HAISH .. TUKAR LAGI ?

hahaha
baru nak feel lagu slow
dah ada orang komplen
wei..lagu ni macam ada orang mati jek
heee  . . .
adeh..tukar lagu lah macam ni
dalam senarai lagu di fullmusik tu
memang banyak lagu yg perlu dipilih
walaupun ada lagu yg tak aktif lagi ...
its ok la kan dari takda langsung
hmm.. pilih punya pilih
last teringat kat someone
dia pernah kata..
suara aku ni seiras suara katty perry
wow!! awesome . .
and hanya dia orang yg pernah dengar suara aku
maksud aku..teman-teman dari laman sosial ini
dan sesungguhnya dia ialah 'bie'
yeah... legend of Bie. . . .
so.. keputusan muktamad
katty perry adalah penyanyi utama utk blog Bila Rocker Ber Jiwang kali ini
hehehe..so...?
kita enjoy!!!!

POST YG BIKIN HATI TAK KERUAN

hahahaha
lom pape dah gelak macam orang kena sampok
bukan gila tau tapi tak leh tahan dah nak tahan gelak ni
korang dah tau kan,
aku kalau buat status
atau post gambar diwall facebook aku tu memang kaw2 gila!
hahahaha
aritu punya lah aku sengal
aku post beberapa keping gambar yg agak AWESOME
tapi menarik gak la mata memandangnya
gambar yg aku maksodkan ialah ...



yang menariknya tu ramai member inbox aku
dok bertanya apakah kerja aku
ada yg kata aku main saham
ada yg kata aku bisnes online
mcm yg selalu org buat di fb tu..
ada yg kata aku ni jual dadah la
ada yg kata aku macam jual d*d* la
ada yg kata aku seludup senjata la
dan ada yg kata .....
hahahaha tak boleh nak aku katakan disini ..
sorry to say ...sebenarnya...
aku pun gila jugak tengok duit melambak macam tu
gila kalau tak gila ...tidur atas duit tu bhaiii... hehehe
ishh..semua sangkaan itu salah sebenarnya
aku hanya pembantu boss je a.k.a setiausaha laaa
for your infomation , my boss is a woman ok
so i can feel free...
and....awak pun feel free jugak kan sayang??
heee..~peace ~

MY HOT PAGE

hey you! just wanna to share something here
aku ada page yg nak dikongsikan dengan korang semua
dulu page tu nama dia lain
but sekarang ni aku dah tukar
walaupun maknanya serupa je dengan yg lama tu
tapi... macam ada feel sikit utk title page tu kali ni..
tujuan aku buat page tu
saja nak kongsi kan apa yg perlu aku kongsikan
aku promote entri aku yg terbaru diblog ini
selain tu ada fakta
ada masalah kehidupan masyarakat
ada terselit lawak menyindir
dan alaaa..macam-macam ada  senang cakap
admin yg menguruskan page aku tu ada 3 orang termasuk aku
kalau yg gila-gila tu ~ admin Damia a.k.a mama mia
kalau yg sempoi tu ~ admin izza
kalau yg jiwang tu ~ admin hetty
hehehe...ada kala serabut wall jadinya
bila admin melayan geng-geng yg berkomen disitu
ish3x... sabar je la derrr ..:p
ok la cakap banyak pun tak guna
mari aku tunjuk kan page kesayangan aku tu
kalau korang belom like , rajin-rajinkan lah menglike ok ...
heee ~ peace ~

pic utk page aku tu
so sweet kan manja . . . 


inilah page aku  sila klik..... Aku Sayang Kamu ..Manja

by the way....
tentu korang nak tau
kenapa nama manja diakhir ayatnya kan
heee.. biarlah jadi rahsia peribadi hamba  ^_^
apa pun kalau ada silap tutur kata disitu
mohon ampun dan maaf dari pihak pengurusan dan admin yg sengal tu :)

LAGU KU UTK MU

adeh...bise..bise...
bila lagu sedih jadi background blog ni
nak menangis ada
nak tidur ada
nak loye pun ada
hahahaha ..eh...gelak macam takde feel pulakkan
sengaja letak lagu meroyan tahap menggigil ni kat sini
sebab pada aku
sesekali memang kena tenang kan minda dengan muzik sebegini
kerana kalau saat sepi camni
pastu layan irama mengantuk camni
aaa.. confirm air mata turun punya lah adoi...
pastu fikiran bagi melayang jauh sikit...
ingat family ke..
ingat kekawan ke ..
ingat buah hati ke ..
ingat EX..ke :p
eh!... sengaje cari pasal ni ...heee ~
hehehe..apa yg penting
ingatan itu tulus iklas kaw-kaw punya
bukan main-main nak ingat
harini mungkin aku nampak ceria
pada luaran memey laa...
tapi pada dalamannya aku je yg tau
apa yg mampu aku kongsikan disini...
hari ni aku dah menguris hati seorang teman sendiri..
niat asal aku yg jujur lagi murni telah disalah anggap...
bukan aku sengaja nak menyakiti dia
tapi..pada aku kejujuran itu biarlah sakit
dari sebuah penipuan yg awalnya bahagia
tetapi berakhir dengan sengsara....
aku dah cuba untuk mengikut kehendaknya
tapi aku memang tak mampu
cukuplah sekadar teman tapi mesra
atau sekadar teman sembang dikala sunyi
aku tak bisa menjadi teman utk cintanya itu ...
sungguh aku tak mampu ~
kalau dia dapat memahami situasi jiwa aku
dia akan terus bersama aku sebagai temannya
dia pasti terima aku seadanya
dia tidak akan memaksa aku untuk sentiasa disisinya
kerana...
aku ada hak untuk memilih siapa kekasih peneman hidupku
aku ada hak untuk menentukan siapa kawan baik sepanjang hayatku
aku jugak ada hak untuk menyatakan
yg cintaku masih dalam pemulihan ..
aah luka lama belum lagi sembuh 100%
bukan mudah sebenarnya nak bercinta lagi bagi aku...
aku bukan mencari cinta yang tangkap muat ...
apa lagi untuk menjadikan seseorang itu teman disepanjang nyawa
kerana bukan mudah untuk menjadi kekasih terbaik
sebab bila dah sayang pasti cemburu akan datang
dan...aku dah terlalu lemah menjadi mangsa cemburu satu ketika dahulu
aaah... pengalaman mengajar aku lebih dewasa !
sesungguhnya aku insan kerdil
yang hanya mampu bagi kamu bahagia yg hanya seketika
yang hanya mampu buat kamu gelak ketawa dikala kau berduka
yang hanya mampu mendengar tiap keluhan dan deritamu
tetapi...aku memang tak mampu beri kamu cintaku
teman ...
cukup-cukup sudah.
hentikan semua yang menyakiti
andainya luka mu pulih aku tunggu kamu kembali
walaupun bukan sebagai kekasih
tapi sebagai teman disaat kau bersedih ....







