GET THE FEELINGS MORE



izinkan aku mencari damai disini ....
layan lagu shahdu ni...
beralun bagai ombak menghempas malas di tepian batu
bertiup bayu laut ke wajahku tanpa jemu....
rindu ..itu yg berlagu...
hanya satu mahu ku ucapakan disini....
u become the meanning of my life ~ sayangku ...

CITA RASA BARU HAMBA




ok fine !!
this is mine ...
mr chicharito  and MU !
hehehe
inilah dunia baru aku
layan bola mcm orang lelaki
ah..persetan ape org nak kata
yg penting aku happy bila chicharito kasi masok gol utk MU !! GGMU forever ...


yeah..chicharito ..lebiu ... hehehe

me and mine :p


member yg selalu cite bola bila sembang dgn aku

team baru yg bikin hot dunia bola tanah air ..

yes !! GGMU 

harimau selatan boleh !!


PAHAMILAH AKU SAYANG

morning dunia ku ....
malam yg indah sudah pun berlalu...
so hari ini adalah yg terbaik utk melupakan kenangan semalam
but..bagi aku semalam adalah punca segalanya
hmmm ye....aku terperangkap lagi...
antara teman dan kasih ..kini aku terkeliru
mungkin agak sukar utk aku katakan disini
tapi .. semuanya bakal  dan akan terjadi
ingin saja aku laungkan disini
bahawa aku memang belum bersedia utk menjadi kekasihnya orang !!!!
Tuhan ..bantu aku utk semua ini
kerana aku makin keliru dengan perasaan aku sendiri
awak... tolong lah paham keadaan saya ni
sayang tak bermakna menyinta
dan rindu tak bermakna suka ....
please la paham  .....

REDHO JE


waw!!fantastik bila dah kembali solo ni
banyak pulak yg dok meng'offer' nak jadi teman pengganti
tapi aku terpaksa menolaknya ...
awak.... saya tak sombong pun awak...
cuma apa yg nak dikatakan disini..
saya memang belum bersedia..
hati yg dulu pernah menyintai,
kini entah lesap kemana
naluri ini memang inginkan teman disisi
namun jiwa ni belum boleh menerima sesiapa lagi . . .maafkan saya
ye... cukup lah sekali aku menempuh gelora kisah cinta silam tu
rasanya aku tak layak lagi untuk memilikinya kembali
rindu,sendu dah menjadi hantu yg menakutkan
tiap saat aku berjaga-jaga agar tidak untuk jatuh cinta
sakit awak bila kecewa...saya tak sanggup...
itu alasan aku bila tiap kali ada insan yg berhati mulia datang menghampiri
dan bersembang soal perasaan dan cinta..
logik tak alasan aku ni???? entahlah....
yg realitinya...
aku bukan sombong
aku bukan memilih
aku bukan poyo
tapi aku sudah serik ... serius!
cukup lah sekali aku jadi orang mereng
hidup diulit derita dan sengsara
hidup yg tak serupa orang lain...
hidup yg hampir memusnahkan kehidupan aku sendiri !!
kini..setelah beberapa bulan berlalu
aku makin kuat menerima kenyataan
bahawa orang yg pernah aku  sayang sangat - sangat dulu
kini telah pun membenci aku...
aku redho segala ketentuanNya....

WHEN THEY STORY ABOUT THE HANDSOME

listen , listen, listen
hahahan read , read , read laaa ... jemu dah dgn listen ,listen, listen ni
kalau korang nak tau
minggu lepas aku lepak dengan budak2 group awek2 cun semalaya
untuk pertama kalinya aku berjumpa dgn mereka semua tu
seronok,happenning and i 'm so excited..
pada hari tersebut kami ada persoalkan tentang lelaki 'handsome'
waw! memang berbaloi2 jawapan mereka
antara sedar atau tidak  akukena kongsikannya disini
harap tiada yg makan hati la ye hahaha




saya rasa...
handsome tu memang perlu
sebab saya ni penakut,so kalau bf saya tak handsome
ada pulak saya mengigau bila tidur malam nanti
yup..memang perlu handsome barulah  boleh sebut
i love you selalu... hehehe


hai... memang perlu hensem la oi
kena handsome dan kena kaya jugak..
.baru cinta i kekal abadi
kalau takde  nanti hanya dapat cinta sesaat je kot
huk3.. kan hanya membazirkan masa je bercinta




handsome tu package je kot
tak beberapa handsome pun tak pe lah!
janji dia pandai jaga saya dan cinta saya,
lagi pun ada apa aje ada pada handsome,
bukan kekal pun ..:p

saya ok je ...kalau tak  handsome pun xpe..
pada saya ape yg perlu kasih sayang dia
dan perhatian dia pd saya.
bila saya perlukan dia,dia sentiasa ada disisi
bila saya menangis,dia tolong pujok
bila saya ketawa ,dia sama2 ketawa
ooh... awesome ...

pada i ke'handsome'an tu  tak berapa perlu..
handsome bagai nak rak pun tapi
tak kerja, asik kita kena belanja dia top up
belanja minyak motor bila nak pergi dating..
buat ape je nak bercintakan...







hahaha
agak nakal jugak budak2 group awek cun semalaya ni la kan
itu antara komen2 yg aku ambil  masa perjumpaan tu
so korang nilaikan lah mana satu pilihan korang ok
sama ada korang nak pilih yg handsome atau tidak
pada aku pulak.. handsome ke tak ..
cinta aku tetap kekal hingga kehujung nyawa
hehehehe macam tajuk novel le pulak kan..
p/s ..gambar2 yg diatas tu sekadar hiasan je tau :p











SENYUM ..KERANA INILAH KENYATAANNYA


awak...awak tau tak
sebelum ni dia kata dia tak percaya cinta
yg..seluruh malaysia, atau maybe seluruh asia dia cakap dia tak percaya cinta
dan ramai yg telah mempercayai  kata-katanya tu
ye lah kan kalau dah hari2 dia cakap
'hey..aku tak percaya cinta
aku tak percaya cinta C.I.N.T.A ....'
hahaha siapekah? kejap lagi aku tungukkan gambarnya
tapi dengar2 khabar dalam tak percaya pada cintanya itu
rupanya dia akan menamat kan zaman bujangnya tak lama lagi dah ni
ummm ramai lah yg frust lepas ni
ingatkan ada chance nak takel
rupanya dah nak jadi isteri orang dah pun
hehehe korang doakan je lah dia dan pasangannya
akan bahagia selamanya dalam kehidupannya yg baru lepas ni..aaminnnn

siapakah dia?

