CUTI SEKOLAH PUN PENING

hai cuti-cuti sekolah ni memang takde kerja lain ekk? hari minggu je ada jemputan kawin , untunglah yg banyak duit tu, muda-muda dah dapat jodoh ! alhamdulillah . . .

dalam sehari tu boleh dikatakan paling sikit 2 tempat , tu tak lagi termasuk yg jemput pakai mulut je tu , *ajak-ajak ayam *

paling terharu bila sehari ada 5 tempat nak di pergi , macam kawan saya yg sedang pening kat facebook tu harini  . . lahai kesian dia , hampir-hampir migrin asik memikir nak kemana dulu ? takkan dalam sehari tu nak round sampai 5 rumah !! keharuk ke hape ? hahaha mau pengsan dia nanti ditengah jalan tu nanti  hahaha

sebagai close friend dia , saya pun bagilah idea yg mungkin dapat buat dia lega sikit dari tekanan hidupnya harini , tapi harini je tau, hari lain saya belum tentu  boleh tolong  tau heee ~ siapa dia  ?? ala awek comel bertudung putih tu hah !  nama dia sapa ?ntah ....

Epool Roy ehem . .

kehkehkeh sejak dah pakai tudung ni , asik bersunggut je kt wall fb hahaha hadoi ... .esok matilah saya kalau dia tau entri ni ditaip sebab nak kenakan dia sebenarnya hahaha ...bhaii makcik :p

DIA BUAT PETANG INI JADI TERANG

petang sabtu lepak muka buku , kawan yg dah lama tak sembang kali ni entah apa mimpi dok tegur saya ,private masage la apa lagi hehe . .mulanya  macam malu-malu tapi bila dah pertengahan jalan,semua kenangan dah ingat ,habis satu bilik saya riuh dengan gelak gila saya ! hahaha

dulu kami sama-sama frust dengan couple masing-masing ! ye setahun yg lalu ! saya kenal dia pun masa main poker game kat muka buku ! mulanya saya ingat dia  anak cina negeri sembilan ,sebab nickname dia nama cina tapi rupanya dia anak india ! hahaha

katanya dia family rojak , couple dua bangsa * cina dan india * ok . . .dia memang sporting habis ! bila saya sedih dulu-dulu , hari-hari kami sembang dengan air mata  . . sebabnya nasib kami serupa !

but tu dulu ...sekarang ni dia dah happy sebab dia dah ada aktiviti baru untuk melupakan kisah silamnya dan kekasih barunya ialah ini . . https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/1464794_551402964935430_1296061434_n.jpg?oh=8e00177509b1a0fae34aec84d6d7ec71&oe=529B3E8C&__gda__=1385996184_d533a0e9d58428b1439d34824b43cbd8


 nice rite . .

 https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/1422893_551406591601734_1724880514_n.jpg?oh=a44e3a0e73a3a7ea2ec1e3042580d2d0&oe=529B5AE8&__gda__=1386024956_f155f43284088170423a9364ff373709cintanya . .

 https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/1420615_551406404935086_1144183223_n.jpg?oh=6366cb35104c1f6a1ec89290be2dd3e8&oe=529B675F&__gda__=1386026379_70ae6ff121a5a26deb43061207c1ca77hartanya .  . .

dan inilah kawan saya tu  . .  ' my apek itam ' huhu



 my hero tamil  !!! hehehe but ini apek hitam sudah besar ok,mata pun nampak besar, walaupun umur dia dah 21 , tapi dia anak manja mama . . alahai... anak tunggal lah katakan  . .

pat . .  u dah jumpa life u . .but how about my life babe ?  . . its still lonely dear . .  enjoy ur life oke, i'll  pray just for u babe . .  . always hope ur life make u happy as  u want  . .  and that is everyone want too  . . . .  wish for u dear  . .  .good luck !

oii !! my apek itam, ku sudah mau menangis la ni hehehe

LEBIU

oomennn . .  when i read the texts  that he send to me, everything have changed now ! and truly i love every words out  from his minds    . . . .i  lebiu my darl  . .  . hehe - peace -




  
 apic63.gif




PRODUK BARU

peewiit  . . . ada awek comel tapi takde kereta  ? ahhaaa  .  meh sini tengok sini

' The Proton Persona SV is launched today -
it's priced from RM44,938 (manual) and RM47,938 (auto)

tadda !!! ada bran ke bro ?




opss korang kan tak layan kan kereta buatan malaysia ? hehehe tapi ada sorang dua rakyat malaysia ada mengatakan pendapat mereka pasal produk baru ni emmm  . . . .tu antara korang nak sokong atau tidak  kan lah . . .terserah oke ;)

they said :

1~ Well  .  . . .  we should be proud even though we know is not a very high quality car but we have to remember "what you pay, what you get" and dont be silly comparing cars on different segment because it makes you look like a fool....but the funny thing is i saw alot people no matter what race they keep on complaining about Proton but on the road i still sees so many Proton cheers everyone... ;)

2~ Saya owner Proton Persona ... ok je kete Persona, minyak jimat utk perjalanan jauh ... spare part senang dapat & harga memuaskan ... walaupun gaji saya mampu pakai kereta lagi mahal, tapi rasanya biar saya kumpul duit beli rumah besar ... peace! 

3~ Kalau tak suka jangan kutuk2 or maki2,jangan beli jer kan lagi senang kalau rasa mampu nak beli jenama daripada luar,lagipun kerajaan tak paksa or wajibkan rakyat beli kereta buatan proton sahaja,ikut selera or kehendak masing2..

 
Sweet
emmmm . . . . problemsss

so korang nak komen apa pulak ekk ?? hehehe

BUKAN TAK RETI ,TAPI TAK PANDAI

hai  salam sabtu untuk semua kaki online  ! yes sabtu yg indah ,disamping mood yg berbagai-bagai kan ? pagi ni seawal 8 am saya dah scanning notebook yg rupanya setahun lebih dah berkulat heee *pengotor sungguh owner dia kan ! reti guna tapi tak reti cuci :p yarckk , bytheway its clean normaly now huhu

bila update pasal aktiviti pagi saya ni . . .



