FIKIR DULU LAH KAWAN!

Fikir bukan kerja susah
nak dengan tak nak,
tu jek...
tapi berfikir sebelum bertindak memang elok.
jangan bertindak dulu baru nak fikir
dah tak guna dah
lagi-lagi bertindak dengan kata hati
lagi merbahaya
berkata mengguna hati sangat lah tidak bertapis
lagi elok berkata dengan otak
ada masa kita ingat ayat kita tu betul sesangat
padahal ianya sangat mengecewakan..hurm..tahlah...








berfikir untuk melakukan sesuatu pekara pun sama
jangan benda dah jadi baru nak terfikir-fikir
masa tu tak guna dah....
sebagai kawan yg sentiasa disisi
aku sangat bersedih atas apa yg terjadi atas kau tu
tapi menyesali benda yg dah sedia berlaku ni memang kerja 'stupid'
menangis keluar air mata darah pun,
benda dah jadi memang tak boleh diubah!!
menyesal 10 tahun pun tak akan pernah berubah..
maka dengan itu..
untuk tiap kejadian yg  mendatang,please lah
jangan terikut nafsu yg sentiasa diburu syaitan tu..
jangan kau cemari cinta setia kalian dengan nafsu gila tu
siapa tak sayang buahati...
tapi kawan,
jangan lah sampai
serah semua milik kau
serah maruah kau
serahkan saja cinta  dan kesetiaan pun cukup memadai..
bercintalah atas nama ALLAH
bukan atas nama
kerana budi,ku gadai body....
aku mengingati untuk diri aku
dan buat kau wahai  kawanku...



TERIMA KASIH AWAK...

malam ni susahnya  nak pejamkan  mata .
bila ingat kejadian petang tadi,
tiba-tiba hati jadi sebak semacam
hurm...
puncanya memang salah aku .
baik aku mengaku sebelum orang lain  tuduh aku bukan-bukan.
aku sedar diri ini bukan layak untuk semua ni..
kadang-kadang aku terasa jauh sangat dengan semua keadaan yg ditentukan ni.


awak....

mengenali awak selepas semua ni terjadi bukan satu kesilapan.
mungkin bukan rezeki kita .
untuk terus menyambung perjalanan ini bersama.
kata-kata awak petang tadi amat menyentuh  hati saya ni...
awak dah tahu siapa saya,
saya pun dah kenal  siapa awak....
kita saling menghurmati status masing-masing...
tapi kenapa saya masih mencari awak tiap kali saya kedaerah tu,
saya pun tak tahu kenapa?
sebab sayangkah?
sebab rindukah?
sebab sunyikah?
saya pun tak tahu...
tapi yg saya tahu,
tiap kali saya menghampiri nya..
awak tetap saya jengok
awak tetap saya tegur
awak tetap saya cari...
mungkin saya yg mengade
mungkin saya yg terhegeh-hegeh
mungkin kah saya memang perlu kan seseorang saat tu...
argh! saya pun tak tahu awak...
tapi ..
kata-kata awak petang tadi
telah berjaya membuat air mata saya mengalir sekali lagi...
tak pernah saya terfikir semua tu!
kejam kah saya pada awak?
sedihnya saya....
awak...
awaklah tempat saya menumpang segalanya
tempat saya mengadu masalah saya saat ni
tempat saya luahkan semua isi hati saya
tempat saya tumpang gelak dalam saat saya berduka ini...
awak.....
saat ni pun air mata saya tertumpah lagi...
maafkan saya..
mungkin saya dah menganggu mood ceria awak petang tadi...
dan dengan cara tak sengaja..
apa yg terbuku dihati awak tu awak lepaskan...
awak...
maafkan saya atas permintaan awak yg tak dapat saya penuhi itu.
tapi ikhlas saya katakan disini..
setelah saya tahu isi hati awak..
setelah saya luahkan isi hati saya...
terasa betapa hinanya saya disisi awak sekarang ni.
terima kasih sebab selalu bantu saya dalam banyak pekara.
mendengar celoteh saya yg kadang-kadang membosankan tu
percayalah..
saya kalau dah sayang seseorang tu
saya akan sayang dia sampai saya mati.
termasuk lah awak...


maafkan saya awak untuk segala-galanya..