tadda....

dia...

bakal suami dia...

kad undangan yg telah siap

ketika majlis pertunangan haritu

semuga dia berjaya
menempuhi badai alam rumah tangga...aaminn

korang kenal siapa dia tu kan..huhuhu
aku takkan beri tahu siapa kah dia ok..
apa yg aku nak sama2lah kita
mohon dia bahagia selalu hendaknya .....aaminnnn

MUNGKIN SECARA KEBETULAN

minggu ni tiap malam aku melepak di facebook
dari jam 10 malam hingga jam 3 pagi
kadang-kadang berlarutan sehingga jam 4 pagi
sah2 pukul 6pagi aku memang dah kena bangun..
huhuhu kelat ft perit mata aku dibuatnya...
bersembang dgn kawan-kawan disitu
gelak, gurau adalah mainan di ruang komen sungguh meriah
bila usik mengusik sesama kami...
hmmm...tapi  apa yg tambah menariknya
kawan kawan aku tu semua nya sedang dalam mood  yg lebih kurang serupa
ye awk.... status mereka hampir serupa rupa2nya
yg sorang ditinggalkan kekasih
yg sorang terpaksa meninggalkan kekasih
yg sorang memang tak pernah menikmati indahnya berkasih
yg sorang ada kekasih tapi kekasih macam tak lagi kasih
hehehehe senang kata semua yg berkumpul malam tu adalah mangsa percintaan
tapi kena jugak meneruskan kehidupan ini dengan ceria dan penuh bermakna
walau hati  sedang berperang dengan perasaan kecewa..
aku ni insan yg sudi menjadi  pendengar masalah teman2 aku
aku akan terus menjadi pendengar yg setia disisi mereka.
agar teman2 aku ada tempat yg nak dituju bila mereka ada masalah nanti.
ingatlah awak...
masalah teman awak adalah rahsia awak jugak
jika awak betul2 sayang kat teman2 awak itu..
sila lah simpan semua rahsia mereka
dan jadilah teman yg setia menemani....
hmmmp.. aku rindu semuanya disitu .. sahabat selamanya  <3 !!


DAH TAKDE KERJA LAH TU


Bila bosan datang lagi ..apakah yg sempoi girl buat?
kalau blogwalking tu jangan cakap lah memang dah semput dah ni
kalau berfacebook pun dah lenguh dah jari jemari ni
kalau meroyan jangan cakap lah dah kering idea ku ini
harini aku dapat aktibiti  baru utk lepaskan bosan 
macam manusia yg berada dizaman kuno
betapa hebatnya aku disitu ..hahaha
kuno la sangat :p
benda alah tu tak laen tak bukan ialah...
mengedit gambar aku lah..syok jugak kerja ni
boleh jugak hilang bosan...siap boleh berlagak lagi tu hahaha
korang nak tengok? ok..jum2 . . .
















?? !!  hahaha..entah. . .  org kedekut :p 


korang nak buat ke?
bagilah  aku gambar korang tu nanti aku buatkan hehehe
ianya adalah percuma dan nanti aku boleh la mengisi masa lapang dgn benda alah ni bila bosan ..
pic korang letak kan di inbox facebook aku ok..nanti aku buatkan ... trust me...
ok lah mau teruskan kerja ...salam . . .

AKU DAN SIBER


harini macam hari2 yg selalu
awal pagi aku dah bangun
lepak bilik kejap kemudian mulakan aktibiti harian macam biasa
tetiba mata terpandang pada broadband dan lippy . . .
ye dah dua hari aku tak online kat FACEBOOK
dah dua hari aku tak  masuk ask.fm
dah hampir sebulan jugak aku tak lepak kat otai.my
dah beberapa bulan tak masuk twitter
dan dah beberapa tahun tak masuk MOKO MOBILE
yup..tempat aku jumpa kawan- kawan siber sedunia
tapi kali ni aku memang malas nak online semuanya
ntah.... mood down gile minggu ni
maybe asik makan potato chip tu tak...hahaha ape pun cannot
sayang...
aku bukan membenci kamu
tapi aku perlukan waktu untuk menenangkan mindaku yg kian serabut tahap dewa ni
alahai . . . give me time ok..
what??? sayang? siapakah sayang itu???
persoalan tak mungkin terjawap disini
sebab..sayang tu yg sedang baca entri aku ni lah.....hahaha ..kan dah kena!!
peace no perasan...~ hee

noty lips...sila abaikan . . .hehehe

PANDAINYA DIA MENCURI HATIKU

serius mood ...baru balik dari shopping
takde  memborong apa pun , ceh..cakap jawa tu..:p
hanya  sekadar beli barang-barang kering buat stock makan sebulan nanti
something yg nak dikongsikan kat sini
bukanlah nak tunjuk barang-barang dapur aku tapi...tadda . . .
jangan jeles









ahha..
bukan nak tunjuk yg aku kuat makan snack ni ok...
kalau nak kira sedap, sedap lagi kerepek ubi pedas bersira tu..hahaha
ce korang  tengok betul2....nampak tak diakhir  photo2 tu?
yeah..MU tu..dan tak lain tak bukan my hero..CHICHARITO
omennn . . . . sebab chicha lah aku beli benda ala ni hahaha
sebab chicha jugak lah aku kena baham semua kerepek2 kentang ni
adeh... mau muka aku ala2 kentang jugak akhirnya
bijak sungguh mr potato menawan hatiku
nasib harga boleh dibeli oleh semua golongan hahaha
ape2  pun .. . loveyou Chicharito....
love from the far..far girl
hehehethis is  the sempoi girl  jiwangnya jiwa  heee...   <3 ...

