MAKIN JAUH

harini
aku makin jauh dari kamu
jarak makin memisahkan kita
aku makin sepi tanpamu disini...
rasanya
tiada apa lagi yg perlu dibangkitkan lagi..
kamu memang 100% dah membenci aku
aku kian paham semua ni adalah kenyataan
aku memang tahu semua ni bakal terjadi
kini tiada lagi gurau senda kita
tiada lagi gelak tawa bersama
selamat tinggal kenangan
selamat tinggal sayangku...
hakikatnya kini kita makin jauhhh....


KEJADIAN SEKARANG

suaramu
kini makin hilang dikamar mindaku
jiwa aku bagai terbelenggu
setiap sudut jadi beku..kaku
tanpamu
tanpa suaramu
tanpa gelak manjamu
setiap keluhan makin sakit
setiap luahan makin perit
kau makin jauh
aku pasti dan sangat pasti...
sedarkah kamu..
didasar jiwa ini...
kau masihku cintai... sungguh.....

ALASANMU...




ye aku kena mengalah dan terus mengalah
kerana alasanmu lebih kukuh dari kenyataanku
cukup lah menjadi insan yg kini makin terluka dan sepi
cukup la segala kata-kata makian dan cacian buat ku selamani
terima kasih untuk penghinaan yg sungguh berharga itu..
kau lah sahabatku selamanya....

APA YG PERLU DALAM HIDUP


kita perlukan ilmu ...




kita jugak perlukan kejujuran....




kita perlukan kenangan....




dan yg pasti kita memang perlukan tempat untuk kita mengadu semua masalah kita... dan apa yg aku selalu buat sekarang, aku lebih kerap mengadu pada Maha Pencipta aku...ALLAH S.W.T... ALHAMDULILLAH keadaan akan tenang kembali.. syukur sekali :)

JANJI YG DAH LEPAS

assalamualaikum pembaca yg budiman

kenangan..pengalaman.. semua tu akan dijumpa oleh tiap insan di duniakan. bila cakap pasal kenangan ramai yg suka ingat kenangan - kenangan manis ..betul tak... sebab tu ramai orang yg bila dah  tua kena sakit kencing manis sebab mereka banyak sangat kenangan manis hehehe ... '' SILA ABAIKAN KENYATAAN ITU'' kadang-kadang ayat aku ni memang tak boleh pakai :p


bila duduk sorang  sorang ,aku lebih suka kenang kenangan pahit dari kenangan yg manis sebab dalam pahit tu mesti ada part yg sweet- sweet gitu ...huhu... lagi satu bila kita kenangkan yg pahit nanti kita dapat satu pengalaman yg sangat berharga dalam hidup .. tu pasal aku suka yg pahit-pahit dikenang..yg manis-manis tu ada jugak aku kenang tapi jarang lah. takut kenangan tu nanti bakal rosakkan gigi aku ni...aik?? hahaha bukan gigi lah tapi rosakkan minda aku ni..hurm.... lagi pun yg manis tu boleh  buat aku tambah touching nanti.  OH NO!!!! aku dah letih bersedih beb...

kau  adalah kenangan aku
dia jugak kenangan aku
mereka pun kenangan aku
semua adalah kenangan untuk aku ..dulu..kini dan selamanya


setiap kenangan akan aku kenang sampai ajal  datang. tu lah janji aku.!
walaupun semuanya sudah lepas jauh dari dunia aku sekarang ni, namun aku tak akan lepaskan semua kenangan macam tu aje..setiap saat dalam kenangan tu adalah berharga buat aku...
~ akan aku kenang - itulah sumpahku ~

Biar aku sendiri
melayan kenangan sepi itu tanpamu disisi
:'(

GROUP YANG....

Assalamualaikum
good morning awak..awak dan awak.....
pepagi lagi aku dah ber muka buku
maklomlah malam-malam dah tak lepas nak layan facebook ni
ehem-ehem  line tak clear la beb! heee~

aktibiti aku kalau tiap kali bila online fb, aku akan buka inbox dulu.
lepastu baru lah tengok 'notifications' tapi aku jarang balas komen-komen kat wall aku dulu ,sebab aku lebih suka ronda-ronda group. aku ada  GROUP SENDIRI  tapi aku lebih gemar jejalan group member aku hahaha..kacau orang lagi best!!


bila cakap pasal group,selain group blogger aku ada banyak group yg diundang
antaranya ada lah satu group ni..namanya...adeh....hahaha tapi ada family2 gitu ehehehe kalau korang firstime masuk mungkin korang tak paham perangai mereka dari group leader sampai lah ke admins.dulu aku pernah terfikir.. tah pape lah diaorang ni!!!ehehehe... tapi bila dah lebih 2 bulan join barulah aku tau.. mereka tu betul-betul as like as family la ..kenapa aku cakap mcm tu?hahahaha jap2 aku amek feel nak story :)


diaorang tu ramai yg muda-muda (belasan tahun umurnya )*** adik-adik gitu.
bila kata orang muda, macam- macam lah perangainya mana yang kuat merajuk
yang suka menyakat -yang keras kepala- yang kuat cemburu hahahahaha... but ramai yg emo!!!kejap-kejap nak merajuk..kejap-kejap nak touching... tapi lepas tu berbaik-baik  semula!! alahai sweet gitu ..aku kalau baca komen-komen diaorang, gerenti gelak hentak-hentak kaki punya!!hahaha trajis gila!!! opss~ sorry babe... heeee..peace...~


aku dengan adek aku rajin jugak lepak kat situ .aku ni banyak memerhati jek tapi adik aku tu..adeh.... dia memang suka bagi suasana HANGAT!!! hahaha ..aku bukan tak tegur tapi dia kata 

 ''alaaa orang saja-saja je lah.. nanti group tu slow kalau tak de kontroversi''hahahaha....