CUBA TENGOK KOMEN YG PERTAMA TU !!! <~ masuk link ini cepat !

a'ahkan macamanalah saya tak terfikir untuk buat print screen ? so dengan muka tak malu saya pun pm lah inbox bro first comment tu haaa . . .awak tau apa yg saya dapat ? hahaha lihat je gambar yg dibawah ni  tadda !!



padahal selamani memang saya tau cara ni , tapi tak pernah terfikir untuk pratikkannya  . .kesian kan saya ni,low minded la kot or else?? entahlah yg penting cun beb hahaha  . . opss . . mr Fazrul Syazwan . . .thanks and sorry if i disturbing you yg sedang gamming tu eah . . .yea menang !!! hahaha tq very much bro !! good luck to you  ... . 

BUNGA

senjakala , someone bagi lagu Bunga by thomas Arya buat kekasih hatinya ,ok insya Allah nanti saya sampaikan dan akan layan lagu tu bersama-samanya hehehe,sebelum tu jum layan lirik lagu bunga dulu ,bila dah hafal baru boleh karoke sesama nanti   . . jum lah  . .

Merana kini aku merana
Kekasih tercinta
Entah kemana
Sendiri kini ku dibalut sepi
Tiada tempat tuk bercurah lagi

Dimana kini entah dimana
Bunga impian
Yang indah dimata kurindu tutur sapamu
Nan manja
saat kau barada disisiku….
Kini tinggallah kusendiri
Hanya berteman dengan sepi
Menanti dirimu kembali
Disini ku terus menanti
Akan kucoba untuk
Menanti dirimu kekasih

Oh bunga….
Dimana kini kau berada
Jangan biarkan diriku
Dalam kesorangan

Oh bunga . .
Jangan kau gores luka didada
Sunguh diriku takkan kuasa
Campak kan kenangan
lacy winter HD Wallpaper
BUNGA  . . mohon bunga paham

SANDIWARA CINTA

Aku tahu ini semua tak adil 
Aku tahu ini sudah terjadi 
Mau bilang apa aku pun tak sanggup 
Air mata pun tak lagi mau menetes
Alasannya seringkali ku dengar 
Alasannya seringkali kau ucap 
Kau dengannya seakan ku tak tahu
Sandiwara apa yang telah kau lakukan kepadaku
Jujurlah sayang aku tak mengapa 
Biar semua jelas telah berbeda 
Jika nanti aku yang harus pergi 
Ku terima walau sakit hati
Mungkin ini jalan yang engkau mau 
Mungkin ini jalan yang kau inginkan 
Kau dengannya seakan ku tak tahu 
Sandiwara apa, ceritanya apa, aku tahu
Jujurlah sayang aku tak mengapa 
Biar semua jelas telah berbeda 
Jika nanti aku yang harus pergi
 Ku terima walau sakit hati . .  .


I AM SECRET ADMIRE ??

hi there . .
korang mungkin pelik dan hampir tak percaya  bila saya kata bahawa saya sebenarnya suka , minat kat 'suaminya orang' haaa . . pecah tembelang dah ni ? katanya inilah sikap buruk blogger yg menggunakan blognya sebagai diary ! habis semua dia luahkan di blog,dah tu hampir semua kawan-kawan bloggernya baca dan MEREKA TAHU !!! haish  jap. . jap . . cerita saya belum habis lagi .

bila dia hadir dalam kehidupan saya ,dan seringkali tepandang wajah dia ,mata saya kompem tak berkelip , jantung saya dupdap macam nak meletup ! dan suara halus yg keluar dari kerongkong sempit saya ialah  . . waw . . .here you are  , you are my man . . .  *tapi kalau ada mama ,saya akan cakap dalam hati je ,takut mama marah ;)

namun ,peliknya walaupun saya tau dia ada isteri,ada anak, ada ramai perempuan disekeliling nya saya tetap kata dia yg saya suka !! gila ke hape saya ni ? entahlah . .tapi tu lah realitynya ! lihat tubuhnya yg berketul-ketul macam kentang holland , muka dia yg manis macam madu lebah kampung bila tersenyum , suara dia yg tak garau sangat dan tak halus sangat ,dan penampilan dia yg seakan hero holywood saya mr jhonny dip  . . .akhirnya saya akur dialah pujaan saya untuk keseluruhan jejaka semalaya ni !! alamak banyak cakap pulak ,nak tenguk wajah beliau ??  jum . .




ahha ada lagi . .



wow . .

ko ade ??? ahaaa . .


oh makkaw haha
kenapa saya suka dan minat beliau ? senang je, bila dia belakun ,dia belakun dengan sempurna sehinggakan saya rasa yg saya sedang berlakun disisinya haha dan bila dia bercakap dengan wartawan pun maintain je mood dia tak serabut ! i love this ! dan lagi satu yg buat saya minat sangat kat dia ialah dia jadikan isteri comel dia tu sebagai PA dia  . . waw best la tu ,taklah si isteri bosan dok menunggu dia kat rumah je ,sambil melayan karenah anak-anak ,at least isteri dia tau bagaimana suami dia buat kerja untuk mencari rezeki untuk keluarga  . . wow . .  abang Aroon Aziz memang power  .  .eh . .memang awesome ! power tak power bukan kerja saya nak komen oke haha . . gurau je bro !!

TERIMA KASIH BRO

morning !

kereta dah macam semut dijalan raya pepagi ni ,baru pukul 7.05pagi . . . semua tergesa-gesa nak ke distinasi masing-masing . . dengan harapan mereka sampai ke tempat yg dituju dalam masa yg tepat ! yes siapa lambat nanti kena warning dengan boss  , tapi kalau boss yg lambat ? haha ' lu pikir la sendiri'

bila sebut pasal kereta , makin ramai yg menggunakan kereta sebagai kenderaan utama , makin ramai pula yg menggunakan kereta sebagai lubang rezeki ! mereka yg saya maksudkan ialah ''pencuri kereta'' disini seorang 'bro' yg rapat dengan cik Lyenda ada berpesan-pesan melalui inbox muka bukunya .

dengan ini saya copy paste ayat beliau ,moga kita sama-sama dapat mempelajari  kaedah yg diberi oleh bro yg baik hati ini  . . terima kasih ye  abang 'PS' jum sesama kita mempraktikkanya . . .