SENGAL SIAKKK

hello gengs
bukan senang nak hidup rupanya
tiap hari kena tempuh macam-macam dugaan
bagi aku
semua tu cabaran yg menarik
apa tidaknya
siang malam asik mikir soal masa depan
yg bujang dok sibuk nak cari couple
yg dah kawen dok sibuk cari scandal
bhahaha
gengs!!
eh siapa tah geng dia heheheh
ok-ok kita kawan rite huhuhu
nak share something ni
nak layan tak ni hehehe
kalau tak nak aku stop kat sini jek!!
ala nak cerita ni jap aaa....
haritu aku jumpa member lama
dia lebih tua dari aku
aku panggil dia kak honey!!
honey lah sangat hahaha
lantaklah honey ke tak lagi dia tu.
tapi yg paling istemewa nya dia ni kan
umur dia dalam lingkungan 30an
tapi minda dia memang awesome!!
korang tau apa??
akak ni memang terror
terror ape??
drift?
gangnam style?
clubbing?
poco-poco?
owh no..no...no
dia memang terror mengode!!
ahaks!!
gile!
memang gile...
ni semua sebab hasband dia lah
tak reti jaga bini
kata  kak honey laki dia asik buat muka ketat jek
kalau kat rumah langsung tak mesra alam..
tidur malam pun akak ajak lepak bilik
dia suka suki tidur depan  tv diruang tamu
takde privacy langsung !!
hahahahah
berleter kak honey kita ni
pakai baju pun tak serupa orang
serebeh sana
serebeh sini
dah tu kalau keluar jejalan
paling tention kata kak honey
serabut mata akak ni tengok!!
kak honey mula bersungut
akak tak tegur dia ke kak?
gila akak nak tegur kat dia tu.
kena maki lagi ada lah...
baik akak diam.
akak je yg dressing maut bila keluar pergi jejalan tu.
dia?? hampehhh.....
makkk aiii..
tinggi jugak selera kak honey ni kan
akak bukan apa tie....
kita orang perempuan ni asik disuruh jaga badan lah
jaga penampilan lah
jaga maruah lah
tapi orang lelaki ni bila dah kawin..
nilah jadinya ..hancorrr
hahahaha
akak ada anak ikan ke??
ehehehe aku cuba buat soalan kebodoh-bodohan
gila engkau!!!
mana akak ada niat nak buat camtu!!
ishhh....
tapi bila jumpa  lelaki yg mesra
yg manja-manja
pandai melayan 
boleh ajak sembang...
akak pun kadang-kadang cair jugak
hakhakhak
rasa macam nak buat scandal pulak 
ko agak-agak akak ni laku lagi tak ek???
bhahahahahahhaha
aku gelak macam nak pecah anak tekak ni
meleleh air mata 
bukan aku nangis la
aku gelakkan kak honey nilah
bapak dia lah!!
selera dia memang tinggi
akak jumpa mamat-mamat tu kat mana?
kat mana lagi..kat FACEBOOK laaaa
wahahahahahhaha
aku gelak lagi...
akak ooo akak
ingat anak kak
ingat laki tu
huhuhuhuh
eh ...ramai pe takel akak...
ko tau tak sebab ape??
eh mana saya tau....
sebab dp facebook tu lah!!
kalau ko nak tau...
dp akak tu semua akak guna awek korea punya
yg seksi seksa tu hah!!!
hahahahahahah
aku gelak lagi....teros gelak
kak honey pun gelak sama....
macam nak pecah ruang tamu kak honey kami buat...
tetibe...
hasband kak honey balik
ishhh.... dah balik dah
ko tengok muka laki akak tu...
pergh!!!!
seram siot...
memang ketat gile!
macam muka orang cari gaduh
hurm....
patut lah kak honey berpaling tadah
kalau aku lah.... lari masuk bilik tenguk muka laki camtu
ehehehehe
kak...
orang nak balik ni...
aku cepat-cepat minta diri
tak nak ganggu aktibiti kak honey nak layan hasband dia
ok ..ok...
eh...kak honey bisik kat telinga aku..
ko jangan lupa tau
nanti add akak...
pe nick name akak??
miss bella!!
bhahahaha
macam sengal siakkkkkk
tak mau kalah
ok..beressss
tu janji aku kat akak honey
assalamualaikum kak
heee... waalaikumsalam tie...
jangan serik jerit kak honey...
aku masuk dalam kereta sambil senyum 
dalam hati aku dah stock gelak bertan-tan dah ni
sambil melambaikan tangan aku ber isyarat kat kak honey..
ok...nanti orang add akak miss bella !!!
bhahahahahahaha.....
kak honey hanya mampu isyarat tumb up jek!!



maksodnya...canteekkkkk....
ahahahaha....