betol ke tu?   ah lantak lew hahahahah...ramai jugak member yg touching dengan adik aku sebab komen adik aku memang menyakitkan biji mata bila dibaca hahahahah.. memang nakal!!sampai kan ada admin yg beri pesanan kat inbox aku! dia suruh adik aku jangan melampau sangat!!!!! hahahahahah padan dengan muka adik aku, suka sangat usik orang :p



apa pun persahabat itu jangan lah korang abaikan sebab jika cinta tu senang datang senang pergi
but friendship never ends....


untuk member yg invited aku join group ''family'' tu terima kasih banyak-banyak sebab awak dah bagi saya pengalaman untuk handle adik- adik yg dibawah usia saya ni ~memerhati dari jauh la saya lepas ni hahahaha :p




PAHALA SELEPAS MATI

Assalamualaikum..
harini macam nak kongsi satu benda dengan korang lah!
iaitu cara nak dapatkan pahala walaupun kita dah mati !!
aikk..boleh ke dah mati tapi nak cari pahala..?
ins sha Allah..boleh...
caranya :

# korang beli kipas (1 pon ok ) pastu pasang kat surau/masjid.tiap kali orang pasang (on) kipas tu untuk bersolat.tiap kali tu lah pahala korang dapat nanti.


#korang derma kerusi roda ke hospital. tiap kali kerusi itu digunakan oleh pesakit,tiap kali itu juga pahala buat korang.

#memberi pakaian yg menutup aurat kepada orang. setiap kali baju itu dipakai,korang pun dapat pahala.

#memberi makan kepada orang, setiap kali makanan itu menjadi darah daging nya,korang dapat pahalanya.

#menyampaikan ilmu yg bermanafaat, selagi orang itu mengamalkannya pahala tetap milik korang.

#berkongsi maklumat ini kepada orang ramai. walaupun 1 saja korang sampaikan,  korang tetap dapat pahala sebab korang dah berdakwah untuk sampaikan ilmu hehe...
ins sha Allah.. apa yg penting keiklasan kerana Allah semata-mata  :)

aku harap semua yg diatas ni dapat korang manfaatkan, sebab nilah saja yg dapat aku beri harini.nak beri lamboghini aku tak mampu hehehe...:) selamat beramal beb... assalam~

ADEHH... she

SHE...marah ea? heee ~
tak tau nak kata apa kat SHE
tapi sebab SHE  aku kena cancel niat aku ni dulu ...
sebab jatuh bangun aku dalam aktibiti blog dan aktibiti disiber ni...
hanya SHE tempat aku mengadu..hehehe
walaupun kadang-kadang SHE naik meluat kat aku...aikk??
SHE....adeh..... merajuk jangan lama-lama laaa
nanti  takde kawan  i nak mengadu hmm
pastu takde orang i nak rindu hekhek... sengal!!
SHE...please...

she... maafkan i  ....

KENAPA SAYA KATA SAYA NAKAL




TERIMA KASIH

sempoi...
suasana memang sempoi saat ni..
layan pulak lagu kat blog  LADY GAGA NI heee
maklum aku kan memang suka layan lagu-lagu slow camni
lagi lagi saat macam ni...sempoi habis :)

harini aku nak ucap terimakasih kat somebody
yg telah berjaya menyedarkan aku yg dah  lama tidur..
aku tidur dalam dunia reality aku
aku tidur dalam arus kehidupan yg keliru
aku tidur ye...dah lama dah rupanya aku tidur....

dia...
atas nama kemanusian telah berjaya mengejutkan aku
dari tidur aku yg panjang.dengan kata-katanya
dengan luahan perasaannya yg singkat
tapi amat bermakna bagi aku tempuhari...

ya Allah....
jauhnya aku hanyut dalam dunia aku sendiri....
jauhnya aku tinggalkan dunia aku...
ye..sangat sangat jauh..
kini aku mula melangkah ke jalan pulang...
akan aku tempuh dengan penuh kesabaran
akan aku redah semua dugaan yg bakal mendatang!

ye kini aku tahu...
walau dia takkan mengejutkan aku lagi selepas ini..
tapi Allah akan sentiasa ada disisi aku menemani aku..
memberikan hidayah dan petunjukNya
aku kian hampir pada distinasiku yg sebenar
aku kian temui asal usul diriku yg sebenar...
terima kasih Allah...
terima kasih SAHABATKU...


KORANG PERASAN TAK?

Assalamualaikum para pemerhati
kalau u alls perasan
blog aku ni memang suka tukar background kan..
kalau korang nak tau tu lah kegemaran aku
bukan saja back ground blog selalu bertukar
kalau korang friendlist facebook aku pasti korang perasaan
tiap hari aku mesti guna gambar profile yg beza kan...
hehehe..aku ni memang suka
yg cantik cantik
yg indah indah
yg cute cute
yg menarik...
ye..semua ciptaan Tuhan itu indah
semua kejadian dimuka bumi ni menarik..
bersyukur kehadrat Penciptanya..
Alhamdulillah  \O/

AKU....


MOHON


AWAK....
SAYA TAK MINTA LEBIH
HANYA MAAFKAN SAYA
DAN MENGERTILAH KEADAAN SAYA
ITU SUDAH CUKUPLAH BAGI SAYA....