Awk..skang ni kan..bnyak kete kne curi..kete standard pon bnyak hilang..salah satu care nk ngelak kena curi..bile parking..tayar jgn biarkn lurus..sbelum turun tu..sterng tu pulas smpai hbis..pas tu lock stereng...msukkan gear..tu salah satu care..sbb bnyak yg curi kete tu pkai towing..

 

Thank you so much untuk pesanan dan tip ini , mohon je pencuri tak nampak kita masa kita parking kereta kan . . aamin . .

MELAYU PELUPA ?

memang serabut bila sebelum ni ok-ok je ,lepas tu terus KO !

saya yg tak berdosa ni jadi mangsanya ! kena ke mengeluh ? ah memang pening ,mau pengsan pun ada  dah ni ! nasib baik antibodi saya kuat dan masih boleh bertahan lagi huh !!kalau tak , dah tentu ambulan dengan nurse cun 4 orang  dah tiba depan rumah petang ni , nak ambil saya untuk  dibawa ke wad kecemasan sebab  dah nak koma dah ni !

kenapa manusia cepat sangat ubah fikiran ?

apakah sebab akal dia kuat? atau daya ingatan dia kukuh ? atau memory dia belum penuh dan masih banyak lagi yg kosong diminda ? atau melayu mudah lupa ? saya pun tak yakin untuk mencari erti pada maksud kata- kata macam ni. apa yg saya tau , ramai manusia memang mudah berjanji tapi tak mudah untuk menepati janjinya ...




PESANAN PENAJA KE APA TU

jangan pernah untuk membenci  . .

itu yg saya ucapkan hari-hari dalam hati ini , namun kadang-kadang jiwa orang muda ni memang kalut sikit , tiba-tiba naik hangen ,tak memasal bingung , apakah puncanya kadang-kadang sendiri pun tak tahu hahaha . .  ayat yg selalu terkeluar dari peti suara ni ialah ' sengal '  . .  .!


pagi ni ronda-ronda wall kawan yg sorang ni , dia duduk utara ore teranganu sokmo ! . . dulu ingat lagi masa kami rapat ,dia selalu tegur saya katanya :

yunx  ,mung jange la wak dp fb mung guna gambo tak tutup rambut ,haram tu yunx,berdosa , walaupun buke wajah mung ,tapi tiak  kali ore jate dok nengok deme dapak dose ,mung dose gok yunx . pah nim guna dp gambo yg tutuk aurak ye yunx? 

amboi ayat dia  . .cair saya membacanya saat tu  hehe dan masa tu saya hanya kata . . ok laaa .  . . * nampak macam tak ikhlas disini *

bukan apa sebenarnya saya memamg suka guna gambar awek-awek comel sebagai dp muka buku , termasuk lah wajah saya sendiri  . . .hahaha *comel sangat ke tu - perasan je kan , bunian kat villa nabila nak sorok kan saya pun fikir 10 kali baru disorokkannya haha . .


tapi yg menarik nya  pagi ni , bila saya tenguk profile  girl yg ada relation dengan  dia  dimuka buku itu . . halamak !! terkejut monkey saya dibuatnya . . hair free juga la hahaha


bang !! kalau nak jaga bini orang tu,tenguk dulu bini sendiri  ok ke tak ,lepastu baru boleh berpesan-pesan bagai hahaha *maaf bahasa agak kasar disini *

MANA MALU NYA

Photo: see APTB larh.. :p
*awak pastikah ini gambar sepasang pengantin baru ??? maybe not  . . .

~anak melayu
~masih remaja
~post photo dalam keadaan begini  . . .

salah siapa ? masalah dunia sekarang  berpunca disini sebenarnya . .
saya yg tiada kaitan persaudaraan pun dah mula sedih  dengan adik-adik diatas ni , awak bayangkan jika kedua ibubapa mereka yg melihatnya ? sebak hati seorang ibu yg telah mengandungkan mereka , hancur hati seorang ayah bila dapat tahu inilah keadaan sebenar anaknya yg disayangi . . .tergamaknya korang melukai hati insan -insan itu ???

nanti dah 'termengandung baru nak cari mereka? baru nak menangis ? air mata darah pun dah tak berguna lagi . . ingat boleh lagi dicantum yg dah koyak tu ??bagaimana jika sebelum ni ada insan yg bersangka baik kat korang dan  dapati inilah perangai korangyg sebenarnya ? mana sikap malu korang tu ? nauzubillah himinzalik . . .  :'(

*saya berpesan utk diri saya sendiri jugak . . .


girl . . .kalau dia sayang awak,dia takkan buat begini kat awak . . .  dia sayang awak atas niat yg belum pasti kesahihhannya . . saya tak mau komen apa , tapi sekadar berkongsi agar hamba Allah yg diatas ni ,cepat-cepatlah bertaubat kerana pintu taubat masih ada lagi terbuka untuk mereka . . .

persoalannya . . bagaimanakah akan terjadi jika kerajaan kita mengamalkan hukum hudud ?  apakah nasib mereka berdua ini ? awak yg pakar agama je yg memahani situasinya  . .  . :)

*takbir*

NAK CAYA BOLEH TAK CAYA PUN BOLEH

Tumblr
 u are my everything . . . 


percaya dak kata saya . . . bila dah bercinta tu ,tiba-tiba timbul rasa ingin nak hidup sepanjang hayat dengan dia , nak sayang dia selamanya  , nak jaga dia , nak itu dengan dia,nak ini dengan dia . . . ketika tu dialah segalanya ,sedangkan bercinta baru 2-3 bulan huhu

percaya dak kalau saya kata kan lagi  . . kalau masa 'angau ' tu semua benda kita jadi lupa , banyak kerja terabai hanya sebab dia, banyak masa terbuang hanya sebab dia , banyak pekara yg menjadi mudah hanya sebab dia . . dia. . dia . . dan dia . .  . betul ke bohong ni?? entah la hehheee. .  .

percaya atau tidak kalau saya kata  . . tapi  bila dah jemu  . . semua yg diatas tu hanya datang bagai mimpi ,hilang dibawa angin kenangan dan ianya akan terus hilang dan takkan kembali lagi ,kecuali dengan izin Allah , Tuhan yg satu. . . .