TUKAR MOOD

salam
harini macam aku nak layan mood baru,
dah tak mau dah mood semalam
kata pasrah kan
so aku dah fikir masak-masak
kalau aku pasrah
aku kena terima hakikat
yang semua ni kena aku ikut
follow one by one...
hati ni tak payah lah nak sedih segala
kalau aku sedih-sedih
nanti seluruh dunia ikut sedih
bila seluruh dunia sedih
korang bayangkan
macamane apek korea tu nak gangnam style?
tak ke jadi tarian inang nanti
semua sebab aku punya mood lah
hahahaha..perasan siakkkk!
dengar lagu ni tak??
hahahah...
alexandra stan yg nyanyikan
happy kan??
orite..layan...
cop2!!
lagu ni 'SHE' yg bagi idea kat  aku
thanks bucuk manje yg cute
heheheheh
dan aku pon rasa memang happening abisss!!
jom sayang kita tukar MOOD!!



btw jangan lupa ok,
aku tetap sayang kamu
ehehehe...

KAMAR RINDUKU

lepas hujan....
sejuk
sunyi....
titisan rintik-rintik  selepas hujan
bagai irama yg menemani aku kala ni,




bila dah sunyi.
rindu datang lagi..
hurm....
kamar ni jadi saksi
antara aku dan bie...
disini kami sama-sama bersembang
tentang cinta tentang sayang...
suara gelak mesra aku.
suara gelak manja bie...
buat aku makin rindu
argh... rindunya




dikamar ini jugak lah
aku menangis tiap kali dirundung duka..
tapi dipujuk  bie dengan belaian manja.
sehingga aku lupa ketika tu aku derita,
dikamar ni jugak bie layan aku bagai seorang puteri
kata-katanya buat aku rasa sangat dihargai..
aku rindu semua tu bie..
rindu sangat-sangat...

walaupun semuanya berlaku hanya dicorong speaker handphone
namun bagi aku bie ada disisi menemani aku ketika tu...
bie... aku rindu semua saat kita yg dulu  sayangku,....argh!!!!



bie.... aku sayang kamu

tetap sayang kamu sampai bila-bila...
mana suara manjamu bie... aku rindu
mana gelak mesramu  bie... aku selalu mimpikannya sayang...
kini...
all are gone ....
bie dah makin jauh,
aku pun semakin jauh...
maafkan aku bie..



hanya kasih sayang kita yg masih setia tinggal dikamar ini sayangku ...



MANjew KU SAYANG

harini  aku berchating dgn manjew
rindu....kat cayang...
itu je yg mampu diluahkan
makin jauh makin rindu ...
kata manjew kat aku
arghh..
manjew tak tahu yg aku lebih lagi rindu kat dia
cayang...moga bahagia...
tu ucapan manjew kat aku
bahagia dengan kehidupan baru ye...
jangan lupa makan nanti sakit lagi....
erghh!!!
manjewku...
kau tak tahu..
saat tu airmata ku tumpah lagi
namun aku masih mampu bergurau dengan kamu...
diakhir perbualan yg ringkas tu
manjew masih sempat meluahkan isi hatinya pada aku...



cayang...i love u...
love u never ends cyg...

manjewku....
entah bila lagi aku berpeluang berchating dengan kamu..
kerana selepas hari ini...
aku entah dimana....

aku  :
bie...i want u yg dulu
happy all yours days
takde mood sedih lagi
senyum lah sayangku
kerana aku pun masih sayang kamu bie...
luahan hati : HETTY ZULAIKA MOHD RAZMAN!