KEJUJURAN DALAM PENYESALAN

subhanaALLAH
hijrah bertambah setahun lagi
syukur alhamdulillah
kerana Allah beri kita keizinan untuk bernafas lagi dibumiNya ini
sebagai peminjam yg sementara
aku bersyukur kehadratMu
kerana sampai bila pun
aku mungkin tak akan dapat membalas semua nikmat2 yg Kau beri buat aku yg Robbi
sampai kiamat pun tak akan pernah...
syukur..syukur alhamdulillah....
semalam...
satu malam sebelum malam maal hijrah menjelma
aku diberi satu mimpi yg maha dasyat
yg membuat aku terasa ianya bukan lagi mimpi...
tapi ia bagai kenyataan!
bila aku sedar aku beristigfar berkali-kali
menangis dalam seribu persoalan
mengapa aku diberi mimpi begitu?
kerana aku jarang ditemani mimpi dikala tidur.
apalagi mimpi buruk begitu..
mahukah aku katakan apa mimpi aku itu?
ye...aku memang manusia jujur
aku kongsikan disini apa yg aku alami dalam mimpi aku tu
hanya buat kau yg membaca luahan aku di blog aku ni ..
demi Allah ini adalah benar dan bukan rekaan aku..
dan ketahuilah korang semua..
apa yg disini adalah kenyataan
bukan aku reka atau aku curi dari idea sesiapa
ianya adalah pengalaman aku sendiri...trust me ok!
ok...untuk sebuah kejujuran
untuk jadikan pedoman korang teman-temanku
izinkan aku bercerita apa yg aku alami dimimpi aku tu....


ketika tu aku rasa jari telunjuk aku sakit yg amat sangat, aku gosok -gosokkannya bagi melegakan kesakitannya, yg aku maksodkan jari telunjuk tangan kiri aku.klau korang nak tau, aku seorang yg bertangan kidal, aku menaip banyak menggunakan jari telunjuk tangankiri aku.dalam apa jua aktiviti aku mmg gemar menggunakan jari itu . ketika tu aku rasa sangat sakit..ye sakit sangat2..sambil aku mengosok tu..aku renung jari aku..bagai ada parut yg terkoyak di jari aku tu..aku kupas kulit yg terkoyak itu..ye sangat mudah dikopek!



tetiba kulit tu terbelah 2 ! dan ada ruang seakan kocek didalam jari aku! aku terkejut ..aku amati didlmnya
ada benda berwarna hitam didalamnya. aku cuba utk menarik benda tu dan...ye..ianya berhasil !!
aku tarik perlahan2benda hitam itu...ya Allah!!! aku menarik seekor ulat!! ianya sgt mengelikan ..lepas seekor..seekor  ulat turut keluar.. aku geli!!! teramat geli ..ulat itu seakan ulat roti yg selalu dimakan oleh burung2 yg selalu aku tengpk dalam tv tu !! ye aku selok lagi...uhhh ada banyak rupanya ulat2 didalamnya..
astagfirullahahlazimmmm.... sampai kelengan aku rupanya ulat2 itu bersarang! aku buang semua ulat2 tu sampai kosong disarangnya...


dalam masa yg sama badan aku lemah ... aku menangis dalam mimpi tu, aku rasa bagaikan ulat2 tu bersarang diseluruh tubuh aku ni..aku menangis dan terus menangis.aku dah tak fikir pasal ulat2 tu lagi
tapi aku terfikir..apakah semua ni??? aku dah mati kah atau aku masih lagi bernyawa??apakah ini balasan atas tiap dosa2 aku? apa kah pertanda utk semua ini? asagfirullah halazimmmm....ya Tuhanku ampunkan ku...


bila tersedar dari mimpi...benda yg pertama aku lihat ialah jari telunjuk ku ditangan kiriku ni..ok jek!takde pun parut atau luka..takde pun ulat! takde pun kesan terbelah tu ! secara automatik airmataku turun laju..ya ALLAH...aku insaf...ye aku dah banyak melakukan dosa dgn jari jemariku ini..aku menulis yg tak perlu...menaip benda yg menyakitkan hati org lain...menyindir dgn kata2 yg ditaip oleh jariku ini...


aku rasa menyesal atas semua yg telah berlaku..aku bertaubat...insaf sgt2...ya Tuhanku petunjuk ini memang yg terbaik buat aku. sebelum tibanya tahun baru ni,kau dah beri aku hidayah agar berbuat lah kebaikan dng jari telunjuk aku ni...ye...pada sahabat yg pernah terasa dgn post aku yg lalu..aku mohon ampun dan maaf kerana aku pernah menyakiti perasaan korang...ampun kan aku beb..aku tak sengaja menyakiti..sebenarnya..aku nak meluahkan yg aku tahu ..yg aku rasa... tapi mungkin pada aku itu adalah kebenarnannya tapi pada korang itu menyakitkan...maafkan aku...


beb...ampunkan aku..maapkan aku
pada insan tersayang aku serahkan semuanya pada kamu, andainya kau tak merelakan penjelasan ini aku mohon maaf..inilah puncanya aku berubah ... dan ketahuilah sayangku kerana inilah sahaja caraku berinteraksi dgn sahabat2ku disini..kamu pun tahu bagaimana kehidupan aku disini...maapkan aku...mohon sekali lagi maafkan aku.... selagi aku masih bernafas..please beb,maafkan aku...esok belum tentu lagi milik aku, mungkin esok aku kan pergi bersama kenangan abadi berkarya didiary aku ni..aku sendiri pun tak pasti...


sahabat blogger....
jadikan lah pengalaman mimpi aku ni sebagai pengajaran korang ok..walau pada kita itu kebaikan belum tentu ianya dapat membahagiakan org lain. bagi insan yg pernah terasa dgn karya aku ni...aku merayu sekali lagi...maafkan aku kerana telah menyakiti kamu...dan maapkan jari aku juga...:'(





AKHIRNYA

14.11.12


air mata ni turun lagi
yg mana aku memang dah duga
akan terjadi semua ni satu hari nanti
biarlah airmata ni turun
biarlah hati  ni pedih
yg penting satu kejujuran telah terlaksana
aku dengan kehidupan aku
kamu dengan kehidupan kamu
saat melepaskan kata-kata perpisahan
terasa gelap seluruh alam
lemah seluruh anggota
aku kuatkan jiwa ni
tahan semua sebak didada
tahan air mata
tapi...
air mata memang jahat
tak pernah dengar kata hati
dia turun semahunya
di lepaskan semua melimpah ke pipi
aku makin rebah
menatap sebuah pemergian seorang insan
yg pernah beri aku bahagia sedikit masa dulu
kini akhir nya aku sedar
semua  telah aku laksana kan
berlaku jujur pada insan yg sangat menyayangi aku selama ni
apa yg aku minta padaTuhanku..