MALAS NAK KATA APA

kalau cakap bosan dlm hidup
memang tanda nya tak tau reti nak bersyukur lah tu
kalau selalu bersungut  pulak
tu tandanya tak reti nak tahan sabar
tapi dah kata pun manusia
mana boleh tahan sabar lama-lama
paling lama pun tenguk kes lah kan..
kalau kes ringan maybe tahan la 1 bulan
tapi kalau kes berat memang tahan cuma 1 hari je kot..
hehehe
dalam kes aku kali ni
ianya agak  sukar ft sulit
nak kena sabar lebih ke tidak
tapi aku rasa aku sudah cukup baik punya sabar dah ni
atleast penyabar jugak aku ni kan
adeh...terperasan pule hambe. . .
aku ada sorang teman tapi mesra dari oversea
mulanya kami hanya kawan
dan bila hari2 dah dok mengecet jek di penjuru chat box
maka akhirnya.... ( jeng3x )
ape daaa aku pun tak tau
dan aku tak yakin ini adalah chenta
kerana aku dah serik utk terjerumus kelembah itu
bhahaha ...tak berbaloi tau
cuma apa yg aku nak 'menggongsikan' kat semua *ayat coveline*
yang dia sudah buat kejutan maut di wall bermuka-muka buku aku itu
adeh..mana mau letak muke
apekah??
meh le tunjuk . . klik ~~~D surprise gitu ....
ramai kekawan beri nasihat
ye aku tau sapa aku
so anggap saja ini sesalah satu dari dugaan yg aku jumpa dalam perjalanan hidup ni. . .
untuk lebih2 ...bukan aku ok... aku masih waras..
pape pun kalau mamat tu tau aku buat entri ni mau naye ... hahaha
kalau korang nak tau aku dah reti ngomong tagalog :p
perh... bapak dasyat aku kali ni
hahahaha . . . all the best !!

KISAH PEREMPUAN


MASUKKAN AKAL


sampaikan salam cintaku padanya
walaupun terluka namunku masih sayang
ishh ..adira tu ...huhu
kalau dato david punya lagu aku dah kena sambong...''terima kaseeh '' hahahah
untungkan kalau ada insan macam lagu yg diatas
walaupun terluka namun dia tetap sayang
haishh... tapi biasanya dalam realitinya hidup kita ni
belum terluka pun orang dah tak sayang dah
hahaha ape la punya sengal... inaye orang namanya tu
sekarang memang zaman menginaya orang  agaknya la
aku tengok ape ke tidaknya hari2 ada je cerita orang kena inaya
kena bunuh
kena ragut
kena rompak
kena belasah
kena rogNroll *tak kuasa ku nak cerita
kena tipu duit simpanan
kena tipu dlm percintaan
kena maki
kena bahan
kena santau si nenek sihir
ah..macam-macam kenanya lah
kalau aku tak tau maybe korang lebih tau kot
yg penting semua yg diatas adalah yg aku betul betul tau
kenapa manusia menginaya manusia sendiri?
hanya satu sebab iaitu.. nafsu..
kerana nafsu manusia hilang pertimbangan
manusia lupa mana yg buruk mana yg elok
manusia hilang harga belas kasihan sesama insan
manusia lupa yg tiap perbuatan ada balasan
manusia lupa yg pekara yg dilakukan itu adalah satu kesalahan...
hmmm susah juga jadi manusia  ni kan. . .
kalau selalu hilang pertimbangan maka hilang lah harga diri tu..
pesanan buat aku jugak ni
berbaik sesama insan..tak ada ruginya. . .
go on . . .:)


YES THIS IS TRUE !


GERIMIS MENGUNDANG

aduiai tajuk tak boleh blah
apeku pedulik! hehehe
memang diluar rumah sedang gerimis pun
maklum lah memang dah musim hujan
utara hujan  selatan hujan
dibukit hujan  dilaut pun hujan
tadi ditv..indonesia dilanda banjir
jakarta timur paling teruk...
mohon penduduk disana berbanyak lah bersabar ya..
semua ini dugaan . . yea kita harus redho
semua ini ketentuan yg Maha Kuasa..
tapi bagi dikamar sepi aku ni
gerimis hadirnya dari dalam jiwa
gerimis ini tak bisa dilihat
namun mampu di rasa oleh insan jiwang seperti aku hahaha
* still boleh gelak lak tu  ..
nak buat camana memang suka gelak
kalau dalam entri...hahaha
ape aku pedulik! :p
sempoi girl diundang gerimis di jiwa?
eh! macam pelik aje...
yeah . . . memangnya pelik sangat..
aku ditinggalkan teman baik...
hmmm . . . sangat trajis
sebab kenapa ..tak perlu lah dikongsikan disini
kerana aku tak suka bergossip ...hehehe..
pada aku biar ditinggal bas sekolah
boleh la kita dianggap ponteng kelas
tapi jangan ditinggalkan teman baik...
nanti kamu dibilang. . ..
yea..kamu dibilang sahabat  yg terbilang
yg bermaksud terlupa bilang * terlupa cakap*
maka jika kamu terlupa cakap
maka sahabat kamu akan marah
dan bila dia marah ..
maka kamu akan ditinggalkan
bila ditinggalkan
maka kamu akan terasa kehilangannya
bila terasa kehilangannya
maka kamu akan gerimis mengundang dijiwa
hahahaha.. lantak ko
pening suda.... hahahahah.. :p

KELIRU


haish....
sangat sangat keliru
dah kawen tapi mengaku bujang
perit utk aku percaya
tapi itu lah kenyataan
hmmm....
nak buat camane lagi kan
itulah the truth...
so kena lah  diabaikan
mana ada orang suka dikongsi
dan rasanya tak ada gadis mau merampas kekasih kaum sejenisnya
** jika dia betul2 waras la kan.... :)
bercinta macam nak mati pun macam tak berbaloi
sayang macam nak gila pun hanya mengundang  kecewa
dan semuanya membuang masa
hahaha..dunia..dunia kejam sungguh
hanya sebab nafsu dunia jadi kejam
hanya sebab nafsu  manusia jadi lupa
memang Nabi mengamalkan poligami
tapi baginda adalah Nabi
zaman ni tak ade insan seperti Nabi lagi...
memang tak ade....
apa yg perlu ....
hati-hati bila kita berada di ambang ini
agar kelak tak merana seluruh hidupmu
supaya nanti tak kecewa sepanjang usiamu
hanya sebab ape???
sebab cinta mu terbahagia dua....
hmmmm . . ..

YOU CAN'T YOU KNOW !





HAISH... TAH PAPE TAH...

yuhuu
gedik jek nak guna background 'english style 'gitu
hahahaha ..bytheway ni blog wa..ape pun wa nak guna wa ape pedulik
tapi macam 'sentimentel' pulak bila awek sempoi guna background ini kan
haha tah brapa lama lah ku mampu bertahan
sebab blog ni selalunya guna background yg nuteral gitu huhu
wa cinta alam maya yg indah ni beb
wa cinta keindahan tuhan
wa pencinta alam yg iklas...
tapi disebabkan mood arini sangat mengedik nak guna background ni
tibaikan je lah huhu
ok lah saje nak meroyan
esok kalau panjang umur ubah lagi background ni
haishh tu je lah kerjaku bila bosan...huhu
ape yg penting??
dalam bosan2 ni jiwa wa yg jiwang ni jadi rocker pulak..hadoiii...heee..peace~
selamat malam shintaku~ eh!! adelak shinta2 ni kan haha..
ape pun cannot laa..hahaha tataaa.....