SEMUA NI IKHLAS

alhamdulillah  . . hari ni dapat lagi saya melayari laman sosial. meroyan di blog . melawat wall kawan-kawan , skandel , bff , kawan baru ,kawan lama , dan wall ex. .. haha ramai tu . . padahal 2-3 wall je lepak ,just nak melepaskan rindu yg terpendam . . .tak dapat dengar suaranya melihat photonya, melihat status yg dia update pun dah kenyang dah perut ni hehe . . . . sengal !


harini juga saya dengan seikhlas hati melepaskan semua insan yg berpuluh orang saya dah block facebooknya * dalam kiraan 50 orang yg dah saya block , ianya bermula dari tahun 2011 hingga minggu lepas rasanya . . . .dan kesemuanya adalah lelaki :p kenapa saya block profile mereka?  biar sahaja saya yg tahu .  .  . ** dah block lepas tu unblock pula. . .kenapa kah ?

jawapannya mudah sahaja , kenapa harus menghukum orang sebegini lama? sedang nabi ampunkan umat. . kenapa tidak saya yg hanya manusia biasa je ni ? ok fine . . sejujurnya orang yg 50 orang lebih tu  . . saya dah ampunkan kesilapan mereka harini . .  . ye saya maafkan awak pada  semua yg awak  dah lakukan pada saya selama ni . Allah selamatkan kalian semua . . aaaminn . .

Glamour Life jum kita minum dulu  . . .

KENDURI KAWIN

hamboi musim orang kawin !!

balik kampung sakan ,cuti nya asik dok melantak nasi minyak, nasi beryani,nasi tomato aduh . .  full ! alhamdulillah . .

paling syok bila jumpa semua kaum kerabat , yg dari utara , dari selatan,dari timur dan barat  . .

paling seronok lagi bila join orang rewang ,join makcik -makcik  , sepupu sepapat , mak andam ,orang penanggah dan orang muda kat  balai ! eee gatai !

tapi paling sedih campur sayu bila makcik,pakcik tanya  . . .'' yg  ko ni bila lagi nak kawen ni tie'' ??
(1) Facebook


adeh . . . senyum dlm tangisan  saat tu jugak . . .huargh !!! mama tolong saya  . . . . . *tak boleh nak taip lagi . . . . mmm

✧ Welcome to my Sparkly Universe ✧ | via Tumblr
Allah je yg tahu siapa CINTAku . .


CUTI CUTI MALAYA


(7) Tumblr ill miss u . . .

YG SEBENARNYA . . .

dengarkan luahan hati saya waktu  ni  . . .




awak . .
ingat tak lagi masa kita mula kenal dulu ? dengan jarak usia kita yg sikit berbeza saya suruh awak panggil saya 'kakak'  . . .namun kata awak oleh kerana hanya sedikit je jaraknya tak perlu lah nak protokol sangat  . .ye  . .saya akur . .

ingatkah awak waktu tu kita masih lagi hanya kawan siber  . . .just balas - balas masage . . balas -balas komen dan balas-balas like .awak yg masih lagi belajar  jarang sangat saya ganggu namun private masage dari awak buat saya sering rasa nak bersembang dengan awak bila free .

masuk bulan yg ke tiga dengan kejujuran yg awak tunjuk dan dengan sikap awak yg lebih pentingkan agama dari napsu . .saya boleh rapat dengan awak . saya  boleh akur bila awak melarang gambar-gambar tidak menutup aurat saya guna sebagai dp muka buku saya  . .ye saya akur malahan saya siap berpesan jika saya buat silap sila tegur sebab kadang -kadang kesilapan orang kita nampak ,tapi silap sendiri kita tak perasan . . dan awak kata boleh je  .  :)

saya tak suka tunjuk gambar saya kat kawan-kawan muka buku !!
saya tak suka bagi nombor phone saya kat kawan-kawan muka buku!!

yang pelik ! saya boleh bagi awak tengok wajah saya  ! saya bagi awak nombor handphone saya ! untuk apakah ?? aah saya pun tak tau untuk apa . . yg jelas awak memang nak tau sebab awak kata ianya penting untuk awak bila awak 'rindu ' . . oomenn . . .

saya ingat lagi  . .saya pernah pesan kat awak ,jangan pernah jerat saya dengan apa-apa jua perasaan . . saya dah serik ..cukuplah sekadar persahabatn yg sedia ada . . namun kata awak . . .  tolong beri awak peluang . . saya yg masih degil menolak keras atas alasan awak lebih muda dari saya  .!!

hari demi hari berlalu . . suara awak sering menemani malam sepi saya . .gelak awak sentiasa kedengaran di corong handphone saya  . .usikkan awak. . sehinggakan saya lupa siapa diri saya yg sebenarnya  . .

ye awak . . saya lupa yg saya lebih tua dari awak . .  saya ada prinsip yg merantai diri saya  . saya bukan kaki gayut tapi kalau sembang dgn awak tak cukup 1 jam tak lengkap !! yg jelas kerana awak saya lupa DIRI !!!! saya lupa derita saya sebelum ni saya lupa sakit yg saya  hadapi !! saya lupa segalanya hanya sebab 'baiknya' awak terhadap saya .  .dan yg paling saya tabik spring kat awak . .''awak sorang yg jujur '' . .

saya takkan pernah lupa bila saya pesankan jangan cuba menyintai saya kerana saya tak bersedia untuk itu ,cukuplah sekadar menyayangi saya seadanya dan saya pun akan buat begitu kat awak . dan saya tak sanggup menanggung risikonya nanti bila kita bersama . alasan saya lebih tua dari awak . .

tapi apa kata awak !! kenapa tak boleh menyinta  ?? apakah sebab usia  ???  jangankan jarak 3 tahun jarak 30 tahun pun awak sanggup tunggu saya dan sanggup menyintai saya ..yg penting saya bukan isteri orang  .  . kata awak lagi  . . .
 