22ND OF SEPTEMBER 2012




Tarikh keramat buat aku
tiada lagi ku dengar suara mesranya
tiadalah tangisan manja dicorong speaker handset aku..
dan harini aku hantarkan SMS terakhir buat dia
si jantung hatiku
cintaku
manjeku
itulah gelaran yg aku beri pada dia selama ni...
meninggalkan tersayang keseorangan bukannya kerja mudah.
ucapan selamat tinggal kali ini bagai pisau yg membelah hati
kata-kata maaf yg terucap umpama lembing yg menusuk dada
suara jadi tersekat
nafas jadi beku
air mata umpama percikan darah selepas ditembus peluru.
bibir bergetar umpama gempa bumi..
pemergian aku kali ini
apakah untuk kali terakhir?
adakah ada lagi pertemuan selepas ini?
takdir saja penentu segala...
sayangku...
aku dah tidak berdaya melawan takdir
aku kini kian lemah
hanya mampu berselindung
disebalik senyum palsuku
gelak bohongku
namun jauh disudut hati ini
aku telah mati...
dan setiap saat terasa semakin jauh meninggalkanmu
maafkan aku sekali lagi.
pemergian ini bakal membuktikan padamu
bahawa cinta yg ikhlas perlukan pengorbanan.
harap kau dan aku tabah dalam dugaan ini....


sayangku....
kaulah kenangan terindahku
dulu..
kini...
dan selamanya
namun jodoh bukan milik kita berdua...
maafkan aku sayang....

SIAPA LAGI POWER?

pagi yg muram ni,
banyak memberi aku ilham untuk meneruskan niat aku untuk berblog harini
mendung yg kelabu ni senang cakap berjerebu,
macam mengerti suasana hati aku yg suram.
bila sedih aku tak kata aku sedih sorang
ada insan lain diluar sana lebih sedih lagi dari aku...pastinya!
semalam...
ketika aku menuntun buletin di TV3
rancangan 999..
bagaimana seorang ibu sanggup melemparkan baby yg dikandungnya dari kediamannya ditingkat 3.
sangat trajis!
menitis air mataku..
kejamnya kamu....
atas nikmat yg kamu kecapi bersama kekasihmu
sanggup kamu buang erti satu nyawa?
sampainya hati kamu wahai si ibu...
kenapa tidak saja kamu fikir selepas kamu tidak didatangi  haid  dahulu?
kenapa mesti setelah janin itu menjadi baby?
yg sempurna
yg indah
yg bernyawa...
ya ALLAH.... 
ampunkah semua hamba-hambamu yg jahil ini ya ALLAH....
termasuk aku yg daif ini...
aku kian lemah disini
dengan perangai syaitan bertopengkan manusia ni...
hurm....
bersuka rialah syaitan-syaitan diluar sana.
mereka berpesta!!
meraikan kejayaan mereka menghasut manusia
mengikut stepnya...
bermula dari cinta..
kata-kata manis..
belaian-belaian yg hangat manja..
berjumpa...
ditutupnya mata hati
ditutupnya cahaya keimanan...
disumbatnya  nafsu yg bermaharajalela..
dirakamkaan kenikmatan berasmara yg entah berapa lama sangat lah dikecapi..
terhasil satu titik noda...
kian hari kian kusut!
langkah terakhir....kematian....
argh!! kejamnya si ibu!!!
diluar sana masih ramai lagi 
ibu-ibu yg menanti kelahiran dari rahimnya..
namun mereka tak mampu...
tapi..ibu baby malang ni sanggup membunuh demi menunjukan kezalimannya!!!
menunjukkan pada dunia bahawa dia lah ibu paling sempurna..!
manakah kewarasan seorang mahluk tuhan yg diberi kan akal fikiran itu...
bukan saja dia yg dipandang hina..
orang tuanya,keluarganya...jiran tetangganya...
hanya apa??
hanya kerana cinta nya..
hanya kerana nafsunya..
betapa powernya nafsu cinta...
lagi power hasutan syaitan padanya!!
naa'uzubillahiminzalik!!!


sesungguhnya ALLAH maha pengampun pada hambanya yg bertaubat ~

FORGIVE ME



bukan nak minta simpati
bukan nak merayu
penyesalan ini tak akan pernah berhenti
pertemuan yg terjadi bukan atas kehendak
perpisahan yg terhasil bukan juga niat asal.
rindu yg datang dan pergi macam lagu dicarta pilihan
kejap naik
kejap turun
cinta yg memang dari dulu terpahat
dah macam lampu trafik
kejap hijau
kejap merah
kejap kuning
nasib ada karen...
kalau tak kompem lampu tak hidup
kenderaan asik eksiden jek..
awak...
kehadiran awak dalam hidup saya
umpama orang kerja yg dapat gaji tiap bulan
kemudian hujung tahun dapat bonus lagi..
tapi malangnya lepas saya keluar dari bank dengan duit saya tu
peragut datang..
diragutnya duit gaji saya
bonus tahunan saya
ditolaknya saya
terhumban lah saya ketepi longkang
sakit
merintih
masa tu takada siapa-siapa yg lalu
masa tu otak saya kosong
yang saya ingat...
saya dah kehilangan awak...
yang mampu saya buat
saya menangis
menangis
dan terus menangis....