PERJALANAN

pagi -pagi buta dah mengadap lippy
lepas solat subuh mata dah tak mau pejam..
padahal suasana pagi ni sejuk sangat-sangat
maklum malam tadi hujan memang lebat..
bila dah mengadap lippy ni .. port sini paling ngam lepak
ye situlah selalunya port aku..
lepak dengan friendlist, bff , teman tapi mesra dan . . .
haha macam - macam ada tu...
tapi yg dan tu siapa ek ?
ishh biarlah jadi rahsia hamba ...huhu
tersenyum lebar bila member aku yg sorang ni buat status ' yessss'
aku dapat teka yg aktibitinya yg semalam tu
menghasilkan kejayaan * maybe*
kalau tak berjaya kenapa dia ucap yess kan?
disini aku tunggu dia hampir 24jam utk mengetahui keadaan yg sebenarnya
namun dia tak bagi pun khabar berita..
padahal sebelum dia masuk interview
dia dah janji apa2 keputusan dia akan beritahu kat aku . . .
ok aku paham yg dia sedang sibuk barangkali...
ah biarlah dia dengan kejayaannya
yg penting aku tahu dia tengah bahagia
dan aku hanya memandang dia dan kebahagiaannya hanya dari jauh ...
tak salah bukan? hmmm
*memang ini yg selalu aku lakukan pun *
berjalan lebih jauh di situ
membaca satu demi satu status kawan-kawan
tiba-tiba... terbaca status kawan baik aku yg sorang ni..
terus sebak jantung ku...
baru semalam kami bersembang
aku suruh dia janji tak mau sedih-sedih lagi sebab
aku ada disisi dia kalau dia bosan, sunyi atau sedih..
tapi aku rasa dia memang sedang bersedih harini...
ah..aku share je lah status dia kat sini
agar korang tau apa yg aku maksudkan :

Whats???i cant believe it!!
Ingt awk gurau2 je...so?sy pon gurau2 la ngan awk...awk slalu tnye...kalau sy mati...awk msti rindu sy kan?hmm...sorry la...mulut sy mmg kejam..kan sy ckap..sy akan cari kawan lain...awk gelak je kan mase tu..cpatnye awk g..awk...sy maapkan awk dari hujung rambut smpai ujung kaki..sy terkilan sbb xsmpat mntak maap ngan awk..sy hnya mampu sedekahkan al fatihah untk awk..thanks sbb jadi kawan sy smpai akhir hayat awk...

*gua kehilangan lagi...hmmm




ye.. aku terpaksa copy-paste
utk korang lebih paham apa yg aku paham tentang nya..
ye..dia baru saja kehilangan . ..
aku jadi tak menentu
aku tau apa yg dia rasa saat ni
ingin saja aku pergi ketempatnya disana
ingin saja ku pujuk dia agar tak bersedih lagi
mau saja aku katakan yg pergi tetap akan pergi..
kita yg tinggal memang kena redho...
apa yg kawan aku rasa aku turut rasa sakitnya disini,
walaupun perhubungan kami hanya dimuka buku
namun dia dah bagai sebahagian dari hidupku disini
inilah namanya kehidupan
dalam perjalanan aku yg tak sampai 10 minit dimuka buku ini,
aku dah dapat rasa 2 jiwa yg berlainan
yg sorang sedang gembira dan bahagia atas satu kejayaan
manakala yg sorang lagi tengah bersedih atas satu kehilangan
inilah kehidupan
inilah muka buku
inilah perjalanan aku ....
saat ini aku lebih rela berdiam diri dulu
biar teman-teman aku tu melayan perasaan mereka
kerana mereka akan cari aku bila dia perlukan aku
walaupun bukan ketika ini...
izinkan aku bawa diri  . . .




AKU HANYA PELAKUNNYA

malam sepi tanpa bintang
bagai hati ku yg hilang
memikir kan kau seorang
waaah...lagu kak melah tu!!
hmmm..malam-malam camni
layan pulak lagu kak melah mendayu-dayu suara dia
berdiri bulu mata aku ni hah...hahaha
adeh....macamana nama kak melah boleh
masuk dalam entri aku malam ni
entah le..padahal bukan nak story pasal dia pun
sebab blog ni bukan blog gossip pun hanya blog jiwe-jiwe
hahaha apeku pedulik!!! sorry kak melah ye...
malam ni malam ku  yg sangat sunyi
kat langit pun bintang tak 'ramai'
mungkin sebab cuaca mendung
mungkin sebab awan yg kelabu
mungkin sebab ..ahh malam memang lah gelap :p
tapi bila dah solo camni
malam-malam macam ni memamg lah sunyi
tak macam malam-malam masa couple dulu
bila sunyi send massage..
bila rindu call..
bila gaduh off phone
hahaha tu lah perangai orang bercinta
tapi tu dulu..tu beberapa tahun yg lalu
bukan malam ni
kalau tengok member bercinta
rasa sebak dijiwa..macam le aku ni tak laku
tapi bila dah rasa peritnya dugaan bercinta
terasa serik utk bercinta lagi
hmmm..tapi sampai bila kan entah le~
masa tahun baru aku punya azam lagi gila..
malas dah nak fikir pasal cinta
lepas ni fokus pada cari harta
aku nak jadi anak dara terkaya di malaysia!
perghh..gila takgila tu
tah tahun bila la kan boleh jadi kaya raya hahaha
bukan cakap kosong je pastu boleh jadi
kena banyak usaha
kena banyak  bersabar
kena berani
kena banyak makan hati kot..entah la...
aku cuba belajar hidup sendiri
sikit demi sedikit pengalaman aku cari
dalam kehidupan yg kian mencabar ni
adakala aku lemah sendiri
nasib ada teman-teman yg selalu menabur nasihat
syukur alhamdulillah...
kalau tak aku tak tahu ke mana arah aku saat ni
terima kasih Allah kerana memberi aku sahabat
yg selalu menemani saat aku susah mau pun saat aku senang
hanya Kau yg mampu mengetahuinya ya Tuhanku
sama ada perjalanan ini bakal menukan keindahan atau sebaliknya...
aku hanya pelakun dipentasMU . . .~