''kenapa tak nak mencuba dulu  ? kenapa cepat nak mengalah ??  saya sayang awak . .please paham niat saya ni . .saya akan tunggu . . kita tak perlu tergesa-gesa ,kita jalinkan cinta ni perlahan-lahan . .sebab saya dah cinta kan awak sekarang .  . please . . .  ''

awak  merayu saya dan awak juga seperti tak terima alasan saya kan waktu itu . . .

ye awak  . . awak lah orang yg menarik saya kejurang percintaan itu  . . awak yg bersungguh-sungguh membawa saya hanyut bersama awak dalam arus percintaan dan saya terjerat awak !! dunia saya berubah sekelip mata ! saya bukan saya yg dulu !! saya telah 'jatuh cinta kat awak' hanya kerana kejujuran hati awak untuk menyintai saya  . .  ! hati saya yg dah beku beberapa bulan yg lalu tu awak dah cairkan dengan kata-kata awak tu . . .  akhirnya saya akur  . . .awaklah milik saya  ''sayang'' . . .

 

siang saya hanya awak
malam saya hanya awak
tidur saya hanya awak
makan saya hanya awak
rindu saya hanya untuk awak
gelak saya ,tangis saya kerana awak
awaklah segalanya bagi saya

awak lah pemadam segala duka saya yg selamani menghantui jiwa saya . . . kesedihan awak kesedihan saya juga. . tapi tu dulu  . . .


ye segalanya berubah sekelip mata !!! selepas awak kembali kepangkuan keluarga   . . dalam cuti semesta ini sesuatu telah berlaku pada diri awak . . tiada lagi suara manja awak tu . .tiada lagi text gurau awak tu . .malahan kehadiran  text yg mengejutkan telah saya terima dari awak. . kata awak ,  awak takde mood untuk semuanya ,awak ada masalah disini . .  awak tak sihat so saya kena beri awak masa untuk mencari penyelesaian . .  .dan saya kata  . . ok . .take your time . .  .

hari demi hari berlalu  .  . dan kini hampir 2 minggu awak hilang . .  .kehilangan yg dapat saya kesan sebenarnya  . . . tapi saya tak mampu menghampiri kerana saya tak nak awak merasa terganggu oleh kehadiran saya  . . . dan hari ini saya sudah pun membuat satu keputusan  . .memang nampak kejam tapi saya ikhlas . .keputusan ini ialah pekara yg telah beberapa hari saya fikirkan ...demi kebahagiaan awak dan saya juga . .

sayang  . . .  dengan lafas Bismillah hirrohmannirrahim . . .  . ''SAYA LEPASKAN AWAK DARI DUNIA RASA CINTA SAYA  DAN SILA LUPAKAN SAYA UNTUK SELAMA-LAMANYA'' itulah keputusan saya akhirnya . .


ye awak . . pulangkan hati saya yg awak dah ambil dulu kerana sekarang ni hati saya dah terasa kosong sejak beberapa harini . . apa yg saya harapkan . . .ampunkan segala salah silap saya ,dosa-dosa saya pada awak , halalkan rasa cinta saya yg pernah saya beri kat awak dan halalkan juga rasa cinta awak yg telah merantai jiwa saya sikit masa dulu. dan kini awak bebas dari jalan hidup saya dan saya bebas dari kekusutan kehidupan awak tu . .  good luck sayang . .  .izinkan saya menyayangi awak dari kejauhan ini . . . *mungkin ini yg terbaik*





  i ll miss u  .  . .

MACAM-MACAM HAL

when we story about heart , we can ask everyone how much its will go on . .  several time or everytime . .  sometime or anytime ? haha mata mamai ni kalau layan speaking London mungkin sepatah haram korang tak tahu nak jawap nanti . .

but when Celine Dion nyanyikna lagu ni rasa saya macam saya berada di negeri atas awan ,duduk atas kerusi malas . . sambil korek telinge haha ..awesome   . . . how the sweet moment  kan sayang . . eh ! siapa yg sayang saya tu ekk . . .emm lupakan je la . . .

ahh merepek-repek !! jangan pernah terfikir untuk santai-santai dalam suasana 1.30am ni , malam ni saya lepak facebook tak lama sangat sebab menukar profile dengan karektor lelaki memang meletihkan ! sebabnya ramai kawan-kawan lelaki tak suka ! hehehe fb saya suka saya lah nak buat apakan . . do i care ??

awak pengemar muka buku ? ok fine  . .apa yg menariknya bila kita membuat status di muka buku kita tu . .bila update je status di wall ,maka dengan rasa rendah dirinya nanti someone akan terasa ,padahal status itu bukan pun dituju khas untuk nya  . .*ni kira part perasan la ni *  haha

lagi-lagi macam saya yg sikit sengal ni . . hampir semua status yg saya update tu  bukan ditujukan untuk sesiapa pun ,namun begitu nanti ada je yg terasa olehnya  . . hollaaaa . .   korang ni sensitif sangat la sayang . .  semua status saya tiada berkaitan dengan yg hidup mau pun yg telah meninggal dunia .  . emmm kalau ada pun ,akan saya mention nama mereka disitu . .  .*ingat jangan perasan lagi ok*

penggunaan  nick name baru dan menggunakan gambar lelaki di muka buku saya adalah disebabkan saya dah letih jadi perempuan di alam maya tu dan rasanya saya nak try pula jadi lelaki  . .agak-agak rating naik ke tak ekk . . .hahaha

dp lelaki pertama !




HARGAI APA YG AWAK ADA

sebagai insan kadang-kadang kita sentiasa tidak berpuas hati dengan kurniaan yg Allah bagi untuk kita ! seperti mana yg selalu kita jumpa, manusia suka sangat mengadjust dirinya , padahal Allah dah bagi itulah yg terindah untuknya  . .

contohnya :

rambut lurus dikerintingkan
rambut hitam di perangkan
pipi gebu ditipiskan
dagu bulat ditajamkan
mata sepet dibesarkan
hidung pesek di mancungkan

dan ada banyak lagi aktiviti yg membabitkan pengubah suaikan wajah dan tubuh oleh manusia yg tak sentiasa merasa puas hati dengan ciptaan Allah s.w.t

awak . . jika Allah menjadikan kening itu sebagai hiasan wajah . .maka bersyukurlah kerana lihatlah jila wajah anda tiada berbulu kening  . .seperti gambar dibawah ini . . sanggupkah anda kata ianya kelihatan menarik ??? omak aii .  .*kayak alien sih . .