Kau bagilah bahagia kekal milik dia ya Allah...
bagilah dia  insan pengganti yg lebih istemewa dariku
berilah dia kehidupan yg lebih sempurna
kerana jauh dalam jiwa aku ni
kasih sayang aku masih ada untuk dia...
B ~ bukan tak sayangkan....

APA YG GIRLS TAK SUKA

maklumlah dia girl ...asik cite pasal girls jek kan
ye la..takkan nak cite pasal boy lak
bukan aku dapat baca isihati diaorangkan..
lainlah alat scanning perasaan aku tu dah siap
aa..pastu baru aku boleh tau !!eceh....berangan je ni heee~

kalau korang nak tau girls ni dia tak suka banyak benda antaranya:


*bila girls send massage or calling tapi orang tu tak reply atau tak angkat fone .kalau sekali maybe girls boleh tahan, tapi kalau berkali-kali hantar tapi orang tu bo layan jugak..jawapnya memang naik hantu!!!  apa yg ada dalam hati girls ialah'' dah mati ke orang tu??''


*bila baru nak siap-siap pakai tudung..touch up...belek-belek muka sikit..tetiba dengar enjin kereta dah start!! memang sakit hati..jantung mula lah dup dap dup dap.. ajak girls keluar tapi bikin jiwa girls tak aman. apalaaa.. tak ikut kang baru tau hurm....


*kalau tiba tempat shopping. baru nak belai-belai baju yg tergantung tu.baru nak raba-raba kain yg depan mata.baru nak tengok harga tup tup..orang tu dah kata '' dah dapat lom ni..cepat laaa...'' mak aii..kering darah dengar suara tu.. macam nak bako je kedai baju tu time tu gak!! mecikk mecikkk tauuu... erghhhh!!


*kalau time makan..adat la kan..girls makan kan slow and sentimental... baru masuk 4-5 suap..pinggan orang tu dah bersih. air dah tinggal setengah gelas.. girls masih lagi dok mengunyah ..mengunyah..mengunyah sambil mata jeling kat pinggan orang tu..adeh... mata tetiba jadi pedih lak.... nak menangis pun ada ni..girls kan ikut sunah nabi..kunyah makanan sampai 40 kali baru telan...hukhuk


*girls paling benci kalau orang berjanji tapi tak ditepati.alasan nya lupa. tak masuk akal..nanti kalau tuhan betul2 buat dia lupa seumur hidup..aaa baru dia tau ..padan muka orang tu hahaha


apapun girls memang paham
mana ada manusia yg sempurna dalam dunia ni
so girls selalu memaapkan apa yg orang tu buat kat girls
dan girls pun takdenya nak simpan dendam kat orang tu
hehehe untungnya orang tu kan...baiknya girls  ni  kan hekhekhek



wa rilex je beb.. cool all my ways :p

KENAPA AWEK SUKA NIPU?

amboi tajuk ''hot'' gitu
ramai boy cakap awek dia suka nipu sana , nipu sini
jangan kata couple,yg dah kawin pun ramai kena tipulah bro
kenapa ye awek suka menipu?
apakah sebab kurang kasih sayang?
apakah sebab sikap tamak?
atau apakah sebab memang dah habbit dia?
entah aku pun tak tau sebab apa
btw aku pun pernah jugak menipu
hekhekhek nak hidup memey r....
tapi...aaaa ada tapinya tau aku menipu tu bersebab
sebab aku nak yg terbaik untuk orang yg aku tipu tu
bukan untuk menghancurkannya atau berdendam dengannya
yg penting...Allah tau sebab apa aku menipu
dan apa tujuan utama penipuan itu berlaku
tapi apa pun kata ustaz..tiap penipuan itu adalah berdosa
adeh.... astagfirullahal'azimmmm


kata member aku awek2 ni menipu sebab diaorang perasan diaorang tu comel
bajet hot sbb tu asik nak menipu je kerjanya..
ntah! tak jugak kot
ada yg macam muka hantu pun bijak menipu
eeee..seram mak  nyahhhh~hukhukhuk

ada yg kata awek2 ni menipu sebab tak cukup kasih sayang
bf dah bagi pun mau lebih lagi
tak pernah puas hati dengan kasih sayang bf ye ke?
maybe kasih sayang bf kurang power kot...
tah lew~ hihihih

ada yg cakap awek2 ni menipu sebab memang habbit
celik mata je dah menipu.
bila bf call ' yunk, u kat ne ni?'
nanti dia cakap' i tgh basuh baju ni...'
padahal baru bukak mata..kaki pun belum sentuh lantai bilik
konon basuh baju hekhekhek..tu baru celik mata
belom lagi 24jam sehari semalam...
yg penting bila jadi bf tu,cuba jgn nak control semacam..
jawapnya sah2 lah korang kena tipu punya ehehehe
bf sape la tu ek??

atas apa yg berlaku yg diatas sana...
aku kini sedang mencipta alat yg boleh scanning perasaan
siapa yg menipu nanti aku boleh kesan
hehehe... doakan ciptaan aku ni berjaya ye :p
psst2xnampak no menipunya.... heee
kann....hahaha sila abaikan alat ciptaan aku tu!!