SUAMI ISTERI

al-kisah
suami dan isteri couple sudah lama
hampir 3 tahun 10 bulan
percintaan itu berakhir dengan cinta halal
bila suami telah menikahi isteri....
disebabkab terlalu sayang kan suami
isteri ambil keputusan berhenti kerja
menumpukan sepenuh perhatian pd suami.
masuk tahun pertama isteri disahkan hamil
suami dan isteri sangat gembira,
sebab akan hadir tanda cinta
yup cinta mereka berdua...
selepas hampir 10bulan
hadirlah insan yg dinantikan
'cahaya mata'....
bermakna bertambah lagi tanggungjawab isteri dirumah
urus suami , anak , rumahtangga...
isteri tetap akur..
ye..ini amanah detik hatinya..
setahun kemudian
isteri disahkan hamil buat kali kedua!
rezki...kata isteri
tapi suami membantah
gugurkan saja!!!!
isteri merayu...
ini anak kita sayangg...
kenapa u tak boleh terima?
i tak mampu u tau tak!!
bentak suami keras...
isteri menangis...
u..biar i handle semua ni
i sayang anak2 kita....
suami diam dengan wajah ketatnya.
ahh suka hati kau lah!!!
suami berdengus keras!...
suami pergi meninggalkan isteri yg sedang bersedih..
sambil mengusap perutnya,
isteri berbisik...
anak mama jangan sedih ok
mana akan jaga anak2 mama ni...
9 bulan lebih...
baby kedua lahir...
ye..kali ini isteri bertmbah lagi tugasan
uruskan suami, anak pertama
anak kedua dan rumahtangga....
ye...ini semua amanah ..bisik isteri
isteri akur sekali  lagi...
isteri duduk dirumah melayan karenah anak2
urus makan minum..
mengemas tiap sudut rumah
memastikan semuanya
sedap mata suami memandang
bila pulang nanti
ahh..penat sikit tak pe..
asal suami selesa bila balik nanti...
itu harapan isteri
suami masih lagi berusaha mencari rezki
dari awal pagi hingga lewat petang
lepas makan malam
suami keluar lepak dengan kekawan..
tinggal la isteri bersama anak2 lagi....
isteri rasa sunyi...
anak2 sudah tidur..
suami belum pulang dari melepak
isteri makin sunyi....
air mata jadi teman....
badan yg lenguh sebab mengurus rumah
belum lagi hilang..
letih melayan anak2 tak lagi kebah
jiwa isteri pulak yg resah....
lewat malam baru suami pulang dari melepak
tanpa memberi sepatah kata
suami terus baring dan tidur...
isteri yg tadinya sunyi
terasa makin sunyi.....hmmm....
ditariknya selimut
bagi tenteramkan jiwa yg gelora
isteri bukan marah tapi....
ahh biarkan laaa... bisik hati isteri..
aktibiti serupa berjalan bertahun2 sudah..
anak2 pun dah bersekolah...
ahhh...lagilah sunyi rumah ini
kata isteri dalam hati...
satu hari..
ketika isteri baru selesai
menguruskan kerja rumahnya
ada panggilan dari teman lama...
orang mengantuk disorongkan bantal...
isteri yg sedang bosan..
keletihan..kesunyian
diajak bersembang
bersama gurau senda dan gelak tawa,
terbuka lah kenangan2 silam
sewaktu bersama si teman lama itu

kelaka kan awk??
macam baru terjadi hehehe
masa tu saya tak pikir ape2 pun..hahaha


ye isteri mula kembali ceria
dengan layanan mesra teman lamanya
panggilan demi panggilan diterima
akhirnya ianya menjadi salah satu rutin harian buat isteri
aktibiti ini berlangsung berlarutan
sehingga kan jika teman tidak menghubungi
isteri rasa sesuatu yg hilang
apakah ini?? tanya isteri dalam hati
rindu dengan suara teman lama
rindu gelak tawa teman lama
rindu gurau manja teman jugak...
aah..baik aku yg call dia...
ye..akhirnya perhubungan makin intim
namun isteri tidak mengabaikan tanggung jawap nya dirumah
urus suami...urus anak2...urus rumah...
itu memang dah kewajipan.. bentak hati isteri
teman lama makin mesra
isteri makin gembira
suami pulak masih lagi dengan tabiat lamanya
pagi pergi kerja lewat petang baru pulang
lepas makan malam keluar melepak
dengan kekawan di kedai mamak
awal pagi balik terus tidur
dan isteri dipandang bila perlu . . .
hmmm...
bagaimana anak-anak????
bagaimana perasaan cinta mereka yg dulu?
bagaimana tanggungjawap mereka sekarang?
bagaimana nak dapat bahagia dalam situasi begini?
mestikah menumpang kasih kat teman lama?
sedang suami masih lagi didepan mata?
sedang suami masih lagi melakukan tabiat lamanya??
kini isteri hanya bertemankan teman lama
dialah tempat mengadu
dialah tempat bermanja
dialah tempat melepaskan perasaanya..
curang kah aku? isteri bertanya
hina kah aku?
teruk sangat kah diriku?
hebat sangat kah ini?
aku yg terperuk dirumah
mengurus kan hartanya
dirinya ,anak2nya
tapi terabai dirumah ini??
isteri sudah pandai memberontak
isteri sudah pandai memprotes
isteri sudah pandai segalanya....
ahh . . .biarkan saja....
semua ini telah pun terjadi..
kita takde utk  mengubahnya
hanya suami...isteri dan teman lama
yg bisa mengubah keadaan
ye..bukan kita...
aku ??   hanya insan perantaraan antara mereka ~