Lol  .  . .


CERITA DARI DANGA BAY

hari ni kecoh pasal * villa nabila * kehilangan yg mendapat liputan pengguna muka buku . . .apa yg menjadi masalahnya ,pekara yg belum jelas dan nyata sudah pun diwar-warkan dan ditokok tambah  . . itu satu kerja yg tak mustahil bagi pengguna muka buku !

apa yang menjadi kesahihannya benarkah manusia ni suka buat cerita . . menambah - nambah cerita dan membuatkan sesuatu cerita yg tak beberapa hot menjadi begitu hot !! saya sempat membelek-belek kisah yg berkaitan tu ,walaupun bukan itu kerjaya saya hehe . . dan sebagai penduduk berhampiran saya juga tak berani nak lepak disitu  *penakut sebenarnya* Dan apa yg saya dapati . . .  .



Berita Palsu 23 Hilang 7 Orang terselamat !!

Pihak polis menafikan dakwaan 23 orang hilang manakal 7 terselamat. Hakikatnye pihak polis hanya menerima satu laporan sahaja mengenai remaja hilang . Remaja Yang Hilangg di kenali Sebagai Mohd Izzat Izzudin Hussin yang berusia 16 tahun .

Sebuah Villa Nabila yang terbiar di jalan skudai ini menjadi tumpuhan orang ramai sejak malam tadi apabila seorang remaja berusia 16 tahun dilaporkan hilang setelah memasuki premis berkenahan Bersama beberapa rakannya . Timbalan Ketua Polis Johor Bahru Selatan yang Yang Telah Admin Jumpa tadi . Supritendan Abdul Samad Salleh berkata , remaja berasal daripada Majidie itu dilaporkan keluar daripada rumah sejak kelmarin dan tidak pulang sehingga kini .

Ibu remaja berkenaan ada menghubungi rakan anaknya dan dimaklumkan remaja itu telah memasuki Villa Nabila . Usaha mencari Remaja itu masih di jalankan di villan nabila berkenaan dan sama ada mangsa masuk dan hilang di dalamnye masih dalam siasatan polis . ~sumber didapati rahsia~

awak oo awak  . .berapakali sudah saya ingatkan , jangan percaya pada cerita muka buku ni 100%  . .bukan apa nanti macam -macam cerita yg dibuat sedangkan kisahnya tak seberapa pun . .* tipah tertipu *


tapikan awak . .  .yg saya paling pelik manusia dimalaysia ni  . .kalau hal-hal mistik macam ni sentiasa cakap seram , tapi pengusaha film buat cerita hantu tu berasak-asak nak tengok dipawagam , download u- tube , beli cd cetak rompak , hahaha tu takut memain ke ape ekk ???


* Lyenda nur percaya yg alam ni terdiri dari berbagai jenis mahluk , selain tumbuhan ,haiwan dan manusia ,Jin dan saitan itu mahluk Allah jugak . . . so hargailah semua yg dijadikan dengan cara kita sendiri . .waallahhualam ~

untuk NABILA  pulak terimalah lagu ni . . . hehehe

Cinta Untuk Nabila

 Cinta untuk Nabila
 Aku ciptakan sepanjang hidupku ini
 Telah lama aku mencari
 Kemana menghilangnya puteri

 Apakan daya
 Sudah suratan tertulis kita bertemu
 Hingga kini setelah berpisah
 Salju yang beku terlerai sudah

  Oh Nabila...
 Lambang cintaku kepadamu
 Hingga kini oh Nabila takkan lupa
 Mengingatimu

 Oh Nabila...
 Lambang cinta yang telah layu
 Hingga kini oh Nabila
 Agar kau dapat mengerti
 Kepada mu puteri
 Kusanjung tinggi

 Lagu untuk Nabila
 Aku ciptakan bila mata
 Kuterpejam lena
 Kuutuskan bayu yang bertiup
 Menyatakan cinta untuk Nabila

KECIL-KECIL BUT AWESOME . . 'HOT'

lepak muka buku ni kadang-kadang bila masuk wall adik-adik yg bawah umur ni memang lucu ! kali ni saya nak kongsikan apa yg saya jumpa pada wall seorang adik perempuan yg baru lepas UPSR . .  memang tak terfikir yg dia budak bawah umur lagi bila baca status yg dia kongsikan dekat kawan-kawannya . . bytheway . . inilah dunia sosial. . yg muda. . yg tua mampu menampilkan diri jauh dari yg realitynya  . . hati-hati  . . .

status   yg buat saya gelak golek-golek disini  . . :

 *Seriuosly, aku respect dengan playboy. Dia sanggup melayan kerenah girlfriend yang ramai dengan sabar. Sanggup menghabiskan kredit untuk Otp dan texting dengan pasangannya. Yang paling awesome bila dia pandai untuk bahagikan kasih sayangnya kepada si wanita yang malang tu......


*Bila seseorang BERUBAH....
Jangan di UNGKIT kisah silamnya...
Kita tidak pernah tahu betapa SUSAHNYA dia cuba MELUPAKAN kisah silamnya itu kan???


*One day you'll BE MINE — feeling loved.

*Marah seorang perempuan akan berakhir dengan tangisan. Kalau tak tahu nak memahami, cukuplah kamu menghargai.Hargailah seorang perempuan dengan sebaik-baiknya kerana satu masa nanti, wanita itulah yang akan bergelar Isteri dan Ibu kepada anak-anakmu..

*Kapel ngan org susah pon jdi masalh..asal nk bising2..kecoh2..suka hatilah..sbb CINTA TU TAK BESYARAT kan??
 
 *Cerita pasal EX tu perkara biasa , tapi kembali pada EX tu takkan terjadi . Bak kata Taylor Swift "We Are Never Ever Getting Back Together".