awak....saya sakit bila ingat awak~


JANJIKU PADA MAK LONG

Sebak...
bila janji tak ditunaikan
bila janji tinggal mimpi...
ye ..
dulu aku pernah berjanji pada mak long
nak bahagiakan anak mak long
nak jaga anak mak long disepanjang hayat aku
nak bagi dia hidup gembira disetiap detik hayatnya..
pernah juga aku berjanji..
bila aku disisi mak long...
aku nak jaga mak long
aku nak urut kaki mak long yg sakit tu
aku nak tolong mak long siram pokok-pokok bunga mak long depan rumah tu setiap pagi.
aku nak tolong bawa kan bakul masa keluar ke pasar dengan mak long nanti.
aku nak join mak long gosip-gosip time mesyuarat tingkap...hee
kalau lah mak long tau...
aku dah kecewakan hati anak manja nya
aku dah sakitkan jiwa raga buahatinya
aku dah hancurkan sekeping hati yg tulus setianya...
mak long...
bukan itu niat aku selamani
menyinta kemudian melukai...
tidak pernah terlintas di fikiran aku ni...
mak long tolonglah mengerti...
perasaan aku yg makin hancur
bersama kenangan
bersama harapan
bersama duka lara...

pesanan buat mak long...
mak long maafkan saya...
saya dilahirkan bukan untuk dimiliki oleh dia.
saya dilahirkan untuk mama dan ayah saya.
saya kena turuti kehendak mereka juga..
walaupun pada hakikatnya...
kami kena korbankan cinta kami ni...
disini..saya menyusun jari sepuluh...
memohon maaf dari mula saya kenal anak mak long sehinggalah saat ini...
andai mak long ingin tahu...
saya tidak pernah membenci orang yg pernah menyayangi saya,
sampai lah saya ditanam diliang lahad nanti...
insyaallah..tu lah janji saya mak long...
sebelom saya menutup entri saya kali ni..
khas uutuk anak mak long...
saya tetap sayang awak walaupun awak dan saya tidak ditakdirkan untuk hidup bersama..


UNDERSTAND ME ..

SUNYI...




 KAMU ADALAH KENANGAN TERINDAH.



KINI TINGGALLAH SEMUA KENANGAN DALAM RINDU 



APALAGI YANG MAMPU AKU LAKUKAN 


SEMADILAH KAU,KENANGAN DAN RINDU... 
DEMI SEBUAH HARAPAN DAN CITA-CITA



MENGHARUNGI LIKU KEHIDUPAN TANPAMU,
ADALAH PERJALANAN YG PERIT BAGIKU.
NAMUN...
AKU AKAN TABAH MENGHARUNGINYA DEMI CITA-CITA DAN MASA DEPANKU..

FINALY... WHEN MY FINGERS NEED TO DANCE

Morning alls
now aku maseh lagi sakit
tapi jari-jari ni dah gatal nak berpoco-poco atas keypad netbook aku ni
hehehe..
sakit adalah penghapus dosa tu yg aku tahu.
selalu dok dikata orang,
maybe la kot aku ni banyak dosa..
ah... sesungguhnya aku bukan malaikat!
menyesali sakit bukan aku,
bersyukur atas semua dugaan..aaa tu lah aku.
banyak Allah duga aku kali ni...
hurm... sedih nak story but kena share gak kot sebab kalau tak
korang tak akan tahu pebenda  yg aku tanggong!!


pertama...
aku kena berpisah dengan orang yg aku sayang,
bukan sekejap tapi selama-lamanya...
itu bukan kehendak aku
tapi....ahh...biarkan ianya lah berlalu...
kerana aku masih lagi dgn prinsip hidup  aku iaitu..
percaya pada qadaq dan qadar ALLAH yg khas buat aku.
dan aku yakin semua ni ada kebaikannya.
harapan aku agar apa-apa yg bakal aku jumpa nanti adalah yg lebih baik lagi untuk aku..
insyaallah...
tapi...
korang ingat senang ke nak lupakan dia??
senang ke aku nak buang semua kenangan dengannya?
korang fikir aku sekejam itu ke nak membiarkan ianya berlalu begitu saja??
entahlah...
kadang-kadang bisa sewel  kepala otak memikirkannya,
bisa mati pak!!
keupayaan aku terbatas dong,
enggak bisa menjangkau keputusan takdir!
hahaha..cakap ala-ala nada cinta gitu!!
ini pengaruh drama ditv la ni...
ape pon tak boleh aku ni,
senang no tepengaruh!!!
hurm..nampak sangat aku ni tak sempurna...