aaaa... serabut bhaaii...
makan pun dah tak selera sebab lu
menurut kajian yang aku baca diakhir zamanni
perempuan lebih ramai dari lelaki didunia ini
so..jangan lah lu sedih-sedih hanya untuk wa yang sedia mereng ni...
tak rugi bhaiii lu tak dapat cinta wa..
kerana Allah akan bagi cinta baik punya buat lu
sebab lu pun orang baik-baik jugakkan ...caya cakap wa  ni  bhaiii ~




IZINKAN TENANG ITU MENJADI MILIKKU

Pagi selasa yg cukup indah
bila settle semua kerja ,
aku pun melayari macam biasa
namun niat yg sebelum ni berkobar-kobar utk bermuka buku
tiba -tiba terpadam terus
entah kenapa mood ceria jadi suram
sebaris ayat itu cukup buat aku cukup terasa...
kata-kata itu cukup buat hati aku terasa pedih
sakit yg amat sangat
tergamak sungguh ...
saat ni jantung aku terasa membeku
aku tahan sebak yg bakal mencurahkan air mata
aku tahan kan gelora yg seganas tsunami
ayat itu cukup buat dunia ku gelap
ayat itu cukup buat hati aku berdarah kembali
pengorbanan ku sia-sia
harapan aku hancur musnah
wahai sang penulis ayat
sanggupkah kamu melepaskan satu janji?
jika itu pinta mu
terpaksa aku turuti
izinkan aku pergi dari kemelut yg melanda
antara engkau,aku dan dia ....

awak... profile saya dah deaktif ...maafkan saya  . . . . .

HATI-HATI PADA HATI

assalammualaikum ...
amboi harini macam nak bersopan gitu
dari takdapat apa-apa
dapat pahala sunat pun bebaloi jugakkan
pagini lepas off fb
aku masih lagi terkebil-kebil 
tak mampu nak bermimpi
padahal dah janji kat member
logout nak tido
tapi hampeh hehehe
jangan cakap kat diaorang tau :p
ada benda yg aku nak share sikit pagini
mengenai hati dan perasaan
kalau cerita pasal hati.sampai kiamat pun tak settle
kalau cakap pasal perasaan pun, 
sampai koma pun tetap ada perasaan ..
apa yg aku nak katakan
kalau korang cuba nak kongsikan hati dan perasaan korang tu
dengan member atau sesiapa saja
korang tengok dulu mood mereka bhaii
jangan la main redah je
entah-entah masa tu dia tengah bad mood
korang pulak masok terus meroyan
memang confirm kena balik tempias kat korang
aku cakap pasal aku pun pernah mengalaminya
bukan aku tak suka mendengar ,
tapi ketika aku tengah badmood...
jangan korang nak mengedik ok
jawapnya memang kena ka korang bahananya nanti...
tu lah perangai buruk aku...dah marah melarat
sebab tu aku akan ambil keputusan mengdeaktifkan profile
bila masa aku tak dapat tahan mood yg bergelora
kerana aku tak mahu membabitkan insan-insan yg tidak berdosa
menjadi mangsa amarah aku ni..*take the note k sayang?
lagi satu ..jangan banyak soal aku time aku tengah hangen
mau makan penampo kalau korang ada depan aku time tu...
ganas tak aku ni? hehehehe... well.. i'm the older daughter ok
so.. banyak pengalaman yg mendidik aku menjadi seorang pemimpin
pemimpin yg tegas dan penyayang... cehh keriakan terpancar di ayat ini ...
so..insan sekeliling
cubalah korang memikirkan bicara hati insan lain
jangan asik nak mementingkan diri sendiri 
jangan asik nak orang dengar cakap awak sorang jek
ingatlah...
hanya sebaris ayat korang katakan
ianya bakal menjadikan sekeping hati itu hancur
dan meninggalkan kamu sekelip mata sahaja...
renung- renungkan lah . . . .