TEMPAT LEPAK BARU

tahun baru dah masuk minggu ke dua
aku dah mula mengatur langkah baru
dan semangat yg memang baru
ye sesungguhnya semua sudah bertukar baru
tapi ada satu benda lama yg aku belum tukar
iaitu...menjiwang...ahha part tu
aku tak boleh tukar dengan ape-ape
sebab dah jadi darah daging
aku menjiwang dari umur aku 12 tahun
tapi masa tu kecil lagi
lagi pun masa tu
kemudahan cara berblog belum lagi pemes
kalau korang nak tau
habis buku latihan aku guna untuk menulis jiwang
maklom la kan idea ni datang bukan bagi salam
tetiba masuk kepala otak terus layan je la
aku suka meluahkan perasaan
sebabnya aku tak suka dianggap perasan
atau kata orang sekarang 'syok sendiri'
maka jalan yg terbaik dengan meluahkannya
jalan yg termudah pelagi - meroyan la beb -
hehehe.... jangan jeles ~
apa yg lebih menarik sekarang ni
disebabkan perangai aku yg meroyan
walaupun dimana-mana tu...
ada sorang insan yg sangat memahami aku
kata dia ....
''awak nak meroyan,
meroyanlah puas-puas kat situ''
huhu siap ada tempat khas tu
maybe dia dah letih tengok aku
meroyan kat wall facebook kot
pastu notification dia
pastinya melambak-lambak
atas nama aku..  heee...naseb laaa...
dialah  yg mengeditkan tempat meroyan tu
mulanya malu-malu kucing gak aku nak 'enterframe'
tapi bila dah bosan...
sifat semulajadi tu datang gak akhirnya
jadi gak meroyan tak memasal disitu
eh..membebel jek kan
meh le aku tunjuk tempat
yg aku sering lepak sekarang
yelah selain blog jiwang aku ni ...
jap ea....tadda.....hehehe

blog sweet hamba :)

acane? sweet tak??huhu
tapi entry tak banyak lagi
sebab....hmm... takyah cerita sebab lah
kang aku yg malu sendiri pulak
bytheway.. jutaan  terima kasih untuk  si 'DIA'
seseorang yg memahami tabiat aku sekarang ni.. :p



DAN ROMANTISNYA KITA

saat jiwa dilayan perasaan
lagu jiwang pulak dimainkan
awalnya ingin saja aku pendamkan
tapi kali ini terpaksa aku ucapkan
bahawa aku terlalu cintakan kamu..namun...
setelah peristiwa tempuhari
ianya buatku terasa sakitnya hingga kini
saat aku mula merindu kan kamu
ramai pula seakan mencabar kewibawaan aku
terutama teman-teman wanita disekelilingmu
saat aku mula hampir mengenali hati nuranimu
seorang insan pula mengaku
yg kamu pernah menjadi miliknya
dan dia masih menyintaimu hingga saat ini
masa itu tahu kah kamu
hatiku jadi retak seribu
bagai kaca terhempas kelantai
semua harapan aku musnah
semua impian aku terpadam
ye..aku akui
kita sudah menjalani berbagai dugaan
saat suka mau pun duka
disuatu ketika dulu
aku rasa kau lah teman pengganti
untuk jiwa ku yg pernah  rapuh
aah..
apa guna mengharap kekasihnya orang
ku pujuk hati ini
sememangnya aku tak layak mendekati
mahupun menyintaimu...
sangat pedih pengakuan ini
kini..aku cuba untuk menjauhkan diri
setiap hari ku bayangkan
alangkah jika saat-saat romantis kita itu
dapat diulang sekali lagi
tapi ianya amat mustahil bukan..
kini biarlah ianya jadi sejarah
untuk cinta kita yg tak kesampaian
bahgianya  kamu dan dia
maka bahgia juga lah aku disini
walaupun hari-hari yg berlalu
aku hanya merendam rasa
jiwa jadi tersiksa
bila memandangmu dengan dia didepan mata . .  .
namun aku redho yg
kamu adalah sejarah cinta romantis aku satu ketika dulu . . .

AKHIRNYA

alahai..akhirnya berhasil
semua ni hasil kerja orang tersayang
hmm...tengs so much sayang . ..
malam tadi sampai pening
dok mengadjust shoutmix
nak letak kat tepi
nak hide kan lah kununnya..
nak nampak wall blog ni kecil
tapi tulah maybe dah terlalu letih
satu bende pun tak menjadi
but pagini
DIA dah tolong aku
gumbirenye rase dijiwa ~ . . .
tengs buat si DIA...
DIA??siapakah dia tu?
kena lah rahsia dulu..
boleh kan hehhee...
tapi memang dia yg sering ku cari
bila ada masalah macam sekarang ni
ceh!!! so suspen gitu ...
lalalalaaaa ..ape ku pedulik  :p
ala dari korang tertanya-tanya
biarlah aku tunjukan orang nye
inilah . . si DIA tarra . . .
awak...
nak saya belanja makan ke ape ni?
jangan  mintak motor atau kereta sudah la ye
heee ~ lebiu forever lah !!

NOTA SEMPOI



assalamualaikum blogger ku sayang
adeh... sulit ft sempit dah ni
nak cari shoutmix yg boleh dihide
mengadjust..mengedit dari pukol 9mlm sampai pukol 4 pagi
tapi tak boleh adjust yg sesuai..adoiyai...
siapa boleh tolong saya.... please . .

THIS IS ME ...




PENGAKUAN IKHLAS YG SEMPOI


awak . . .
saya tak tahu
apa yg bermain diminda awak sekarang
saya tak arif untuk menilaikannya
namun bila saya dalam keadaan
yg meruncing sekarang ni
awak mula menjauhkan diri dari saya
maka secara automatik
dapat saya tapsirkan bahawa 
ada yg tak kena antara kita . . . 
awak tak seperti dulu :'(
memang secara jujurnya kehadiran awak 
dalam hidup saya kali ini amat bermakna
lebih-lebih lagi setelah saya kecundang
dalam percubaan saya yg pertama...
awak yg banyak membantu
memulihkan semangat saya
awak yg menceriakan suasana suram saya
awak saja..ye awak saja yg mampu
namun . ..setelah awak luahkan isi hati awak
pada saya tempuh hari
persahabatan kita jadi lain..
antara sedar atau tidak
saya dapat rasa perubahannya...
memang awak hanya meluahkannya
ianya bukan bermaksud
awak memaksa saya
ye saya paham . . .
sangat sangat paham
tapi kalini
kehidupan kita dah berubah awak...
saya yg sedang kusut
menjadi tambah serabut
jiwa saya makin tersiksa
bukan saya tak mahu
menerima kenyataan ini
yg saya bakal menemui
teman pengganti
tapi sejujurnya
saya memang belum sedia
untuk semua ni lagi
awak . . 
saya tak memilih
dalam mencari pasangan hidup
asalkan dia insan yg sempurna
dimata manusia dan disisiAllah
cukup tanggung jawap sesama insan
maka sudah cukup buat saya...
bersama package sikap tolak ansur
dan kasih sayang itu
maka awak pun masih layak
disenarai dlm pilihan saya ni
tapi ...maaf awak...
saya belumboleh terima awak
buat masa ini
bukan saya tak mencuba
untuk menyintai awak
sumpah!! saya pernah berusaha
namun..ianya adalah gagal . . 
awak..saya hanya mampu
menyayangi awak
tapi saya tewas
dalam menyintai awak
janganlah berkecil hati
atau merasa rendah diri
antara kita masih ada lagi satu ikatan
kita hanya' close friend'  yg abadi
ye saya berjanji kat awak...
akan menjadi
teman setia awak . .trust me ...
memang perit untuk saya
meluahkannya sejujur ini
tapi mengertilah saya ikhlas
untuk persahabatan kita
mungkin nampak sulit
tapi kejujuran itu sangat penting
dan dari lubuk hati saya yg paling dalam ini
awak tetap antara insan
yg paling saya sayang dalam hidup saya
sebab awak lah insan
yg selalu memberi saya semangat untuk hidup
disaat saya makin lemah
dan tidak berdaya diperjalanan ini
awak....
andai kita masih lagi sahabat baik
hubungi saya bila awak memerlukannya 
kerana saya akan sentiasa
ada untuk bersama awak
walau awak bukan milik saya
yg sebenar-benarnya . . .
ye awak bukan milik saya...
awk milik dia  . . :'(