DAN yg paling best tu . . . dia update photo yg ni . . kahkahkah . . opsss . . so sweet la dia ni awak . . i like this little girl ok!! dia memang terbaik ,walaupun baru berumur 12 tahun hehehe


Photo

  

opss . .cukup la tu ye . .  sweet gila status-status dia kan awak . .  rasanya status kakak-kakak dan abang-abang  pun tak sehebat adik ni  . .kalau kakak-kakak dan abang-abang biasanya update status emo jek memanjang * termasuk la orang yg buat entri ni heeee . .  .peace . .

 

NO MONEY NO LOVE ?

persoalannya : bercinta tapi tak payah kawin . .  .

 persoalan yg sering diajukan kat cik Lyenda . . boleh ke ? bertahun-tahun bercinta tapi tak perlulah kawin ! nampak gayanya jalan cerita ni macamlah bercinta dengan suami orang ni heee . .  ish . . dosa tu dosa .  .minta dijauhakn . . .

kalau dah bercinta bagai nak rak tu ,macam bodoh je takde niat nak kawinkan  . . . baik tak payah bercinta . kata UAI . .  kalau takde niat nak jadikan dia siteri baik tak payah nak menyintainya . . .amboi ..sebab tu ustaz pasang 3 sekarang ni , ni mesti sebab ustaz ada perasaan cinta dengan kekasih-kekasihnya . . .alhamdulillah benda elok ,mengapa perlu di pendamkan  . .ye dak ???

bercinta itu indah namun menikahi itu lebih indah  dari menyinta  . . .kerana dlm indahnya  bercinta, menikahi itu jua yg membawa kita pada perhubungan yg halal dan ada aura yg orang dah nikah je tau didlm perkongsian itu  . .*cakap macam saya dah nikah  le pulak :p

secara peribadi cik Lyenda sendiri . .

berkawin tanpa cinta tu lebih elok dari bercinta bagai nak gila last-last tak jadi kawin  !! what the ekk !!! masa bercinta ,bohong lah kalau dikatakan tiada pembaziran berlaku .  .  paling koman pun kredit !  orang single rilex je tak reload top up selama 2 bulan ,sedangkan orang yg bercinta ni . .2 jam tak top up pun dah bingung ! haha dunia jadi serabut jek  . . huhu *pengalaman je ni*

but i have no money !!

itulah keluhan boyfriend pada girlfriend yg disayanginya tu . .so macamana kita nak nikah ni dear ? what the funny you man . .  bawa berbincang dari you alls terus-terusan di landa dosa danmaksiat bercinta tu . .apakata korang jumpa mak ayah si gadis  . .bincang betul-betul . .. katakan hajat yg baik tu dan apa yg paling wajib itu yg didahulukan .  .tak mungkin menjadi beban sepanjang hidup nanti . .insyaallah .  . *wa cakap lu  . .

but the girl janganlah mengada cakap '' NO MONEY NO LOVE''
makan pelempang la jawapanya anak derhaka macam ni sebab she love your money  ,but not your heart !! kalau korang jumpa girlfriend kayak gini ,baik korang lepaskan je guys .  . sakit doe kepala otak korang nanti nak melayan karenahnya  . .

sesungguhnya barang siapa yg menyayangi kekasihnya lebih dari dirinya sendiri maka dia itu ialah . . . . . . .  .
*alamak lupa perkatan yg akhirnya tu la ... heee ~peace~
awak jawaplah sendiri ye . . :p

WHEN

When he talk about when . . .

pic73.jpg

huhu . . and what happen when he tell  . .  .

love_2.gif

haaa jangan memain ea .. . hehex

PESANAN PENAJA

sorry . .takde mood nak lepak muka buku lelama siang ahad ni , . . . cuma nak beri tahu kalau awak dah ada gf tu cuba-cubalah  ingat pesanan ni . . sebelum dia terlepas kat orang lain  . . .^_^


pic72.jpg

SHARING IS CARING

hi bloggers  . .hi readers .
walaupun blog saya tak sehebat blog Hanis Z. tapi rasanya saya masih ada pembaca yg setia untuk tiap entri saya ni  . . .siapa mereka ? biarlah menjadi rahsia peribadi saya sendiri la ye .

dialam maya ni katanya tak semua boleh kita kongsikan dengan orang lain ! mana yg peribadi tu memang lah kena sembunyikan ,so pada saya semua yg saya kongsikan disini bukan lagi rahsia dan entri saya memang ikhlas untuk tatapan umum ! masih ada yg peribadi yg masih kekal menjadi rahsia peribadi hamba . . . aaum . ..

so janganlah menganggap apa yg saya kongsikan disini 100% mengenai diri saya ,ianya jugak berkaitan dengan insan yg sentiasa dikelling saya jugak . .  aaaa . . ni betul-betul ni , bukan lagi bohong :p

Apa yg saya nak awak semua ambil kira , blog saya ialah kekasih nombor satu saya . . dialah tempat saya mengadu , merayu , meluahkan segalanya yg perlu dan dia jugak lah tempat saya merindu  . heheee . .  tak malunya kan . .  

to my lovely blog . . .

pic91.jpg
pic94.jpg

haha angau suda . .  .

BABE . .

mood letih !

tapi jari jemari saya ni  tetap nak menari atas keypad notebook sebelum mata pejam lena  . . dah habbit kan,nak buat macamne . . ,esok kalau ada suami ,macamana tah keadaan saya ni ,kena ke lupakan arena blogging ni ? atau ajak sekali suami jadi blogger ? ahh kacau . . tunang pun takde dah melalut pikir pasal suami ni *abaikan je lah *

kata orang  . . dalam suasana mood sedih  . kita kena cari satu aktiviti yg boleh buat kita happy ! oh yea . .  dalam suasana dingin malam ni ,ditemani rintik-rintik hujan malam  . .saya yg kedinginnan telah ditemani oleh 'penyeri' malam sepi saya . . siapakah  gerangan ? entah biarlah menjadi rahsia hamba . . tapi cukup menghiburkan  . .
11a.gif


babe . thanks alot sebab dah buat malam saya jadi 'panas' . . dan seakan semuanya umpama mimpi dalam mimpi bila  org dah lama tinggalkan saya ,namun malam ni dia berjaya menghiburkan hati saya . . yea. . . kehadiran yg sangat tidak diduga mungkin . . .tengs  again babe . . .

