LELAKI DAN KENAPANYA . . .

kenapa lelaki banyak selera dalam mencari teman hidup
mungkin kerana dia mau kan yang terbaik untuk dirinya
atau mungkin kerana dia memang seorang yang comei...
*meh tengok cermin dulu heee...

kenapa lelaki suka menduga gf nya dengan berbagai andaian
apakah dia mahu gfnya itu menjadi super girl yang pandai karate dan tomoi?
atau dia menggalakkan gfnya membuat persediaan peribadi untuk break ...
*kaki perempuan sila abaikan persoalan ini hu3 ..

kenapa lelaki sukar untuk setia
adakah kerana terlalu ramai perempuan cantik diluar sana
atau mereka memang peminat alam semula jadi ...
*tapi sekarang mereka meleleh tengok  janda hot...pelik ! ha3

kenapa lelaki suka perempuan manja
adakah kerana lelaki jugak manja dan penyayang
atau mereka memang sengaja nak cari pasal . .
*tu kena tanya bomoh batin ye bang ? hu3

kenapa lelaki suka marah dan cemburu
apakah sebab dia mahukan sesuatu yang lebih
atau sebab cemburu tandanya sayang yang tahap melampau ?
*jangan cemburu nanti awek jadi jemu bang lalala..

kenapa lelaki selalu ucap kata rindu
padahal bukan dia rindu kat gf dia sesaje
berbagai perempuan dia masih ucapkan rindu 
* hahahaha..kantoi...maut la aku lepas ni kena bahan 
for your infomation : inbox tak boleh buka , kunci dah patah  hek3

*rerama mamai dikamar sepi*

XOXO

awak . . .
saya rindu awak ni . . .
tapi saya malu nak ucapkan lagi disini
kerana apa...?
kerana dah banyak sangat ucapan rindu
yang sudah saya luahkan kat awak sebelum ni
lepas ni kalau rindu melanda saya hanya sebut ...xoxo
awak bagaimana ?
heee ..idea kering
mata masih lemah
saya xoxo kat bantal
dan saya xoxo kat awak jugak huhu

*rerama kecil ini tak terbang harini sebab top up waktu tidurnya  ^_^








KEBANGKITAN JIWA

awak...
kebangkitan jiwa menjelma
selepas saya ceritakan semua
kisah perjalanan hidup saya pada awak
kisah suka duka kehidupan masa lampau saya
kisah perit getir percintaan saya dengan bekas kekasih saya
semalam juga air mata saya turun lagi...aaahh...pedih
semalaman saya tak boleh tidur
semua kenangan dengan dia muncul kembali
macam baru semalam kami terpisah
macam baru semalam saya lepaskan semuanya
awak...
airmata saya sudah murah sekarang ni
sangat mudah turun jika hati saya tersentuh
dalam gelak tawa saya malam tadi
sebenarnya jiwa saya mengelodak
rindu lama yang sudah hampir padam kini hidup semula
kisah lama yang kian musnah kini bercantum kembali
awak...
dan rupanya bukan saya sahaja yang derita
awak pun..
cuma kisah perjalanan kita tak sama kan
saya perempuan , saya lemah
awak lelaki dan awak penyabar ..
apa yang sama diantara kita
kisah cinta kita yang bertahun terbina
akhirnya musnah bila muncul orang yang ketiga
sama kan awak? heeee...dah nasib badan ...
awak jom kita bangkit dari semua ni !!
jadikan kenangan semalam yang perit tu
sebagai pemangkin untuk kejayaan dalam hidup kita
kan saya dah cakap semalam
kita berusaha untuk sama-sama berjaya
walaupun bukan dengan si dia yang kita pernah cinta tu.
apa yang kita perlu ialah mendoakan yang terbaik untuk dirinya
biarlah dia nak tinggalkan kita sekalipun
janji dia bahagia ..kan awak kan?
heeee....cakap la ye.... hmmm
awak..letih la nak sedih-sedih lagi
mata saya dah tak cantik la
sebab asik dok menangis berbulan-bulan
dada saya dah kematu
sebab asik menahan sebak setiap masa
jiwa saya pun dah makin lemah
untuk satu istilah yang dinamakan cinta...
awak....
jom kita kerja , kerja, kerja
cari duit banyak -banyak
apakata awak ikut macam impian saya
saya kan nak jadi awek paling kaya didunia ni
alahaiii.... hahahahaha
ada bran ke awak?
mmuaah....dah2...tak mau menangis lagi
buruk doe nangis ^_^
mohon Allah bagi bahagia tu milik kita juga ..ok . . .