AWAK

hai awak...
kenapa saya buat entri pasal awak pulak harini
sebab saya nak laa.. heee...
awak...
awak tau tak
sebelum saya kenal awak
hidup saya ni tak pernah setenang ini
kalau sebelum ni
saya asik meroyan pasal jiwa yg kacau
asik melayan perasaan yg serabut
leka dengan deruan air mata
tapi. . . .
kehadiran awak kali ini
telah menjadikan saya seorang orang yg kuat!
saya dah lama tak menangis tau ..heee
tapi..time kupas bawang memang confirm la menangis hmm...
senyum adalah make-up diwajah saya kini..
sekarang ni saya dah tak perlukan bedak asas,pemerah pipi atau lip-glos  perisa cerry tu lagi
sebab saya dah ada semua tu dalam senyum saya hehehe..eh! ye ke?
entah la... hahaha
awak...
hadirnya awak dalam rutin harian saya
sebenarnya adalah sebagai pemankin untuk hidup saya yg mendatang
saya tak boleh mengharapkan apa-apa
tapi saya selalu mendoakan yg terbaik utk masa depan kita..
eh...merepek-repek lagi hahaha
awak...
saya tak kesah kalau diluar sana awak ada seseorang yg special
kerana itu hak awak
pada saya , awak ada hak utk bahagia
pada saya kita masih terlalu awal utk segalanya
menjadi teman tapi mesra utk saya pun 
saya dah bersyukur sangat-sangat tau awak...
awak...
percaya tak...
aaaaah... tak jadik lah nak cakap...sebab ....
emmm.... 
em....
idea dah kong ..hahahaha ^_^


SEMPOI GIRL SAID ABOUT SMILE



senyum itu bukan pun susah sangatkan
aku  happy atau tidak,
aku masih layak utk tersenyum. . .
ada ketika aku kena paksa  bibir aku  ini utk senyum,
ada ketika orang pelik jika tenguk aku asik -asik tersenyum
ada masa aku tidur pun boleh senyum
waktu makan pun aku still tersenyum
yg dasyat tu,
time menangis pun aku mampu tersenyum !
tapi the reality is ...
aku akan senyum sengsorang bila berchatting dgn SOMEONE !
heee... jgn tanya siapa ok... laa..laa..laaa... :p



antara  sebab senyum itu perlu ialah . . .
becoz  it  costs  nothing !!!
korang tak perlu bayar 1 sen pun . . ..
wa cakap lu . . . . . hahaha
pastu awet muda pulak tu.,
sebab muka pun tak ketat semacam...
orang lain tengok pun tenang je.. . . ..alaaaaaaahaii. .  ..
u know  sayang. . . .if u smile . . . . .
aaaaah. . . . . .
baca ayat kat bawah nilah. . . . .hahaha
malas nak ku kabo lagi . . .



INI BUKAN LAGI DUSTA

menang - kalah adat bermain
rindu - sayang adat orang bercinta
dosa - pahala pulak utk ganjaran perbuatan...
apekah ini? ahahaha.. merepek-repek lagi
hari minggu lepak kampung memang seronok
jumpa mak ngah ,pak ngah , nenek , sepupu
bahagia sangat - sangat. . .
penat memandu bukan halangan
utk melepas rindu kat orang tersayang ...
disini dapat aku rasakan...
ketenangan sang bayu membelai pipi
lambaian pohon kelapa yg mengamit rindu
desiran lalang yg  manja lagi mesra
kicauan si kelicap  semakin menyerikan lagi suasana
aaah....alangkah indahnya ...
seribu ketenangan disini...
i liked. . .  heee~
namun jauh didasar jiwa...
terpahat rindu pada mu...
aah..ini bukan lagi dusta
walaupun kata-kata ini tak bisa mengubahkan keadaan
namun percayalah...rindu ini bukan dipaksa....
andai esok diizinkan bertemu
akan ku luangkan sepenuh masaku untuk mu
mendengar keluh resahmu
mendengar rintihan  manjamu
mendengar kebahagiaan yg telah menjadi milikmu ..
sayang...
nanti kan kehadiranku disana
jika ada keizinanNYA ..kita akan bertemu lagi ...
mohon semua itu bakal terjadi...
izinkan aku mencari tenang disini
kerana hanya itu yg bisa membahagiakan aku...
mungkin juga kamu . . . . ^_^



NOTHING GONNA CHANGE

Ahha..
ape daaa..lagu jiwang lagi di blog girl harini
bukak la lagu yg hot sikit ptriotik  ke
rock ke, nyashid ke..paling hot dangdut ke kan...
asik-asik jiwang..jiwang..jiwang.... huaaappp...zZzZz...
sorry kay... ni blog wa,suka wa lah nak letak lagu apa pun hehehehe
lu nak lagu tu ..lu buat kat blog lu lah ..orite...
awal pagi jumaat ni
aku dah berblog sakan
lepas semua kerja settle
jarini gatal pulak nak menaip perasaan
dengan lagu yg berirama slow gila ni
mood gila meroyan aku pun datang pulak...
dengan tajuk..nothing gonna change ..
yeah..as u know ...
its about the love...
adehh.speaking london pulak
heee..sorry kay...
bila cerita pasal cinta ni memang tak habis,
sampai kiamat pun masih dok cerita
cinta monyet
cinta memory daun pisang
cinta one night stand
cinta mu mekar dihati
eh..ni dah tajuk lagu dah ni heheheh
pada aku cinta paling syok ialah bila cinta tak lagi bermakna...
laaa..lirik lagu pulakkk...hahaha
ok2..serius....
hmmm.. cinta yang paling syok...
ialah mencintai MU
zaman ni kalau cakap pasal MU
mesti zappp depan mata ...MU for Manchester united... la..la..la..
lagi masuk depan mata ...MU for Mamat untung... maksod boyfriend laaa...
sebenarnya ada lagi satu cinta MU yg syok punya..iaitu...
MU utk yg mencipta kita iaitu ALLAH swt...
mencintaiMU ya ALLAH memang berbaloi
jika dibandingkan dengan sejuta jenis cinta yg ada di alam maya ini
jika dibelai hari-hari cintaMU yg satu ini....
bukan saja hidup senang
hati pun jadi tenang
rezki pun panjang
takkan jadi si gila bayang
tak payah nak guna banyak wang
kerana perhubungan hanya dengan amalan dan keyakinan
kepercayaan serta kesetiaan
aah.. yang sweetnya cintaMU ini bukan lagi setia hingga kehujung nyawa
tetapi kekal sehingga kealam akhirat dan selama-lamanya....
so...takkan ada siapa yg bisa memutuskan cinta aku dengan cintaMU aku ni..
yeah..nothing gonna change my love for U ya Allah.. . . . . .in sha Allah . . . aamin....