RABAK JGN TAK RABAK...

hahaha korang....
adik aku yg kecik tu suroh pasang lagu ni  pulak!!!
adeh... rabak beb telinge aku
hahahaha






tapi sebab sayang punya pasal...
ikut kan je laaa
layan....Cela by Boneka....
hekhekhek

SILA LUPAKAN AKU

selamat petang
harini online macam slow
tak de yg interesting things bagi aku
member semua cuma like..like and like
lama-lama aku gigit jari yg like tu hehehe
tapi thank you so much la kan
sebab ada gak yg sudi like status aku yg sengal tu ...
dari pada langsung tak like padahal dah baca tu
hahahah kang aku tak halalkan diaorang baca baru tau :p
hehehe perasan je kan...
siapalah aku untuk menghalalkan dan mengharamkan sesuatu kan..
betul ka kawan?
betul bha...
mak ai cakap slang sabah pulak hehehe
sebenarnya harini aku cuba untuk happy
lepas beberapa hari mood aku down gila
but aku tak gila k.. just down gila!!
sebenarnya harini
aku rasa aku dah hampir berjaya membuat seseorang tu marah
ye..marah kat aku
mungkin benci kat aku
aku sengaja buat semua ni
agar dia rasa aku tak layak lagi buat dia.
kenapa aku buat camtu
tentu itu soalan  dari korang kan...
biarlah...
aku rela dia lupakan aku
aku memang dah lama nak dia rasa benci kat aku 
aku memang nak dia benci aku sangat-sangat
sebab aku dah rasa aku memang tak layak buat dia.
aku tak setaraf dengan girlfriend kawan2 dia yg lepasan U tu
aku bukan gadis yg layak untuk dia sanjungi
aku bukan siapa-siapa lagi untuk dia.
bertahun bersamanya
cukup lah berjuta kalimah i sayang u yg diucapkan
cukuplah ribuan i rindu u  yg dikatakan
tapi bagi aku bukan itu yg ku harapkan
bukan itu yg  selalu aku mimpikan
apa yg aku mahu kan...
kejayaan dia dalam hidupnya
kejayaan masa depan dia itu lebih perlu
mungkin dia anak orang berada kot..
so dia tak perlu berusaha macam orang lain
harta orang tua dah melimpah ruah
tapi sampai bila dia nak harapkan semua tu
gunung pun kalau dicangkul lama-lama akan jadi hilang...
entah lah aku tak dapat nak tapsir minda dia sekarang ni...
kalau orang lain bertungkus lumus memerah tenaga
dan masa untuk mencari  rezeki
tapi dia...?
ah ..aku dah letih memikirkan sikap dia tu
sekarang aku hampir terlepas dari cengkamannya
bebrapa masa lagi aku akan bebas
ye bebas
bagai burung yg berterbangan diangkasa...

tapi hanya satu pintaku kat dia...
please lupakan aku...




GAMES AND GIRLS

sejujurnya

itulah yg selalu dilakukan oleh gadis apabila terjebak

dalam kemelut perasaan dan cinta

hati-hatilah sayang...

bezakan dulu apekah yg datang itu kasih

atau kasihan...

kerana aku sayang kamu!!

MAAFKAN AKU SAYANG

dia sedang menderita...
itu pandangan dari sudut mata hatiku
bila melihat dia kecewa didepan mata ,
aku rasa berdosa pulak dengan dia
tapi andai dia tahu.. bukan ini pinta ku
aku mahukan yg terbaik untuknya
aku mahu yg terindah bagi nya
aku sanggup derita, asal dia bahagia...
tapi...
hati aku menjadi makin sebak
dikala aku baca semua luahannya didiari peribadinya
mungkin Tuhan nak tunjukan pada aku
entah bagaimana aku boleh terjumpa diari tu.
kalau tak mungkin sampai sekarang aku tak tahu apa yg dia pendamkan
terima kasih Allah...
untuk dia buah hatiku...
kalau itu keputusan kau teruskan lah..
kekecewaan ni bukan bermakna kau harus lemah selamanya
kau jadikan semua ni sebagai pembakar semangat mu yg musnah tu
jangan kau buat dirimu sebagai kaca terhempas
tapi jadikan dirimu sebagai lilin yg menerangi setiap sudut
hangus  terbakar namun bisa memanafaatkan orang lain...
adik ku sayang...
tumpukan hati mu pada yg lebih perlu
abaikan cinta diusia remaja mu ini
sesungguhnya kebahagiaan mu itu
kebahagiaanku juga...

aku rindu kesengalanmu dulu..
hmm...



TERIMA KASIH UNTUK KENANGAN ITU

harini aku nak share dengan korang
luahan hati seorang insan
yg paling aku sayang seumur hidup aku
seorang insan yg selalu disisi aku
saat aku susah
saat aku sedih
saat aku sengsara..
namun kerana aku tak sanggup melihat kesengsaraannya
aku nak kongsi kat korang
tentang apa yg dia pendamkan beberapa harini...
10.11.12
tarikh yg memberi sebuah kejutan buat aku
kalau korang nak tau..
baca luahan hati dia ni ...


coretan buat kekasih ku yg jauh
salam awak...
mungkin amat perit buat saya untuk menulis kata-kata ini.tapi demi satu penjelasan.biar saya gagahi jari jemari saya untuk menaipnya di netbook kesayangan saya ni.sebenarnya saya tak jiwang macam akak saya.saya tak sentimental macam akak. saya brutal! saya pendiam..saya lasak.. saya happy go lucky dengan member yg saya kenal..saya memang lain.. dan yg pasti akak kata saya emo girl!! memang betul saya kuat emo... apa nak sorok perangai sendiri kan?? ye saya memang kuat..kuat kuat emo...

dulu masa saya mula kenal awak...
beberapa bulan yg dulu.saya sangat hurmat awak.sebab kata akak saya awak tak reti main pempuan..aku tak de girl friend pon. awak baik itu..awak baik ini... semua akak puji awak...dan pada masa yg sama, saya memang sedang mencari pengganti teman penenang hati saya..dikala saya baru saja putus hubungan dengan ex saya yg ganas tu...