walaupun ' sembang' kami tak lama tapi atas janji dia ,dia berjaya buat saya rasa dihargai . . ok fine . .u took my heart away to nite . .  . . sekali lagi saya katakan jika anda menghargai hati saya ,saya akan menghormati hati anda . . walaupun seketika ?? yeah . .  walaupun seketika kerana masa saya yg berlalu adalah sangat bernilai buat saya dan kehidupan saya  . .dan sesungguhnya saya benci orang yg tidak menghargai masa saya dan menghargai kehadiran saya dalam hidupnya  . . . so simple kan awak?

eh! nak berkenalan dengan dia ea? boleh  bha kalau kau ~

 mecs061.gifdoll10ljcas.gif

dia ni yg buat saya tak menahan ni . .haish . .  dia sentiasa cool dalam semua hal  . .ok fine !itu animasi dia pada saya  .  . . yg mana kehadirannya yg tak diduga dapat memberi bahagia walaupun seketika . . . by the way . . . tengs babe . .  . eh ! animasi yg baju kuning tu saya tau  ..  .

awak oo awak  . . .aaaa . .  malam ni saya tak mengigau lagi ok . .alamak hujan turun lebat dah ni..ok semua selamat malam minggu . see u again . . jum tidurrr . . .  *tarik selimut lelaju * hehe

 10g.gif  . .  .


HORMAT PRINSIP SAYA PLEASE

aktiviti untuk berriadah malam ni 'kensel' bila gerimis sepi melebarkan sayapnya . aah . .bosan je duduk rumah seharian cuti ni .bergurau dengan kengkawan di facebook tadi dapat juga buat hati ni happy sikit  . .  tapi tak banyak mana pun sebab jiwa saya memang sedang serabut sekarang ni !

 anti-love3.gif

kadang-kadang mau aja deaktif semua laman sosial yg ada milik saya ,lepas tu duduk dalam bilik ,study and study and study all the time sampai pecah kepala otak ni. . namun mampukah saya buat begitu ?? mustahil  . .  . ntah laa . . waallahualam ~

love8.gif


apa yg saya nampak dilaman sosial saya ni,yg  patah akan tumbuh , dan yg hilang bakal berganti . .bila saya diremove oleh seseorang , akan muncul 2-3 orang meng'add' saya pula so sampai bilakah ianya harus terus-terusan begini ? sampai saya mati maybe . .  sebab mati itu pasti so saya berani menyatakannya disini .

lyrics499.gif

namun begitu hanya satu permintaan saya kepada teman-teman laman sosial saya ni   . .sebaik mana pun saya terhadap awak ,jangan pernah menabur kata-kata 'cinta' atau pun jatuh kan hati awak kepada saya , kerana pekara itu hanya membuatkan saya hilang rasa hurmat kat awak , lagi pun ayat-ayat awak tu bukan saja buat awak malu sebab di'reject' malahan saya makin menjauhkan diri saya dari awak lagi . .sila paham prinsip diri saya ni . . . dont say that you love me babe . .  ayat tu saya tak nampak seksi pun :p


awak. . oo awak .  .jangan ucap cinta kalau awak masih menganggap cinta tu umpama beli surat khabar yg mudah  didapati  dimana-mana ceruk  tempat dan bila pun ketikanya  . . . .sila paham~

by the way . . . guys . .

87.gif

yes i will . . .

JUST FOR YOU

Hi . .

ada sesuatu yg  nak Saya beritahu kat awak bila saat bosan macam ni . .

6.gif

hehe saya bosan tahap kuda laut ni awak . .
kalau lah ada sayap , mau aja saya terbang mencari awak disana  . .kita sembang pasal kehidupan dan rindu sesama kan . . hmmm tapi saya dah cari kat semua pasaraya di johor bharu ni...memang tiada sayap yg mampu saya guna untuk terbang mencari awak . . .  *kecewa*

hh66.jpg

yeah this is true !!!
really miss you rite now . . .  emmm
pic40.gifpic43.jpg

MENGIGAU YG KEJAM

hai   . .  sabtu datang lagi bersama senyuman saya yg semakin lesu disini . . dah habis dah seminggu kan ,saya ni kadang-kadang rasa pelik juga pantasnya masa berlalu ,pejam celik..pejam celik dah seminggu ..siang malam ..siang malam dan sebulan . .  makan tidur ..makan tidur dan setahun . .eh . . *merepek*

 10.gif

ada satu kejadian yg pertama kali belaku dlm hidup saya malam tadi . .dalam jam 3 am waktu tu saya sudah tidur ,tiba-tiba terdengar suara handphone saya berbunyi *tanda ada sms masuk*

bila saya tekan kat button open send ...text yg keluar ialah ?? ni bermakna orang yg send tu tanya 'apakah' eh . . err . .  . saya terkejut ...apakah text yg saya send kat dia sampaikan dia sebinggung  itu ? sedangkan saya ketika itu masih lagi dalam mood tidur ! bilakah  saya menghantar text kat dia??

dengan mood mamai bercampur terkejut ,saya pun balas text itu dengan zzz . .  hehex boleh pulak gitu kan ...dan kemudian saya dan dia berbalas text yg saya pun dah lupa massage apekah yg kami sembangkan . .serious !! saya tak sedar masa tu !!! dan apa yg saya sedar pagi tadi saya tenguk betry handphone saya 'kong' dan handphone saya 'padam' . .

awak. . .  orang yg saya send tu bukan selalu pun saya massage dia ..mungkin dia terkejut kot masa  terima masage mengigau saya tu hahaha..opsss...kalau lah tau awek dia ...ade mati saya dikerjakan  . .  hahaha . .ampun kan hamba tuanku , hamba janji lepas ni tiada lagi kejadian serupa belaku lagi antara kita...

dan jika dia baik hati..saya nak tau jugak lah...apakah texts yg saya dah hantar kat dia malam tadi ..aduh..segan ada..malu mestilah ada . . yg lebih teruk rasanya ni.. jatuhlah standart awek -awek saya ni . .pepagi buta sms pak we orang  . .hahahadehh . . .  
kejamnya igauan saya .!!!

heytheresexy.gif