LU SUMBER ILHAM KU


NASIHAT ITU PERLU UNTUK KU

pagi ni mood aku stabil
heee ...
resah takde
risau pun takde
tenang dan sempoi...yeah..so great..Alhamdulillah
semua ini terjadi selepas aku baca kata-kata dari seseorang
yang semakin hari semakin rajin menasihati aku ..:)
pesan dia...
teruskan kehidupan ini dengan memikirkan masa depan
jangan fikir yang bukan-bukan
kerana aku kuat utk itu
kesedihan bukan penyelamat
usaha untuk hidup sangat perlu
sibukan diri dengan kerja
kerana itu saja cara aku dapat melupakan semua masalah....
dan biar orang hormat kita dengan hasil kerja kita
bukan sebab kecantikkan wajah kita...
ok... nasihat awak saya terima...thanks so much awak....:)
tapi diakhir pesanannya.....
mungkin disebabkan setelah letih memesan..
dia rindu kat aku pulak heeheehee...
nasib la kan rindu itu tak kena bayar....:p
kalau tak aku 'charge' dia kaw-kaw punya ^_^ heee..gurau laaaa....
awak...
sebab itu saya selalu cakap..
menyayangi itu wajib
manakala menyinta itu tidak beberapa perlu
nampak tak permainannya  disini?? ..ahha...
thanks for everything sayang.... hukhukhuk...sorry tersedak  pulak ... :p

AWAK MAKIN JAUH 'SHE'

sepi pagi mencengkam jiwa
rintik gerimis seakan menyuramkan lagi
jiwa  aku yang baru nak ceria  ini...
aku masih leka dimejaku yg sunyi dan dingin
ku tarik nafas resah
ku pejam mata erat-erat
lantas ku sandarkan tubuh ke kerusi empuk ku...
hmm... mengeluh kecil terus kedengaran tanpa disedari..
fikiran aku bukan di ofis ini  lagi
makin lama ..semakin jauh...jauh dan jauh
ye...sejauh mungkin...
kalau dulu fikiran aku ni hanya dikawasan yg berhampiran ni sahaje..
tapi sekarang tak lagi..kenapa makin jauh pulakkan..
aku pun tak pasti...kekalutan ini biar jadi tanda tanya....
SHE....
satu nama yg dulu pernah menjelma dalam kehidupan harian aku
keakraban yg bermula semenjak pertengahan tahun 2012
telah menjadi makin rapat bila
kami sama-sama meminati aktiviti yg serupa iaitu ..berblog...
she banyak memberi aku ideanya
banyak memberi tunjuk ajar
banyak menegur pada tiap  kesilapan aku yg kecil atau yg besar
yg aku tak sengaja atau sengaja aku lakukan
she jugak yg menenangkan jiwa aku disaat aku kehilangan si kekasih
she kata rasa seronok  saat bersama aku
she kata aku cool tapi tak membosankan
she kata she sayang aku
she selalu kata ' awak..saya rindu kat awak' ...
she la segalanya untuk aku ketika itu...
masalah she ,masalah aku
resah she, resah aku jugak
aku masih ingat lagi..saat she ada interview utk projek terbesar dia
she hampir saja putus asa bila si penemuduga itu mengambil masa yg agak lama utk giliran she..
she cakap..she dah mula bosan menunggu
she cakap.. sebenarnya she terpaksa utk semua tu
she cakap.. she dan letih
she dah mengantuk
she dan jemu nak tunggu lagi....
aah... macam-macam yg she cakap kat aku waktu tu.
semua ayatnya dapat aku bayangkan seperti she dah patah semangat
tapi..atas rasa orang yg rapat dengan she...
aku cakap sabar la..peluang datang bukan selalu
alang-alang she dah sampai ditempat tu so she kena jugak lakukan
aku suruh she tarik nafas untuk tenangkan jiwa nya yg makin resah..
sebelum mengakhirkan perbualan haritu
she minta aku doakan kejayaannya
so..dalam solat aku petang tu ..ye..
dengan ikhlasnya aku mohon
agar Allah beri she kejayaan dalam temuduga nya..aminn....
lepas she interview....she langsung tak hubungi aku lagi...
apa yg aku tau... she hanya mengepostkan kejayaannya di wall fb nya sahaja..
aku tersenyum campur sebak...
dalam hati ku panjatkan syukur Alhamdulillah buat Pencipta
awak memang layak she. . .bisik hati kecil aku....
ye..kali terakhir aku mendapat berita dari she ialah...
ketika di hari lahirnya :)
itu pun ketika aku wish selamat hari lahir  . . .
dan she said..thanks awak . . . . yup..itu sahaja...
isoke she..i know u are so busy rite now...
your work..your life...your atitude..
semua dah berubah kan sayang... awesome...
tapi kenapa kena ubah  persahabatan kita ni jugak ...
saya sungguh terkilan . . .
she..mana awak sayang  . . . .
saya rindu awak tau tak!!!
kejayaan yg awak dapat sekarang ni sangat membanggakan saya..
ye saya sungguh bangga dengan awak...
kehidupan awak dah berubah kan she. . .
syukur lah.. dan harap awak takde lagi bosan
dan pening kepala macam dulu lagi..
she... banyak rahsia antara kitakan...
ye..hanya awak dan saya yg tahu. . .
she... saat saya menaip ni
air mata saya dah menitis...
ianya air mata rindu yg tak boleh saya bendung lagi
awak hilang dalam hidup saya macam angin senja
bertiup malas untuk mengucapkan selamat tinggal pada siang
dan menyambut kehadiran malam yg sunyi dan gelap gelita..
she..awak makin hilang dalam kehidupan saya sekarang ni .. .
mana gelak awak tu . .
mana maki seranah awak utk saya tu . .
mana cerita-cerita awak utk kita kongsikan bersama tu . .
ye saya rindu semua tu sayang . .  serius !
mungkin awak dah ada teman baru...
yea..thinking positif la k...heee...
but ..saya pun teman awak jugak kan
kenapa boleh terpinggir pulak ye..
apa silap saya kan sayang . . .
hmm . . . . sekarang ni..
apa yg tinggal hanya kenangan-kenangan yg awak beri utk saya
sebelum awak pergi meninggalkan saya haritu...
antaranya :
sesuatu yg unik di blog saya ni ..:) biar jadi rahsia ...
lagu-lagu yg awak bagi dulu itu...
no telefone awak tu.
( maaf saya masih belum aktifkan nomborfone saya  )
blog awak ... web awak dan massage- massage awak :'(
she... miss u so much  now....!!
but semua dah berubah disini...
dan disaat ini . . .
awak makin jauh she. . . . . . .