dan dengan secara tak sengaja. saya boleh pilih awak sebagai ganti.adeh...terlalu gopoh saya kan. namun hati yg kosong tetibe dapat teman yg setia mana tak teruje nya..jiwa tengah parah jadi pulih dengan gelak tawa awak. hati yg selalu sedih jadi makin gila meroyan dengan telatah awak yg macam-macam tu. awak kata dulu-dulu awak tak pernah jadi burung hantu bila online di fb tu. tapi sejak saya hadir dalam hidup awak,awak dah jadi bapak burung hantu semalaya dah..mengantuk pun awak tahan kan..letih pun awak lupakan ..semua sebab saya..sebab nak teman saya online malam-malam ( maklumlah online curik-curik dari mama dan ayah hihihi )

kemudian rezki awak bertambah.awak dapat kerja di daerah tu.. dan awak kena tranning selama sebulan.masa tu saya ..ye saya sangat sedih...seluruh jiwa saya pergi dari diri saya ni..hancur luluh.sebab saya
 tau disana nanti awak akan mulakan kehidupan baru..disamping tugasan baru..disamping teman baru..senang kata semua lah baru... dan awak akan tinggalkan saya ...ye saya terima semua tu dengan hati yg berat sangat sangat... namun saya tak tunjukan sebab saya tau awak memang sayang saya..hihihi ( tu yg awak ucapkan tiap kali kita berchating di ofis kan3x )

seminggu pertama..
ye saya dah macam orang gila yg hilang anak. merindu separuh nyawa kat awk..hari - hari cari awak di facebook padahal saya tau awak tak dapat online facebook . tiap hari saya tengok gambar awak yg saya buat kan album khas utk tatapan saya.. dah tu bila saya tengok gambar awak..saya menangis..sebak... bercampur aduk.. tapi awak jauh dan saya masih lagi pegang kata -kata awak ...saya sayaaaaaaaaag awak sayang... ye itu kata-kata awak  yg saya pegang... dan saya tenang bila ingat semua kata-kata awak tu.

minggu kedua..
saya dah mula resah.. tugasan saya ..pelajaran saya semua dah menjadi satu bebanan yg meruncing. .saya akur sebab exam saya makin dekat.. mama pulak makin kuat membebel bila saya online..ok mama saya kurangkan aktibiti saya berfacebook ni ye..tu janji saya kt mama...dan dengan itu kuranglah saya melepaskan rindu saya kat awak diofis tu... maafkan saya..

minggu ke tiga...
saya lihat awak pun dah jarang berfacebook lagi.mungkin awak sibuk dengan tugasan.mungkin awak letih. mungkin awak takde masa yg cukup..tu kata hati saya..lagi pun saya dah jarang menghantar massage kat awk pun kan...hurm... saya pun sangat-sangat busy ketika tu ..exam makin dekat..saya rasa awak pun pahamkan...

minggu terakhir awak tranning...
saya terbukak profile awak...tangan saya gatal pulak nak bukak massage awak dengan member awak...
yg selama ni saya pun tak suka buat benda benda camni bila online profile awak tu...
ergh!! sakit... budak emo terus jadi sebak....saya telah pendam sebuah perasaan yg pedih waktu tu
namun saya masih mampu bertahan lagi...saya bagi awak peluang ..saya biarkan saja member awak tu melayan karenah awak.saya tunggu awak habis tranning..
ye cukup sebulan saya tau awak dah habis tranning
tapi yg pelik awak masih tiada masa untuk saya.
saya makin kosong!!
terpingga-pingga..
dimana saya kini.kenapa jadi camni..
alasan awak saya tengah exam dan awak tak mahu kacau.
tapi masa saya trial dulu kenapa kita boleh berchating sampai pukul 1pagi pulak?.
masa tu awak tak fikir lak saya kena fokus pasal exam saya tu..pelik je kan..
kemudian saya terfikir...kenapa saya kena tunggu sedangkan awak sedang seronok bersama dia...


orang baru ...yang baru muncul dalam hidup awak tu..saya bukan lagi tempat untuk awak berkongsi masalah dan saya bukan lagi tempat awak melepaskan rindu..saya kini akur dangan semua kejadian...


awak...saya dah janji dengan awak yg saya tak mau menangis lagi saya tak mau rasa kecewa lagi
maka dengan berat hati... saya buat keputusan melepaskan semua yg kita bina disitu..melepaskan saya dengan semua kenangan kita.yg paling istemewa nya awak terima sepenuhnya keputusan saya tu
dan awak katakita pun bukan ada apa-apa ikatan lagi .awak  kata lepasni kita buat hal masing-masing 
tapi awak nak persahabatan ni tetap  kekal .awak kata awak sayang saya lagi..tu kata-kata awak...
belum pun 24 jam masa berlalu .awak dah pun tukar status awak di facebook.saya cuma mampu tersenyum dalam sebak . saya terkedu..tangan gatal saya masuk lagi ke profile awak nak baca luahan hati awak dengan member awak tu..ye..akhirnya. saya tak boleh lepaskannya disini....cukuplah setakat pic ni...
.12:54am
awak
saya dah baca semuanya
kini saya tahu selain saya , member awak tu pun dah tau passward profile awak .padahal share passward hanya untuk orang yg special je kan awak..syukur lah awak kini dah ada teman pengganti saya
walaupun  perpisahan ini baru 30jam berlalu ..tapi saya syukur sebab saya sempat lagi mengucapkan selamat hari lahir awak tempuhari...saya sangat tak sangka cepat betul awak berubah!padahal...argh... abaikan je perasaan saya ni....



kini semua dah selesai...
awak milik orang lain dan awak dah happy sekarang... saya ni biarkan lah dengan emo saya yg sepi...lagipun saya masih budak sekolah yg kecah-kecah ..mana boleh bercinta macam mereka semua  tu..saya paham situasi saya sekarang... saya pun tak mahu membenci sesiapa lepas ni..maka saya halalkan semua yg awak buat kat saya selama ni..
maafkan saya ..awak...... saya tak mampu menjadi gadis peneman setia awak sebab saya jauh dan masih budak sekolah!!...lupakan semua kenangan kita ...dan akhir sekali ucapan iklas dari saya...terima kasih  sebab buat cinta saya sebagai cinta ujikaji awak yg pertama.

salam...
saya~ orang yg pernah awak panggil sayang...