mood : sebak tanpa disedari air mata turun lesu dipipi



KU RAWAT LUKAKU SENDIRI

pepagi jumaat dah mula bosan
duduk tepi tingkap
tengok budak pergi sekolah
lepas sorang ..sorang yg berlalu
namun aku masih termenung
walaupun aku tak tahu
apakah yg aku menungkan
dikala terdengar lagu
she's gone by steelheart ni
terus minda aku terbang melayang jauh
ye.. lagu ni yg buat aku
dan bie menangis bersama
dan sudah dua bulan
aku hidup tanpa bie . .
satu perjalanan
yg sangat perit sangat sakit
sangat..sangat..
sangat susah nak aku gambarkan disini
kalau sebelum ni
bie lah tempat aku bermanja
bie jugak tempat aku melepas rindu
bie jugak tempat aku mengadu
tapi kini tak lagi
bie dah jauh
aku pun jauh
kehidupan kami 100% berubah
bie hilang dari rutin harian aku
bie dah tak aku hubungi
bie dah buang kenangan
bersama aku dan dia . .
aah!! kemungkin sekali . .
perpisahan ini bukan dari pergaduhan
perpisahan yg berakhir
dengan baik- baik sahaja
namun cukup buat
aku begitu menderita sehingga kini.
bie..kalau u tau
1cm pun kenangan antara kita dulu
i tak boleh padam
1 detik pun memory kita itu
tak boleh i lupa . .
dan kebarangkaliannya
tak akan pernah terniat
untuk melupakan semuanya bie . .
dikejauhan ini ingin sekali
I mendail numberfone u bie..
tapi atas istilah tak mahu menguris luka lama
 i pendamkan semua niat i tu
bie...
jika ini adalah takdir i rela tempuh
jika ini adalah cobaan i sanggup terima
jika ini adalah sengsara
biar i saje yg merana bie..jangan u . . .
setiap solat i berdoa agar
bie yg i pernah sayang satu ketika dulu
akan hidup tenang ,
ceria bersama insan tersayang .
i cuba untuk mencari teman pengganti u
namun bukan mudah untuk melupakan
cinta  u yg dah lama bertahta dihati ni
perjalanan i disini makin sulit
kehidupan i makin mencabar
tapi ianya tak mampu bikin i melupakn u
mustahil bie sangat sangat mustahil..
bie . . only u bie i have in my life
antara hidup atau mati
biar semua jadi kenangan
andainya ditakdirkan i pergi dulu sebelum u
ingatlah hadirku bukan untuk menyakiti
tapi aku tak mampu
buat kamu bahagia selamanya
semua ini bersebab dan aku tak berdaya
melawan kehendakNYA . . .
andai satu hari kita bertemu
ketahui lah sayangku
tiada kedua atau ketiga
untuk mengganti tempat u
walaupun hakikatnya
i bukan milik u lagi bie...i rela :'(
INILAH KEBURUKAN AKU
bila menyayangi aku
akan menyayanginya sampai bila-bila
padahal aku tau hakikatnya
bahawa menyintai bukan bermakna memiliki
ye..aku akur ketentuan
bie sayang... hanya Allah
yg maha mengetahui
mana yg baik dan
mana yg buruk buat kita...
aku makin lemah disini sayang~ hmm . . .