BARU MULA...

awak....
entah macamane saya boleh rapat dengan awak kan
asal nya saya rasa macam hanya suka-suka
tapi bila dah lama macam ni
bukan je ada rasa suka
tapi bila awak tak de ..
saya dah pandai rindu
hahaha..gila..ye sangat2 gila...
kalau sebelum ni
saya hanya balas komen kat status awak
saya hanya like status2 awak...
tapi sekarang ni...
hampir tiap masa bila saya bermuka buku,
saya akan buka inbox awak...
tengok wall awak ....
baca semua komen -komen awak...
balas semua massage- massage awak..
tunggu awak balas pm macam tunggu duit gaji bulanan saya
hehehe..amat mendebarkan :p
nasihat awak...
gurau awak...
teguran awak...
aaah...semuanya buat saya rindu tau tak?
adoiiyai....apekah ini???macam poyo je kan..
tapi tu lah kenyataannya awak...hmmm...
tapi..apa pun semua ni masih lagi terlalu awal kan awak.?
lagi pun saya dah selesa dengan cara kita yg sekarang ni
so... jangan di abaikan semua yang kita ada  ni ok..
sebab pada saya ..kita semua ada hak untuk bahagia
walaupun kita tak tahu bahagia tu sampai bila kekal jadi milik kita....
hehehe....peace yaw... :)

YUNK..IZINKAN ABANG

Izinkan apa kah itu ?perbualan yg tak habis
sebenarnya ayatnya ialah..yunk..izinkan abang bernikah satu lagi..
adeh... ayat maut buat semua insan yg bergelar isteri
walaupun bakal mendapat madu ( yg pada rupanya manis )
tetapi pada ayat ini, madu itu adalah pahit
sebenarnya sengaja aku buat enrti pasal tambah isteri ni
bukan apa , sebenarnya aku nak kongsikan pada semua tentang
jawapan si isteri tentang soalan permintaan suaminya itu tadi..
tapi kali ini kita memandang jawapannya dari sudut sifat peribadi si isteri itu ok!

jawapan dari isteri yg soleha :
abang ..kalau itu niat abang, kalau itu jodoh abang , saya redho..saya berdoa agar bakal madu saya akan dapat kebahagiaan yg selama ni kita kecapi hanya berdua sahaja...semuga keluarga kita akan mendapat kebahagiaan yg berganda dengan kehadiran dia dalam keluarga kita ini serta akan mendapat anak-anak yg soleh dan solehah dan kebahagiaan itu bakal kekal hingga ke jannah ye abang...?..in sha ALLAH....
*** alahai... confirm dapat payung emas isteri yg soleha ini kan...