MOOD SEKARANG





sayang...
kita layan lagu jiwang ok ...
tah tetibe layan pulak lagu camni arini hekhekhek
gelak malu :p

KERJA GILA

Awak nak tau tak
jam sekarang dah menunjukan pukul 3.30am
saya masih lagi tak ada rasa mangantuk
dan jika awak nak tau...
ni post saya yg ke tiga malam ni
hehehe gila!!
memang gila...
harini jadual tidur saya dah bertukar
lepas mandi saya terus tertidur sampai jam 12 tghmalam
eh!! tepat jam 12 boleh saya terjaga tu
hmm..ingat nak tidur sampai jam 5 am je nanti
tapi mata ni tetibe jek celik!!
so..bila dah terjaga mana boleh nak layan lagi
tengok bantal pun dah tak stim dah hehehehe
awak mungkin dah tidur saat nikan...
untunglah...
acha tu dah berpuluh kali menyanyi..
sampai menutup mata ...
berulang-ulang pulak tu
tapi saya  punya mata masih tak mau tutup-tutup
hehehehe apepuntakboleh...
lantak ko lah acha oi!
ni mata aku bukan mata ko...
adeh..mlm ni mlm jumaat lak tu...
mood mulanya nak bukak facebook 
tapi saya cancel sebab kawan-kawan saya kat fb tu
kalau malam jumaat camni selalu post gambar
awek seksi dan seksa  heeeee.... heeeee...heeeee
tak mau saya terjebak!!
layan blog..layan jiwa lagi best!
kat luar sana suara cengkerik dah berirama riang..
tetiba...
sayup-sayup kedengaran suara.....
adehhh...anjing lah menyalak sayup....
mak oi... ni memang kena menutup mata ni
eheheheh ( gelak orang seram )
oklah..cukup lah meroyan pada malam ni
nanti esok sambung lagi apa yg terjadi selepas ni..
ok..tarik selimut dulu.... gudnite alls ~
zZzZz...tidur pakse ~

~hetty~


CURANG

Sering kali terjadi bagi pasangan yg bercinta
kenapa mesti curang?
apakah kebaikan mencurangi?
apakah kesan disebalik curang tu?
pada pendapat aku :


sebab seseorang tu curang 
dia mungkin merasa sangat sunyi waktu tu.
dia mungkin perlu seseorang yg bukan kekasihnya
dia mungkin dah jemu melayan karenah kekasihnya yg poyo :p
mungkin jugak dia nak menikmati satu situasi yg baru!
ianya tertakluk pada terma dan syarat....
hahaha


kebaikan mencurangi
eh!! ada pulak perkataan inikan..
heee... apapun korang mesti paham maksud perkataan tu kan.
adake kebaikan? mungkin ada...
mungkin dia dapat mengenali yg lebih perihatin dari kekasihnya
dia tak lagi rasa bosan dalam saat-saat dia sepi
dia tidak lagi merasa strees yg kritikal
dia bahagia..aaa tu yg penting tu
hehehe



kesan atas kecurangan
apa pun boleh terjadi...
pertama sekali cinta terbahagia dua.
kemudian perasaan bercampur aduk.
keliru antara kasih dan kekasih.
selalu adjust masa agar tidak kantoi!
selalu mengharapkan bahgia yg belum tentu milik abadi
sering menangis...
sering mengganggap kekasih tu musuh ..hurmm..barangkali
selalu rasa bersalah..berdosa...aaaa.... tu yg confirm pasti!!

maka dengan ini ,
dapat disimpulkan dengan simpulan mati atau ikat reben!
iaitu..andaikata kamu mempunyai kekasih yg menyayangi
hargailah dia
hurmatilah perasaannya
sayangilah dia selagi dia setia dengan kamu
manafaat kan masa yg terluang utk bersama.
jangan abaikan detik detik manis kerana itulah yg akan dikenangnya saat dia sepi tanpa kamu....
sebenarnya kan...BUKAN MUDAH UNTUK MENYINTAI....
aku berkata atas pengalaman ..maaf jika terasa :)

~hetty ~


KENYATAANNYA...



kali ini aku nak kongsi perasaan ni kat korang..
kalau nak tau sulitnya menjadi seorang peminat setia yg rahsia

'SECRET ADMIRE'

ianya bagai menumpang kasih pada seseorang..
mengharapkan sedikit perhatian pada orang yg tah tahu tah tak perasaan kita tu.
selalu mengikuti perkembangan nya walau cuma dari jauh
selalu mengharap dia  mengingati kita
selalu memikir kan saat indah bersama nya
padahal saat tu bukan selalu datang dalam hidup kita..
sebenarnya....
peminat setia ni umpama
menumpang kasih disekeping hati yg tak pasti
peminat setia bukan minta cinta tapi cukuplah layanan yg seminit
tapi bernilai...
ianya sudah cukup buat hati rasa  tenang
namun
adat orang menumpang la kan
 selalu kecewa
adat org merindu dalam diam
selalu pasrah
lantas sekeping hati yg sepi kini menjadi makin sepi
kerana orang yg diminati itu makin lama
makin menjauhkan dirinya...
semuanya sangat trajis namun itulah kenyataan.....

