAN KU TIBA-TIBA TERHENTI




hai...
ni cerita dalam selimut
tapi macam nak share
bila tak luahkan kat sini
nanti aku jadi gila....
bermula kisah pada malam tu....
ye...malam tu aku dan keluarga menikmati makan malam bersama-sama
suara ayah mengusik manja pada adik aku yang kecil sesekali diselangi dengan gelak ketawa.
aku rasa malam ini adalah malam yang amat bermakna dalam hidup aku untuk beberapa bulan ni.
kerana malam ini..
mama,ayah,aku, adik-adik, dapat makan malam bersama dengan nenek yang kami sayangi.
sejak nenek keluar dari hospital tempohari,
aku tidak berkesempatan menziarahi nenek.
sehinggakan nenek pulak yang datang menjenguk aku disini.
tengs nenek...
mulanya semua berjalan dengan lancar..
kami bersembang pasal keluarga kami yang lain.
kami bercerita pasal hari raya yang bakal tiba.
kami selang seli dengan gurau-gurauan nenek dan ayah serta mama.
aku yang siangnya amat letih kerana kerja dan berpuasa.
merasa amat terhibur sekali pada malam ni..
tiba-tiba..
nenek mengatakan hajatnya datang kerumah bukan sebab rindukan kami sekeluarga sahaja.
tetapi...nenek ada bawa hajat orang...
owh!!...dan hajat orang itu berkaitan dengan aku!
ape ni?????????????
lamunan aku tiba-tiba terhenti disini...
lamaran ini utk aku????
tapi kenapa aku??
bukan orang lain??
kenapa mesti aku dilamar sedangkan aku belum bersedia untuk semua ini??
aku jadi sebak...
dan meninggalkan meja makan itu
terus masok kekamar aku...
nenek datang memujuk aku yang mula berwajah layu..
sayang...
ini hajat orang
mereka dari keluarga baik-baik
anak mereka orang baik-baik
nenek kenal mereka tu
dan mama dan ayah kamu pun telah bersetuju
tapi nek....
aku mula merayu kat nenek...
orang ni belum bersedia untuk semua ni la...
orang kan nak sambung study..
kan haritu orang dah cakap kat nenek??
ye..nenek paham...
tak pela..kalau nak belajar kamu pergi la belajar
apa salahnya bertunang dulu?
ataupun selepas berkawin pun kamu masih boleh belajar kan?
lagi elok,kamu akan dijaga oleh suami kamu disana nanti..
jadi mama dan ayah kamu tidak lah bimbang pasal diri kamu..
nek....
air mata aku mulai turun..dari bergenang kini jadi makin laju..laju dan....
tak dapat aku gambarkan disini...
nek..
bagilah saya peluang untuk memilih pasangan hidup saya nek,
yang berkawin kan saya
so..adilkan kalau saya yang buat keputusan untuk calon suami saya?
ye..ye...nenek tau...
tapi dimata nenek..
budak tu memang baik..
sopan santun..
berkerjaya..
yang paling penting dia taat pada agama.
dan bukan ke kamu ada beritahu nenek dulu,
untuk mencari calon yang soleh
agar kamu terbimbing hidup didunia dan akhirat nanti???
nenek......( aku dah mula merayu pada nenek )
beri saya peluang la...
kenapa??
kamu dah ada pilihan hati kamu?
yew....jawap ku iklas...
siapa dia?
orang mana?
kerja apa?
anak siapa?
adakah dia dapat bahagiakan hidup kamu didunia dan diakhirat nanti??
adakah kita kenal sapa ahli keluarganya?
nenek tak nak kamu hayal dengan arus cinta kamu
sehingga kamu hilang pertimbangan untuk masa depan kamu!
nenek ni dah lama hidup...
baik dari nenek,
baiklah untuk kamu..
ingat tu..
nenek bagi kamu masa untuk pertimbangkan hajat ini..
dan ingat..
jangan hanya kerana cinta ..
kamu ketepikan masa depan kamu
masa depan hidup dunia dan akhirat kamu itu..
sebab nenek pun bukan dapat hidup lama lagi dah ni..
ni saja hadiah dari nenek untuk kamu..
kamu fikir-fikirkan lah...
sebelum nenek pergi meninggalkan aku dikamar..
nenek sempat memberikan gambar jejaka yang telah menyimpan hasrat tu..
korang nak tengok ke?
tak jeles?
aku tanya ni sambil kesat air mata tau..
nak jugak tengok??
mata aku dah naik bengkak ni..
dah hampir sepet dibuatnya..





laa bukan ni lah!
ni lom baligh lagi..
haritu dia datang cuma hantar bunga je..
ni secret admire aku...
kejap aku cari mana aku letak gambar  lelaki tu ...
hurmm... puasa-puasa pun nak minang orang..
apa daaa...



aduh keluar yang ni pulak!!
kalau hensem macam ni..
lupa diri kot aku..hee...
adeh mana tah aku letak...
jap eh...hehehe

ok..jumpa dah...
korang nilaikan lah...
aku tak mau komen pape....
kat atas tu cincin merisik yang dia hantar melalui nenek aku...

.....
nothing in my mind..
sebenarnya..
ni cuma gambar hiasan...
aku tak rela wajah dia ada diblog terukir dibintang kesayangan aku ni
haraf maaf ....
aku masih dimood  : sebak

BAHAGIANYA DIA



kali ni aku tengok dia makin happy
selalu tersenyum
sentiasa ceria
kalau dulu setiap harinya penuh dengan runggutan
kalau dulu setiap langkahnya asik menjengkelkan
kini tak lagi...
kamar ini bagai disiram bunga-bunga asmara
haruman cinta telah menular disetiap sudut hatinya
istana rindunya kian menyerlah
aku gembira melihat dia begitu selamanya..
sebelum ini
semua jadi keliru tapi kini jadi rindu
sebelum ini
semua hanya dusta tapi kini diambang cinta
tahniah untuk keceriaan ini
tahniah untuk cinta mu itu
doaku...
bahagialah sayang,
jagalah maruahmu
jagalah cintamu...
lebiu~ aku sayang kamu adikku!

PENGAKUAN SEORANG SECRET ADMIRE

awak..
dalam diam saya merindui awak rupanya
dulu saya ingat kita cuma kawan biasa
yang akan bersembang soal masa lampau
soal kehidupan harian
soal cinta yang tak kesampaian
soal kekasih yang selalu cemburu
kemudian
kita sama-sama mengharaf agar keadaan akan kembali pulih
saya doakan awak dan awak mohon doa untuk saya
bila bersembang macam-macam yang kita rasa
sedih, gembira, marah dan senyum-senyum pun ada
tapi itu tak lama
bila saya dah tak berkesempatan untuk bersembang dengan awak
awak akan cari saya
awak kata awak rindu saya
awak kata bosannya tanpa saya
awak luahkan semua yang terpendam dalam dada
awak...
saya tak mampu bagi awak bahagia
sebab saya bukan lagi sendirian
saya milik orang dan awak tahu kan semua tu
maafkan saya
tapi awak kena ingat
saya tak pernah buang awak dari hidup saya
sebab...
saya dah lama sayang awak dalam diam
tapi...saya tak mampu nak luahkannya
kerana.....
malu saya masih kukuh dalam diri ini
dan...saya keliru..
adakah saya ni kekasih yang curang ..?