jawapan dari isteri yg berkerjaya, berpelajaran :
owh..ye ke? u mampu ke syg? kalau u mampu why not? i ok je.sebab i pun jarang ada dirumah,anak-anak kita selalu terbiar, i asik out -station je kan and rumah kita ni dah macam sarang penganas je i tengok... u pun bukan pandai mengemas rumah kalau i tak de..at least semua urusan rumah nanti ada yg take care ..ye tak? bila u nak nikah tu..?
*** mak datok !! ni nak jadi isteri muda ke nak suruh jadi bibik ni???..hmm tak patut kan...ish3x


jawapan dari isteri yg tidak berkerja dan hanya dirumah 24jam sepanjang hidup perkhawinannya:
eh ade ke isteri yg macam ni?? hehehe  situasinya...*mata dah bengkak dah sembab.kulit dah kusam dok menangis dari suami mula luahkan hasrat murni tu sampai la ni tak henti menangis* ... adeh...
abang ....sob3xsampai hati abang.. ape kurangnya saya ni bang... 24jam saya dirumah,jaga abang,jaga anak-anak,jaga rumahtangga kita,jaga harta benda abang dari depan rumah hingga belakang rumah, jaga makan minum,semua bang saya dah jaga... sob3x...tergamaknya abang nak pasang lagi satu..kenapa?..ape kurang nya saya ni lagi? apakah sebab saya dah tak menarik lagi dimata abang.? abang ingat yg baru tu nanti tak jadi tua ke? abang lupa ke masa kita susah dulu ? baru senang sikit abang dah nak kawin lagi?? anak-anak macama mana nanti bang? yg ada ni pun awak dah hampir lupa nama mereka..kalau tambah lagi?? mau wajah anak sendiri pun abang akan lupa..sob3x
*** sabar kak...sob3x..sedih le pulak aku tengok akak ni ...sob3x ( tacing siakkk ) hehehe


jawapan dari isteri yg memang dah sedia maklom yg suaminya playboy :p
suka hati ko lah! aku dah malas dah nk cakap, kalau aku tak bagi pun kau memang hendak kan? masuk ni dah 2 kali aku sain kelulusan kawin lagi..so? no komen... lantak! janji ko tak menyusahkan hidup aku lagi. selamani pun hidup aku kat sini sama je..ko ade ke tak ade.. sama..takde bezanya pun.. anak-anak pun dah tak ambik port kalau ko ade ke tak... mana borang tu? meh aku sain sekarang jugak..gatal dah tangan ni nak menyain !...
*** perh!!! pasrah nampak akak ni kan... sabar lah kak, esok dah terkena baru dia cari akak tu heheheh


jawapan dari isteri yg ada sakit jantung tahap 3 !
ape??????
argh.....
ah ..ahhh..aaa....../\../\..../\.........................../\........................innalillah....
*** korang fikir lah sendiri ok ....hehehehe ...


hehehehe
korang jangan kutuk aku ok
aku menulis atas pemerhatian je
dan dari masyarakat disekitar hidup aku ni
ini bukan nak mengaibkan sesiapa
tapi buat pedoman pada semua
bukan tak boleh nak pasang lagi 1
tapi kena fikir buruk baiknya dahulu
baru lah boleh buat keputusan orite....?
agak2 korang aku ni isteri yg jenis mana la ye?
hehehehe..jap2 bagi aku masa untuk berfikir la...
sebab .... waktu ni...
aku macam takde selera lagi la nk kawin hahahahahah :p



SAYANG

SaYaNg !!
yea..lagu  ini utk kamu sayang
siapa kah sayang tu?
biar aku je yg tahu
jangan nak jaga tepi blog orang ok... (^_^)  <~ poyo
ala.. sesekali poyo pe salahnya kan  hehehe ....
hmm ... aku memang poyo gak kadang2 ni
lagi2 time mood entah apa2 tah ni
tapi..untuk insan yg aku panggil sayang tu,
aku tak poyo ok..aku nak serius la ...
tapi untuk meluahkannya agak sulit
sebab..tiap kali aku nak lakukan,
aku akan teringat sejarah silam yg menghantui minda....
kesiannya aku ni kan.... so......... nothing to say    :(

SEMPOI GIRL AND HER MOOD ....




KENAPA STILL KOSONG


bunga dah mekar
taman makin indah
rimbunan dedaun makin segar
suara burung berkicau makin meriah
jauh di sudut taman
gadis sempoi melepaskan lelah berjoggingnya dibangku batu
sambil memerhati air dipancuran taman
fikiran gadis melayang jauh . . .
kenapa aku sendiri sekarang ni?hati gadis berbisik
jahat sangat ke aku ni?ada kekasih pun hilang tah kemana . .
kalau kawan2 aku boleh la kata keliling pinggang
kawan lelaki..kawan perempuan
tapi kenapa bukan kekasih sendiri?
aku cuba menjadi penghibur
aku cuba jadi penyeri
aku cuba menjadi pelupa masalah
aku cuba menjadi mentari yg bersinar kesemua alam
namun hati aku masih kosong!! hmm . . . .
gadis mengeluh lemah
kehilangan bukan kehendak
pemergian atas permintaan
meredhokan satu kehilangan amat sakit
menikmati satu pemergian memang perit
gadis akur pada takdir
gadis ingat pesan ustaz
kata ustaz...
kehilangan itu sebenarnya Allah nak bagi yg lebih baik buat kita so bersyukur lah...
hmmm.. thanks so much ustaz :)


AKU DI 14-2-2013


hai awak..
assalammualaikum
minggu cuti tak abis lagi ni
masih boleh melepak dalam bilik
santai-santai atas tilam
sambil online sambil bergurau sambil pelok bantal
pastu tertidur...hahaha ape pun cannot je kan
hari ni pepagi buta dah online facebook
bukan selalu dapat online lepas solat subuh macamni
nanti dah mula kerja semua dah jadi ribut dipagi hari
terkejar sana terkejar sini ..adeh....