~hetty~





MENDIDIK KEJAP

ish.. arini kita cerita pasal anak remaja jom..
korang remaja ke tak?
hahaha
meh check jap :p
ohohoh..yea..still young
korang tau macamane yg dikata remaja tu?
antara umur 11-20 tahun la yunk...
kalau 21 -60 tu dah dewasa
dan jika 60- hingga ajal datang tu dah warga emas
adehhh...kat mana pun korang..
korang kena baca info ni
macamane cara untuk mendidik anak-anak remaja
ahha!! sejujurnya remaja itu indah youuu...
more info more style...

korang baca ni dengan remaja.kita kena.....
-dampingi mereka
-sayangi mereka
-hormatilah mereka dan tunjuk kasih sayang
-berceritalah dengan mereka
-hargailah mereka
-jangan perkecilkan mereka
-jangan kutuk mereka
-jelaskan antara betul dan salah
-kukuhkan tabiat positif dengan pengaruh positif terarah...

ok!kerja  senangkan..
boleh ke korang buat..maybe bukan sekarang
tapi suatu masa nanti...aku berkata atas pengalaman je ni...
walaupun semua tu adalah dari kata-kata  Dato' Dr.Mohd Fadzilah Kamsah..
 :) sayang kamu !

SESUNGGUHNYA

sunyi malam dah tukar mood saya malam ni
sayang...
sunyi malam ini buat jiwa saya resah...
hati yg pedih ini kini jadi makin lemah
mana awak....
awak makin hilang sayang
jauh dan makin jauh
saya merintih disini
terkulai lesu
merayu tanpa balasan
merana ....ye sayang saya merana disini...
tapi mana awak...
saya sepi disini...malam ni ...
sangat- sangat sepi tanpa awak...
mana awak sayang....
jiwa saya..
ye jiwa saya resah gelisah dimalam begini
teringat kenangan yg kita lalui bersama suatu ketika dulu
disaat-saat begini
sama-sama bersumpah setia  dan janji-janji kita..
kini saya dan kenangan saja yg masih disini
tanpa awak menemani nya lagi...
pada siapa nak saya luahkan semua?
kalau bukan pada awak sayang...
sayang...
dengarlah rintihan sepi saya ni
semakin malam menjelma
makin jiwa saya jadi sunyi..sunyi dan sunyi....
hanya lagu ini peneman malam saya
....ketahuilah...
sesungguhnya saya akan sayang awak sampai saya menutup mata ...sayang.....

PISANG " PERMATA ''

hey you know...
somebody want me to smile all my days...
maybe he dont want my bad face tambah bad lagi  kot... heee~
today nak pantun-pantun utk dia yg nak kan i happy all days tu...


pisang  emas dibawa belayar
masak sebijik diatas peti
hutang emas boleh dibayar
hutang budi dibawa mati

cewah~
haha

bythe way
sebut pasal pisang emas ni
i ada jumpa satu biji pisang yg kalau lah dijual kulitnya confirm kaya raya
seumur hidup inilah pertama kali i jumpa pisang yg sebegini mahal
ianya ialah pisang permata...
pernah jumpa pisang permata?
pernah makan pisang permata?
kalau tak pernah biar i tunjukkan kat u alls menatang tu
hahaha






tarra~



cane?
hanya di tempat i je ada pokok pisang ni
sebab tanah nya memang sesuai
tempat u alls jangan mimpilah nak tumbuh nya dia ni..
hehehe

MOOD 01112012

hi awak...
sukarnya saya nak mulakan hari ini
dengan stuasi baru kita
dengan mood baru kita
semalam...
menjadikan saya seorang yg sangat jujur
menjadikan awak seorang pendengar yg paling setia
menjadikan kita dua insan yg saling memahami..
awak...
sulitnya jiwa saya sekarang
sukarnya kenyataan ini  dibuat
peritnya kejujuran ini diungkapkan
hari ini...disaat ini
minda saya benar-benar kosong
memikirkan hari esok saya
memikirkan dosa-dosa saya
memikirkan hidup saya tanpa awak lagi...
awak...
walau apa pun tanggapan awak pada saya
saya masih seperti dulu
kasih sayang saya tu masih lagi sama
seperti kita baru kenal  dulu...
awak....
maapkan saya atas semua kesulitan yg tidak disengajakan ini ..
kemelut ini kian meruncing diminda saya...
dan jiwa saya semakin lemah disini..
:'(

WHERE LOVE COME FROM

LOVE COME FROM YOUR LIPS

LOVE COME FROM YOUR VOICE
LOVE COME FROM YOUR FINGERS ONTO YOUR KEYPAD

LOVE ALSO CAN COME FROM YOUR TRUTH OF HEART 

ON MY MIND













KASIH YG ABADI

sukarnya nak ku nyatakan disini
melepaskan mu bererti satu penginayaan  bagi jiwa ku
perit..sakit..sulit...
sehingga terungkai sebuah kejujuran
ye..aku perlu berterus terang
antara kita masih ada jurang
sedangkan kau yg sangat aku sayang
kini terpaksa aku tinggalkan...
kerana aku sedar
aku tidak layak menerima segalanya dari mu
cukuplah menyayangi mu dari jauh
itu sudah memberi aku satu kebahagiaan yg abadi...
kenang daku dalam mimpi mu...



KEJUJURAN DARI HATI

mood :Layan katy perry

masih lagi mood yg entah pape
perasaan bercampur aduk
minda tah kemana
mengeluh orang kata tak elok
tapi hari ni aku dah berkali-kali mengeluh
hmmm..tah lah
kalau hidup ni tak de cubaan kata orang tak rugged!
laa..kata orang lagi..
argh!! tah la... memang selalu ke kena ikut  cakap orang?
tapi sampai bila?
sekarang ni aku dah tak nak lagi dengar cakap orang
aku nak orang pulak ikut cakap aku
tu pun kalau nak ikut
kalau tak nak ..lantak ko!!
aku dah puas makan hati
dah puas pendam perasaan
sekarang ni masa aku luahkan semua yg tersimpan dalam fikiran aku yg kian kusut...