CHICHARITO OH CHICHARITO

petang tadi lepas aku online muka buku ..
mata aku berat sesangat
tah bila aku leh terlelap terus .  .
tiba2 terasa ada nafas hangat
dihembus ketelingaku
ermm . . aku menepis telinga .  .
orang nak tido aa . . mmm
aku bersuara malas
muahhh . . di ciumnya pipi aku . .
hmmm . . .nak pe lagi  niiii . . .
aku bersuara malas lagi
tanpa membuka mata pun
rambut ku dibelai manja . . .
hmmmm nape lak niii . .  .
aku memusingkan tubuh kearahnya
aah???...aku terkejut!!!
is it u????  chicharito???
yes dear . . dia bersuara perlahan
yes i'm here for u . .miss u honey  ..
tapi . .  .adeh . . . aku mula blurr
how can  u come in my bedroom?
please dont ask me like that dear..
come .  .miss u rite now...
arghh aku digoda!!!
but . . erghhh..kusut..kusut
tol ke mamat ni??
but how?how can u come in ?
honey...dia mula merapatkan tubuhnya kesisi aku
aku pulak mengesut pantas ke tepi katil
sambil kepala otak yg  makin serabut
come to me...dia merayu kat aku . .
ergh!!! please laaa ..aku merayu
dont do like this to me... !!!
love u honey . .
dia mengucup jari jemari aku
no!!! aku cepat-cepat tarik tangan aku
ok2..listen here . .
aku cuba tenangkan keadaan . .
can u tell me how can u come in ???
this is my bed room...
who gave u the key?
wei..weii....kalau tak silap tadi aku dah kunci pintu
sebelum tido laaa...
ko ni orang minyak ke ??
aah..aku makin serabut diatas katil
sementara dia masih cool je merenung wajah aku..
ah .....aku jadi malu bercampur seram.
cool baby . .ergh!!!
dia pujuk aku ????..
macam nak cair siot .  .
dia majukan tubuhnya kearah aku..
aku mengelak . .
dia makin mengganas!
di tariknya kaki aku.
wei!! aku dah mula berangin!
let me alone laaa...!! aku menjerit . .
dear . . dia merayu aku lagi
please . .come to me . . miss u  . .
dia merengek manja kearah aku
wei..wei...no! no !! go!!go!!!!!!! now . . .!!!
aku bunuh gak mamat ni kang !!
aku mula memekik
tie ...come  to me sayang . . .
dah2 ..!!!
aku menolak dia ke lantai.
bhuck! dia jatuh ke lantai . .
how dare u are . .urmm..
dia mula merenung tajam kearah aku
aku cuba lari ke pintu untuk keluar...
emm...tak jumpa pulak kunci pintu ni..adeh . .
dia menuju  kearah aku ...
aku melarikan diri ke arah tingkap ..
i want to jump!! aku mengugut .
honey...please  dont do  that. . .
dia lak merayu kat aku
if u come to me...i jump !!
aku teriak kuat kat dia
peluh aku dah mula membasahi tubuh
ok..ok...i stop ..sorry ...dia mengalah ..
but aku mula cuak ..
dia cuba menenangkan aku . .??
uhh tak caya la.. mampus tak caya
cool baby..cool . .
tangannya meraba-raba jari jemari aku
wei!! aku tepis tangannya
bapak ko laa...
sengal la wei  ko ni ..
aku mula memekik.
dia meluru kearah aku
terus di peluknya aku
aku meronta-ronta
lepaskan laa...lepas kannn . . .
aku meronta-ronta ganas .  .
tie...tie... hei..
bangun laaa dah senja ni . .
ko lom mandi lagi tu . .
ishh dak ni..
tido macam ape tah terjerit-jerit .  .
aik?? suara perempuan pulak
apekah dia bapok??
aku buka mata ... mama??
ko dah kenapa? mama bersuara
terpekik terlolong macam orang kerasukan ni?
erk?adeke ?
kan orang tido ni..aku cover line . .
ye la tu tido ..tapi terjerit-jerit  . .
emmmphh tah papela dak ni...
dah pergi mandi jap lagi magrib
tengok ni..netbook pun tak shut down..
ape kes la dak ni ...
dah tau nak tido tak yah lah online . .
waw!! mama membebel pulakkk . . .
aku alih mata memandang keliling  bilik...
ko cari sape??
mana dak tadi ma?
sape? mama buat muka terkejut..
chicharito la maa...
hah!?..mane ade??
diakan kat mexico ...
takkan datang sini...
lagi pun nikan musim bola
dia busy la tu .....hehehehehe
what?? mama perli aku pulak...adehhh
aaaa..... mengigau le ni...hahahahah
adeh....mama gelakan aku tuu . . . .
hmmm . . ye la kot...
aku mengeluh lemah
lantas aku rebahkan
tubuhku ke tilam semula
ma .  .pukul berapa dah ni??
kol 6.30..mama bersuara
sambil keluar dari bilik aku...
aduh.....aku senyum sengsorang
ni mesti sebab tadi ni ..
aku asik meroyan pasal
chicharito masa online fb kat wall ...
asik-asik post nama mamat ni dlm status aku
hahaha sampai terbawa dalam mimpi
mimpi tido siang pulak tu..
gilerr!!hahahaha ..
adeh....malu siakkkk....



chicharito....
u make me crazy dear....hahahaha....GG MU <3
ape kehe nyew ni :p

THE TRUTH




sebenarnya ...
bila melihat kamu gembira
aku pun turut gembira
bila lihat kamu bahagia
aku turut sama rasa kebahagiaannya
kamu bahagia
disampaing teman-temanmu
kamu gembira
disampaing sahabat karibmu
dan kamu tenang ceria
disamping ex-gf mu  . . .
aku mahu gelak tawa selalu disisimu
aku mahu keceriaan
sentiasa mendakap mu
sesungguhnya kehadiran ku
utk melihat kamu bahagia
bukan untuk memberi kamu derita
mengertilah sayang . ..
aku lebih rela derita
dari melihat kamu merana . .
cuma ada ketika ..
aku tak mampu memberi
sepenuh kebahagiaan buat kamu . . .
maafkan aku . . .
kerana aku hanya mampu bahagiakan kamu
hanya dari jauh
kehidupan ini
sangat menduga aku disini . . .

APE DAH JADIK??




meroyan jap sebab bosan dah melanda
awek sempoi macam aku ni
kalau bosan memang ni lah kerjanya
layan lagu ..layan gitar ..sambil layan perasaan :p
kalau selalu aku layan lagu-lagu jiwang
malam ni korang jgn pulak terkejut
bila awek jiwang dah layan lagu hebat camni
malam yg sangat membosankan
namun aku tetap enjoy disini puas kot meroyan berbagai di wall facebook
satu pe pun tak dapat ha3nak usha mamat kat  fb
semua orang punya  ..adeh . . apa  punya  rugi  lah on9 malam ni
last choice layan lagu... layan perasaan lagi baik .
dapat gak lepas bosan sambil merepek-repek he3
bytheway  hebat gak kumpulan muse ni goreng lagu plug me baby ...
terangkat abis ha3
ok la esok dah mula nak mengajar mari lah kita bersama-sama masuk tidur
..rindu suasana sekolah sebab dah hampir 7 minggu lepak rumah
rindu kat anak-anak murid ha3..apekah??? biarlah rahsie hamba . . .
rindu dengar suara murid menyebut '' selamat pagi cikgu  ''


       

ANTARA CINTA DAN BENCI


Bagaimana cara membuatmu bahagia
nyaris ku menyerah jalani semua
tlah berbagai kata ku ungkap percuma
agar kau percaya cintaku berharga
tak kuat ku menahanmu, 
mempertahankan cintaku
namun kau begitu saja, 
tak pernah merindu
sungguh aku tak bisa, 
sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, 
sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, 
sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa
apa kau mengerti ku sedih sendiri
tanpa ada kamu ku merasa sepi
telah lama ku menantimu, 
diam sendiri menunggu
setengah hati mencinta, 
ku sakit karenamu
ooh ku sakit karenamu
sungguh aku tak bisa, 
sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, 
sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, 
sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci

....