BILA KEKASIHMU DIGANGGU

hai...senyum seindah suria
pagi ni aku nak share sesuatu yg sangat menarik
korang baca lah komen-komen mereka
lepas tu korang buatlah andaiannya sendiri ok
hehehehe tapikan...apa yang aku dapati disini..
semua marah bila kekasihnya diganggu ..
betul tak?
cuma...ada lah sorang dua yang tak kesah...
pelik jugakkan hmmmm...
maybe dia ada sparepart lain kot?
sebab tu dia tak beberapa nak kesah
bila kekasihnya di ganggu orang :p
atau dia memang malas  nak marah?
aaah..tu hak dia...hak kekasih dia
orite? alahai..membebel pulak aku ni
jom la baca komen abang-abang handsome yang diimport khas dari  friendlist aku hehehe

ni hah aku nak tunjukkan ayat-ayat jejaka pujaan semalaya apabila dipersoalkan : kekasih awak dikacau orang :
APAKAH TINDAKKAN AWAK SETERUSNYA?

PASRAH

ku renung wajah langit yg suci
terpancar silau mentari yang hangat
perit mata terpejam rapat
namun jari halus berjaya menutup lembut
oh riak wajah kekasih
yang ku harap akan muncul
rupanya hilang ditutup awan
melilau mata mencari
setiap sudut wajah awan yang kelabu
mana kamu kekasih hati
resah makin menggunung tinggi
gelora rindu kian bergema ditabir hari
nafas tersekat-sekat
menahan sebaknya dada
hati mula menangis
apakah salah aku?
manakah silapnya aku?
sanggupkah kau lihat air mata ini turun lagi?
sanggupkah kau pergi meninggalkan hati ini bersedih lagi?
aku hanya mampu menangis , menangis dan menangis
aah . . . .lelap lah wahai mata
saat hati mula terasa hiba
kau biarkan sahaja rindu mu itu disitu
andai ada yang sudi
maka bakal terbalas jua keresahan yang melanda
dan terukir semula senyuman dibibir kecil yang manis ...
mengungkap kata 'aku sayang kamu ...manja ^_^
aamin... doa terpatri disini

AMBOI DIA !

Assalammualaikum.
eh... solehah gitu
bukan apa lepas layan lagu abang nuar ni
macam suci pulak blog aku ni heee...
alahai...ajari aku tuuuu....
eh!! ada yang tak suka ea?
rilex la...layan lirik je kot...
perhh.... terbang burung dengar suara abang nuar ni hehehe


*yes..
hanya engkau yg bisa
hanya engkau yg tahu
hanya engkau yg mengerti semua ingin ku

mungkin abang nuar je yg tahu apa yang aku mahu?
eh..betul ke tu?
tak pernah jumpa dia
macamana lah nak tahu?
tapi kadang -kadang kita silap...
orang yang tak pernah jumpa pun
boleh jadi teman yang rapat buat kita
Betul ke Ye??
aaa..macam soalan perangkap je tu kan
hahahah
ye...aku akan katakan ye
kerana selama beberapa bulan ni
aku hanya berhubung
dengan insan yang tak pernah aku jumpa
dan aku dapat rasakan kemesraannya
bagai aku dan dia hanya
duduk sebelah pintu je ni hah!
bapak gila imaging aku ni
kalau lah dia duduk sebelah pintu
tak payah la chatting hari-harikan hehehe
tapi serious beb....
yang jauh tu lebih memahami aku
lebih takecare pasal aku
lebih perihatin
dan aku pun jadi lebih tenang
alaaaa... nak manja le tu !!
eh !! ada pula yang jeles beb
hehehe
cuma..apa yang aku janji kat diri aku ni
handsome or kaya mana pun dia
*penenang jiwa aku tu *
satu je harapan aku...
dia bukan lah :
kekasih orang
tunang orang
suami orang
datuk orang
atau apa-apa milik orang
aku nak yang single mingle sahaja
take a note beb!!!ada time wa pun serious dalam berbicara  :(



aku : rerama sepi ditaman sunyi

THIS SONG .. AND ME

Hati ku yg sepi
jadi makin sepi sekarang
bila semua yg disisi buat perangai
merajuk bawa hati yang sunyi sambil layan lagu ni...
mood : hancur sudah sebuah harapan