yg kedua
aku ni sudah di.......
ala..doktor datang nak check up aku pulak..
so..aku kena stop typing la ye.
jumpa korang di next coming post ok..
doakan aku cepat sembuh ye...





aku sayang kamu....
izinkan aku katakannya disini yang aku tak boleh buang dia dari kotak kenangan aku ni...
haraf dia mengerti...




MY ALL

mood : missing you ~

aku layan lagu ni kalau aku rindu kat dia
sama ada dia tau atau pon tak...aku tak kesah..
korang..jom layan lagu ni...
lirik sekali aku sertakan...
sory...tak ada gelak tawa aku untuk post harini...maaf ye..



My All


Artist: Mariah Carey





I'm thinking of you
in my sleepless solitude tonight
if it's wrong to love you
then my heart won't let me be right
cause I'm drowned in you
and I won't pull trough
without you by my side

I'd give my all to have
just one more night with you
I'd risk my life to have
your body next to mine
cause I can't let go on
living in the memory of your song
I'd give my all for your love tonight

Baby can you feel me
imagining I'm looking in your eyes
I can see you clearly
vividly emblazoned in my mind
and yet you're so far
like a distant star
I'm wishing on tonight

I'd give my all to have
just one more night with you
I'd risk my life to have
your body next to mine
cause I can't let go on
living in the memory of your song
I'd give my all for your love tonight

I'd give my all to have
just one more night with you
I'd risk my life to have
your body next to mine
cause I can't let go on
living in the memory of your song

I'd give my all for your love tonight
give my all for your love
tonight...

BILA KEKASIH KURANG PEKA

apa punya tajuk la tu kan
peka ke pekak?
heheheh
peka laaaa...
sensitif..aa sama lah tu
agak-agak paham tak?
kalau paham baguslah..kalau tak paham..
lantak ko hehehehe
kekasih!
yup perkataan yg bermaksud kek pengasih
ehehehe...
pe bende pulak tu ...?
tu lah suruh belajar dok bercinta je kerjanya
kan semua nya fail kalau ditanya
hehehehe
ni bukan apa saja jek buat - buat sengal,
kang tunjuk pandai macam berlagak pulak nampaknya  kan
hahahah...
apa korang buat kalau kekasih korang kurang peka?
aku?
aku ea....
kalau aku ...aku pon buat poyo jek lah
lagi aku suka kot
sebab kalau dia tak ambik peduli
tu bermakna dia memang dah tak peduli dah
hahahaha
so..kita enjoy!!!!!
hey girls..korang jangan lak follow me k
aku ni memang camni...eheheheh
sebenarnya aku tengah hot kat orang yg mengaku dia kekasih aku tu
aku ni dah lah sensitif
tapi..aku jenis tak suka nak tunjuk yg aku tengah marah.
so inilah caranya hehehehe
mengade je kan hahahaha
aku ape kesah korang nak cakap apa...
lagi satu...lantak ko lah
hehehehe
tapi aku ni penyabar orangnya
selagi aku boleh sabar..aku sabar lah
kalau dah tak boleh...aku kena jugak sabar
laaaaa... camana pulak tu ek?  heheheh
ok lah dah siap nak pergi kerja ni
next post akan menyusuli ...
so..jangan lupa untuk menjengah-jengah blog ni ok..
kalau korang baca post - post aku,
sebenarnya korang baca apa yg sedang berlaku atas diri aku ni..
ni lah kenyataan nya.
so tiada rahsia antara kita disini
yeee haaa... hahaha
... ini betul-betul..bukan lagi cobaannn....
ehehehe ok...semuanya berhenti disini...
aku sayang kamu !