hari ni
aku tak banyak nak share
cuma pagi2 my futsal member yg handsome tu
bagi info pasal bola..semestinya manchaster united yg kami sokong..awesome!!
then lepak kat wall member
haish... macam-macam status dia orang buat pagi ni
sampai naik keras perut aku dok stock gelak
tu la kawan2 aku
dalam hati gundah gulana pun masih boleh layan gelak
dalam jiwa serabut pun masih mampu gila2
dalam hati yg kusut pun masih boleh buat orang terhibur
sebab tu aku kata ..

lebih baik aku menjadi kawan dari aku menjadi kekasih

kerana jika ada ikatan kasih disini
mungkin aku dan kawan2 akutak akan serapat sekarang ni
ahh!!! biarkan saja ianya menjadi teka teki
aku milik siapa?
aku sayang siapa?
aku rindu siapa?
aku target siapa?
kerana semua tu hak aku
kerana semua tu milik aku
kerana semua tu masa depan aku
apa yg kamu perlu tau
aku sayang kamu dgn keiklasan
walaupun sayang aku itu bukan bermakna kamu perlu menyintai aku ...
harap kamu mengerti situasi aku ini

tapikan harini
that guy bagi aku wish la..happy valentine !!!
siapekah..siape lagi kalau tak ''the handsome from philiphine'' tu hehehe
alahai... dia tak tahu rupanya aku tak amalkan tradisi ini
tapi untuk menjaga hatinya aku said..thanks ~


MY FUTURE SON ????



walaupun masih berputing , jiwa dia  tetap rock
hehehehe ..aku dah mula berangan siakkkk ....my future son..lebiu ..yeayeahhhh \m/

AKU ...DAN SETIANYA AKU...

menjadi teman setia memang seronok
lebih lebih lagi bila kita ada masalah yg kena luahkan kat seseorang
menjadi pendengar yg setia lagi seronok
macam macam cerita kita dapat dengar
cuma yg wajibnya sila rahsiakan semua rahsia
yea..itu yg aku buat selamani
kerana sayang kan member..
aku lah pendengar yg setia
aku jugak peneman yg setia
aku jugak yg korbankan airmataku  bila aku rasa terharu
aku jugak yg teringat2 kisah mereka yg seram dan yg geram  itu...
hmmm... ye aku lah segalanya utk teman teman aku
saat dia org susah
saat dia orang senang
saat dia orang happy
saat dia orang sedih . . .
tapi. . .  sapakah yg memahami saat2 aku pula?
pasrah pada yg Pencipta ..


CUTI DAN RINDU

Peh...rindu siakkk ....
hehehe cuti2 ni semua tak boleh dah
rindu menjadi -jadi hehehe
dan kalau dah rindu datang
layan la lagu2 jiwang mawang ni
sorry la ok kalau kali ni aku guna lagu dari seberang utk mendodoikan telinga korang
apepun terima lah aku
cintailah aku apa adanya ....
layan je ngekk....hahahak

siapa boleh buat - dlm asap rokok nampak awek dia ..ha3


 

eh !! pic model mana lak ni ?? hehehe sorry

CUTI OH CUTI

cuti ..cuti dah mula lalala ...
eh happy doe lepak rumah cuti-cuti
cuti2 camni tak perlulah rushing pepagi nak buat kerja
kalau selalu pagi2 buta dah sebok didapur..
settlekan pakaian  utk pergi kerja
settlekan rumah utk ditinggalkan sehari suntuk
tapi harini tak lagi ..alahai rilex abis
kalau hari2 camni confirm makin tembam badan aku ni...hehehe
tapi belum tibanya cuti aku dah ada plan nak makan angin
pergi sorang2 je pun
kalau ada kekasih boleh la ajak sama ..
aip2..mana boleh keluar sesama kan
bukan muhrim tu... kang cinta jadi dosa pulak  hehehe
tapi makan angin kali ni memang atas urusan yg berbagai
so sorang pun sorang la..janji aku boleh tenangkan fikiran yg sememangnya sedia serabut ni
tapi..nanti kat sana tu adalah orang yg boleh aku jumpa
yg boleh buat aku happy cuti2 ni..family aku laaa...
korang jangan la bayangkan sesiapa pulak ok!
yg best tu....sebelum aku pergi bercuti ni
ada insan yg dah pesan baik punya buat aku...
jaga diri
happy selalu
kalau rindu tahan jek ^_^
yg menarik tu...jangan nakal-nakal ...hehehehe
nakal sangat ke aku ni?
ahak..ye la kot nakal..kalau tak , takkan la dia ingatkan hehehe
ok laaa...tak nakal dah sekarang ni
jadi wanita melayu terakhir la lepas ni
tapi nanti dah tak nampak jiwaku yg rock le pulak hahaha ...
so nak buat cane tu ek?
hmmm ..keputusan dah diambil beberapa minit lalu...
cuti2 ni ..jadilah aku wanita rocker melayu soleha yg terakhir hahaha
ape punya title la tukan hee...lantak ko!!
ok..dah nak kemas baju2 ni
ada masa, ada umur , ada rezki kita berjumpa lagi ..
selamat tinggal blog utk beberapa hari ni
selamat tinggal sayang jugak
selamat tinggal Malaysia....
next week jumpa lagi ok...ill miss u ~
p/s . . . .rindu itu sakit . . .
tapi dia kata makan ubat banyak2 nanti boleh baik ...
but stock ubat tahan rindu saya dah nak habis la awak ...heee



KEBETULAN KAH INI

adeh....
kena ke tak kena ni
hehehe ..persoalannya ..apakah?
soalnya hati .... mcm tajuk filem kan
yg ada erra fazira dgn afdlin shauki tu :p
tapi serius ini memang soalnya hati
setelah mengenepikan soalnya hati aku
ye..selepas kecewa tempuhari aku dah abaikan semua kehendak hati aku ni
aku lebih fokus pada kebahagiaan orang lain
aku bimbang orang yg disekeliling aku tak dapat kecap bahagia
seperti aku yg kehilangan bahagia aku sedikit masa dulu
melihat mereka tersenyum... aku pun boleh tersenyum
melihat mereka ceria...aku pun turut merasa keceriaannya
aku fobia bila orang disisi aku kecewa...
menitis kan air mata
fikiran melayang entah kemana
perasaan tak menentu..aahh...perit...
ye..sangat aku terasa...
kerana aku dah alaminya detik detik itu
dan..ye..ianya sangat sakit untuk di katakan disini
hari ni...setelah ianya berlalu pergi
yg tinggal cuma parut luka yg dalam....
hati ku terusik kembali...
tapi mampu kah aku menghadapi detik detik bahagia ku semula??
aku lemah disitu ..
termangu diatas keupayaan ku sendiri
ingin saja ku abaikan semua
namum aku tak lagi mampu
kerana.... aku telah mula menyayangi kamu .... serius !!

KU ADA MU

Tuhanku...
dalam alunan kalam suci yg gemersik
aku yg makin lena diambang resah
makin jauh tersasar diperjalanan indah ini
terasa hinanya aku wahai Penciptaku
kala Kau berikan semua nikmatMu
aku hanyut dalam menikmatinya
aku leka ya Tuhan 
aku makin lemas digelombang naluriku sendiri
Tuhanku...
kini aku bersujud mengadap Mu
bantulah aku yg makin karam ini ya Tuhan
berilah petunjukMu
lemparkan hidayahMu kedalam kamar hatiku ini
kerana hanya padaMu  tempatku mengadu
hanya Kau yg menyempurnakan 
kebahagiaanku , 
kehidupanku 
dan kejayaan naluriku
ya Tuhan..
bantukah aku
kerana sememangnya kini ku sedari 
aku hanya ada Mu wahai yg Esa...


BAKAL PENGGANTI KAH ITU?


duhai mata ...
kenapalah malam ni kamu nakal sangat  kan..
dah pukul 4.00 pagi tapi masih lagi segar bugar
entah lah .. malas aku nak fikir kan lagi puncanya
namun apa yg membuat aku terasa sedih . . . .
malam ini jiwaku kosong
walau mata masih menemani aku dikala ini...
hadirku hanya sia2 disitu...
mimpiku hilang entah kemana
resahku melebarkan sayapnya ditirai malam yg berlabuh agak sepi.
kesimpulan yg makin meruncing bila satu persatu jadi tetamu di jiwa
mengapakah?
dugaan kah ini?
atau haruskan ku biarkan ianya menjadi tetamu yg tak diundang
ku biar terlantar ditepian pantai asmara yg sulit
haruskah aku jadikan semuanya  satu memori ?
kenangan yg membakar satu persatu lembaran duka lara cinta ku yg lama...
membiarkan abu berterbangan ditiup bayu  kecewa??
ahh bahagiaku....
dimanakah kamu?
hilang bersama malam yg sepi lagi sunyi ini . . . .
aku terjerat dalam rindu semalam .....



'KONTROVERSI'

harini kepala aku sakit
sakit bukan main2..ini betul2 punya sakit
so harini aku tak dapat buat kerja
lepak rumah..rest kan kepala yg menyengal dari semalam
tiba2 datang apek( jiran rumah aku yg hanya sebelah pintu )
tersenyum simpul mendekati aku...
hai yunx... dia menegur aku
hai you.. ku jawap mesra walau kepala ku macam nak pecah aku rasa
namun aku lemparkan senyuman buat apek aku tu.
mau buah? apek mengajukan soalan
tak nak banyak2 lah..nak 2 biji jek...balas aku sambil senyum ..wink2 hee
hmmm..ok2..apek keluarkan buahnya yg dua biji tu
waaah..aku tersenyum lebar
jom layan..apek pelawa aku
jom... sambil masukan buah  kemulut
hmm masamlah you......sunggut ku
apek terkedu....sedih...belari  balik kerumah sambil menangis
mummy .......@#$%^&*!!!!!
ahh bahasa cinanya aku belum paham lagi
mummy apek keluar...*&^%$#@** mummy bersunggut ...lagi aku tak paham
Yenyen kata buah apek masam...suara apek tersekat2 keluar...
mummy memandangku sambil berkerut dahi
aku balas dengan senyum simpul...auuwww....
hmmmm... ofcos la apekkan belum mandi...dyrpers pun belum tukar lagi...
suara memujuk mummy kedengaran lembut
hey!! untie..bukan laaa...
we are talking about this .....aku menjerit kuat...
what is that??...mummy apek menyoal aku dengan keras !
tadda....aku tunjukkan kat mummy apek..
ni hah....


buah yg apek  perlawa aku tadi tu hehehe..



siap ada chop nama aku lagi tu...hahahaha




wajah apek yg mengoda aku tadi hehehe
sekadar gambar hiasan 
ahhh kepala aku makin sakit ni  oii....
help me ..help me... ala2 suara bini popeye the sailorman tu  ...heheheheh