YOU ALL HAPPY ...I FEEL ENJOY

sukarkah nak bagi orang bahagia?
ada yg jawap susah, ada yg kata senang
ada yg kata buang masa
ada yg cakap..amal jariah tu
heheheh
tulah manusia
rambut sama hitam
jawapan , pendapat semua lain-lain kan
tapi pada aku
bila tengok orang sekeliling aku gembira, bahagia..
aku pun turut bahagia!
entahlah maybe aku ni memang mesra alam
kalau semua yg aku sayang hidup gembira dan ceria
aku pun seronok sama hehehe
biarlah mereka tak tahu yg aku sedang berkongsi seronok dgn mereka,
janji  aku  yg tau hurm...
huhuhu..sedih lew pulak dah....
kadang-kadang mood sedih aku pun turut terpadam bila tengok orang-orang tersayang aku happy!
senyum dalam menangis aku siot..hahahah
tapi tentu korang cakap...ada aku kesah??
hahaha ..korang tak mesra alam memang lah ko cakap macam tu
aku tak ok..aku baik ehehehe...
harini aku melawat wall  face-book kawan -kawan rapat aku..
semua sedang bergembira. bergurau..gelak tawa..
ya Allah...bahagianya korang...
sebak aku jadinya
bukan aku sedih tapi aku gembira tengok korang gembira mcm tu!!
sungguh aku tak bohong!!
bergenang air mata gembira aku ni,
tanda syukur kehadrat Ilahi
bila orang yg aku sayang hidup dengan 
keseronokan bersama..
keep it up geng!!
aku jauh....
tak mampu nak join korang disana
melihat dan membaca komen ceria korang pon dah terhibur hati aku ni..
alhamdulillah..
selamat lah korang disana
bahagialah korang semua
heee...
cuma bila dah bahagia dan ceria tu..
jangan lah korang lupakan aku yg disini ok !
kerana aku kini makin diselubungi derita ,
yg takkan akan pernah berhenti...
dan kehidupan aku hanya ditemani kasih sayang korang je..
bersyukur dgn kehadiran korang  dlm hidup aku..
alhamdulillah ~ aku sayang kamu!!

hanya Tuhan je yg mampu memisahkan ikatan persahabatan ini

itu je yg aku mohon  tiap hari....

hehehe

lain-lain aku tak mintak dah..

malu seyh asik dok memintak-mintak kat Tuhan

dah banyak nikmat Tuhan dah bagi kat aku ni

tengs Allah...


MOHON BAHAGIA SELALU

morning!!!
miss u laaaa...hee
lama seyh tak blogging..
raya sakan aku tahun ni kan
aku pon tak tahu kenapa mood raya tahun ni meriah semacam
sampai tak cukup masa untuk blog terukir dibintang kesayanganku ini
harini nak menarikan jari jemari aku ni  buat senaman erobik!
hahahaha kalau ikutkan idea..memang zero saat ni
tu lah banyak sangat makan butter, pewarna, bahan-bahan pengawet dalam kueh raya
sebab tu otak pon jadi beku..
ye ke?
fakta ke auta ni
lantak ko!! hahaha
tapi harini
aku nak ucap tahniah buat seseorang ..
eh bukan seseorang but dua orang hamba Allah ni
bukan nak menunjuk-nunjuk tapi untuk rasa sangat gembire hehehe
yang sorang tu baru lepas putus cinta
yang sorang tu memang limited cinta dia
[ dia lah yg cakap kat aku dulu ]
nak tengok apa yang sebenarnya??




gambar hiasan

gambar hiasan

gambar hiasan



gambar hiasan


hehehehe so sweet...
so?apa yang korang nampak kat situ?
pasti terjawap semua persoalannya kan
eleh budak pra sekolah pon boleh paham lah...
hahaha
tu dia!! dia orang dah buat relationship  pon!!!
ok la aku respek dengan relation korang yg baru terjalin tu kawan!
hahaha bermakna banyak lagi dugaan yg korang kena tempuh lepas ni
ehehehe... that is what 'otai cinta' said before..

 ' bercinta tu tak berapa perlu tapi menyayangi tu yg wajib '

hehehehe korang pon dah tau semua tu kan huhu
key lah guys aku dah dapat point untuk post aku arini.
selamat berbahagia la korang ..
doa aku dgn seikhlas hati
jaga ianya dengan sebaik mungkin
dan mohon selalu untuk mendapat keredhaan dari Allah ,
mohonlah kebahagian dan keserasian jugak..
huhuhuhu... gumbirenya hakku!!


* MAAF GAMBAR ORIGNAL TIDAK DAPAT DISIARKAN ATAS PERMINTAAN ..heee